ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Ένα γκολ για να εκτοξευτεί το ηθικό του!

Η διοίκηση Αλαφούζου πιστώνεται την πιο καπάτσα κίνηση των τελευταίων ετών με τον Λέτο. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Ένα γκολ για να εκτοξευτεί το ηθικό του!

Είκοσι λεπτά πάτησε χορτάρι την Κυριακή ο Σεμπάστιαν Λέτο κι ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε πολύ ορμητικός, με τους Αργεντινούς ν’ ανεβάζουν την εξέδρα κι εκείνη να μεταδίδει την ενέργειά της στους ποδοσφαιριστές. Οι συμπαίκτες του που τον βλέπουν στις προπονήσεις καθημερινά λένε πως έχει χάσει την εκρηκτικότητά του (φυσιολογικό), αλλά το ποδόσφαιρο δεν ξεχνιέται. Λαμβάνοντας υπόψη το χαμηλό επίπεδο των μπακ της Σούπερ Λίγκας ο «Σέμπα» μπορεί ν’ αποδειχθεί παίκτης-κλειδί στη συνέχεια. Η μεταγραφή του ήταν η εξυπνότερη που έγινε τον Ιανουάριο, αν βάλουμε κάτω το κόστος της η διοίκηση Αλαφούζου πιστώνεται την πιο καπάτσα κίνηση των τελευταίων ετών.

Δίνοντας στον παικταρά αυτόν 350 χιλιάρικα (εκτός των μπόνους) για 1.5 χρόνο, έδωσε όραμα στον κόσμο, αύξησε τον ενθουσιασμό σε μια κατάμαυρη σεζόν για το τμήμα (το καλοκαίρι θεωρούμε ότι η ΠΑΕ θα πουλήσει περισσότερα διαρκείας, λογικά θ’ αυξηθούν τα έσοδα απ’ τις εμπορικές χρήσεις) κι όλα αυτά δίχως να διαταραχθούν οι οικονομικές ισορροπίες. Νταμπίζας, Σίντενφελντ κι εσχάτως ο ίδιος ο «mr SKAI» παραδέχθηκαν ότι τα παιδιά που «τράβηξαν κουπί» την περασμένη διετία θεώρησαν εαυτούς αδικημένους βλέποντας Σάντσεθ, Εσιέν να καρπώνονται μεγάλα συμβόλαια με ότι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό.

Άπαξ και κοτζάμ Λέτο που συνεργάστηκε με Τεν Κάτε, Βαλβέρδε, Μπενίτεθ,  φόρεσε φανέλες Λίβερπουλ, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ (το οικονομικό αλισβερίσι μεταξύ Λανούς-«reds»-Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού από το 2007 για την μεταγραφή ή τον δανεισμό του υπερβαίνει τα 9.000.000 ευρώ) παίρνει τόσα λίγα χρήματα, δύσκολα κάποιος θα σηκώσει μπαϊράκι στ’ αποδυτήρια θεωρώντας εαυτόν ριγμένο. Αυτός είναι ο λόγος που θεωρούμε το deal με τον Λατινοαμερικάνο έξυπνη κίνηση.

Το γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής κατέληξε να παίζει στη Β Ιταλίας κι ότι πριν μερικούς μήνες σκεφτόταν να παρατήσει το ποδόσφαιρο αποδεικνύει βέβαια πως η καριέρα του είναι πτωτική, μόνο που αν δεν συνέβαινε αυτό αποκλείεται να ξαναπερνούσε από τα μέρη μας. Το παιδί άλλωστε το είπε ανοιχτά πως μέσα στο «προστατευμένο» περιβάλλον του «Καλαφάτης»  (όπου Τύπος, οπαδοί, διοικούντες θα του φερθούν «με το γάντι» μέχρι να πατήσει γερά στα πόδια του) ελπίζει να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό. Συνέβη και με τον Μάρκους Μπεργκ!

Ο «Σέμπα» θα χρειαστεί καιρό να φορμαριστεί αλλά κανείς δεν μπορεί ν’ αποκλείσει ο ρόλος του ηγέτη να τον αναγεννήσει γρηγορότερα. Άλλωστε μια ματιά στο βιογραφικό του φανερώνει ότι κανένας προπονητής τα τελευταία χρόνια δεν του έδωσε συνεχόμενα ματς, δεν είναι παράλογο ένας παίκτης που είχε μάθει να είναι πρωταγωνιστής να χάσει εντελώς το ρυθμό του, ειδικά όταν αντιμετωπίζει σοβαρούς τραυματισμούς.

Το ελληνικό πρωτάθλημα προσφέρεται για να ξαναβρεί τα ποδοσφαιρικά του πατήματα. Έκανε όνομα παίζοντας στα πλάγια, αλλά διαθέτει κορμί ν’ αγωνιστεί ως στράικερ. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν ο πρώτος που τον ανέβασε ψηλά, πλέον είναι πιο «χτιστός» μυϊκά ώστε ν’ αντέξει το ξύλο που πέφτει στο «κουτί», συν ότι η ευφυϊα του τον κάνει ιδανικό για οποιαδήποτε θέση μπροστά στο 4-3-3.

Μέχρι να χάσει κάποια κιλά και να βελτιώσει κάπως το ξεπέταγμά του είναι προτιμότερο να παίζει κυνηγός ώστε με 1-2 γκολάκια να εκτοξευτεί ψυχολογικά. Αν την Κυριακή δεν σταματούσε την βολίδα του ο Μπάρκας ακόμα στα κάγκελα της «6» θα ήταν αγκαλιά με τους οπαδούς!

Το θετικό είναι πως επιθετικά το τριφύλλι είναι «γεμάτο», ενώ σε δίδυμο με τον Μπεργκ δεν τίθεται θέμα να δημιουργηθεί δυσλειτουργία με παίκτες που απλώς θα περιμένουν μπάλα για να γυρίσουν πλάτη και να εκτελέσουν, αμφότεροι κινούνται κι εκτός περιοχής, ο Σουηδός κυρίως που είναι και σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Το βέβαιο είναι πως με τον Αργεντινό  αποκλείεται να πλήξουμε…

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ