ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μίνι δικαίωση για Μαρινάκη

Ο νεαρός μπακ είναι το μοναδικό «ενεργό» μέλος που απέμεινε από την «χρυσή» Κ-18 που το 2009 πανηγύρισε το πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκη.

Μίνι δικαίωση για Μαρινάκη

Το επώνυμο Μαρινάκης δεν είναι αγαπητό στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Όταν το καλοκαίρι του 2013 ο Νίκος εντυπωσίαζε με την εμφάνισή του στο φιλικό με τη Λάτσιο («καταπίνοντας» τον Σέμαντ Λούλιτς) λέγεται ότι ο Μάρκους Μπεργκ στ’ αποδυτήρια του έσφιγγε το χέρι, εκδηλώνοντας την απορία του για το πώς σε τόσο νεαρή ηλικία ο ταλαντούχος μπακ-χαφ είχε κάνει 13.000 κόσμο να τραγουδά ακατάπαυστα το επίθετό του…Που να ‘ξερε ο Σουηδός!

Τρία χρόνια αργότερα ο μικρός δεν θυμίζει το «μηχανάκι» που ήταν MVP του τριφυλλιού στο πρώτο τρίμηνο εκείνου του δύσκολου restart. Ο χρόνος για τον ποδοσφαιριστή λες και τερματίστηκε το Νοέμβρη του 2013 σ’ εκείνο το ατύχημα στο Χαριλάου όταν του γύρισε η γλώσσα, έχασε τις αισθήσεις του κι άπαντες στο γήπεδο «πάγωσαν». Όταν συνήλθε τα νοήματα που έκανε στο ιατρικό τιμ («θέλω να συνεχίσω») τον ανέβασαν στα ουράνια της εκτίμησης των οπαδών μα ο ίδιος δεν συνέχισε στα υψηλά στάνταρ που μας είχε δείξει.

Το σοκ του τραυματισμού ήταν μεγάλο, ο Τριανταφυλλόπουλος του έκλεψε τη θέση και στο τέλος εκείνης της περιόδου η ΠΑΕ προτίμησε τον 32χρονο Μπούρμπο (με μηδενικά περιθώρια εξέλιξης) έναντι του πιτσιρικά που δόθηκε με υποσχετική στη Νίκη Βόλου. Άλλη μια χρονιά χαμένη γι αυτόν αφού το κλαμπ διαλύθηκε λόγω χρεών κι έτσι δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό, επιστρέφοντας στην Αθήνα χωρίς παιχνίδια στα πόδια του.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.242 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το καλοκαίρι ήταν από τους καλύτερους στην προετοιμασία, με τον Γιάννη Αναστασίου να τον δοκιμάζει ακόμα και σε θέση στόπερ  ή αριστερού μπακ (στο «φιλικό» 3-1 επί του Λεβαδειακού έπαιξε 20 λεπτά, πρόλαβε να κάνει 2-3 επικίνδυνες κούρσες και να προσφέρει με σέντρα «πάρε-βάλε» στο Νίκο Καρέλη το τρίτο τέρμα), αλλά πρώτες επιλογές για τη θέση του μέσα δεξιά ήταν Βέμερ, «30» με τα…γνωστά αποτελέσματα.

Ο Μαρινάκης «κέρδισε» τον Αντρέα Στραματσόνι (παρότι προ εβδομάδων προπονούνταν με το γκρουπ των «κομμένων» μαζί με Μπούρμπο, Δώνη, Σταματάκη, Αναγνωστόπουλο, Νίνη, Τριανταφυλλόπουλο, Αγγελόπουλο) που τελικά εισηγήθηκε την αποπομπή του Γερμανού και του Έλληνα στόπερ, αλλά επειδή ήθελε εμπειρότερη λύση για την άμυνα ζήτησε τον συμπατριώτη του, Μέστο. Εντούτοις ο παίκτης ενημερώθηκε από τον προπονητή του ότι βρίσκεται στα σχέδιά του για τη νέα σεζόν, κάτι που αποτελεί μίνι δικαίωση γι αυτόν, αφού κρίνεται χρήσιμος παρότι ελάχιστα είναι τα ματς που έχει αγωνιστεί.

Είναι το μοναδικό «ενεργό» μέλος που απέμεινε από την χρυσή Κ-18 του ΠΑΟ η οποία το 2009 πανηγύρισε το πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκη, νικώντας 3-0 τον Ολυμπιακό, οι υπόλοιποι (Στέφανος Καπίνο, Χάρης Μαυρίας, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Κώστας Αποστολόπουλος) κούνησαν μαντίλι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.