ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Πράσινοι θρίαμβοι (vids, pics)

Τέσσερα «καρέ» και μία… τριάρα συνθέτουν το «κάδρο» των πέντε μεγαλύτερων «διπλών» του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, στο «Καραϊσκάκης», για το θεσμό του ελληνικού πρωταθλήματος.

Πράσινοι θρίαμβοι (vids, pics)

Τι κοινό μπορεί να έχουν, ο Τριανταφύλλης, ο Παπαεμμανουήλ, ο Βλάχος και ο Μπεργκ; Άπαντες, πανηγύρισαν μέσα στο Φάληρο, μεγάλα διπλά, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ο καθένας στην εποχή του…

Ο Παναθηναϊκός έχει πανηγυρίσει πολλά «διπλά» στην έδρα του Ολυμπιακού, ωστόσο μερικά από αυτά, έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη όλων των οπαδών του «τριφυλλιού», για το εύρος του σκορ, που έφερε και την… απαραίτητη καζούρα.

Για να τα δούμε…

’39-‘40

Τη σεζόν 1939-1940, Μάρτιο μήνα μάλιστα (όπως και τώρα), οι «πράσινοι» πανηγυρίζουν μέσα στο στάδιο «Καραϊσκάκη», τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού με 4-1. Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ με τον Συμεωνίδη, ωστόσο ο Παναθηναϊκός απάντησε με… καρέ. Ρεμούνδος (22΄), Μπαλτάσης (24΄) και Τριανταφύλλης (60΄, 87΄) οι σκόρερ του «πράσινου» θριάμβου.

’59-’60

20 χρόνια χρειάστηκαν προκειμένου να επαναλάβει έναν ανάλογο θρίαμβο ο Παναθηναϊκός. 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος, μέσα στην… τούρλα του καλοκαιριού (24/7/60), οι «πράσινοι» με μπροστάρη τον Παπαεμμανουήλ (3 γκολ), θα κερδίσουν τον Ολυμπιακό με 4-1 στον Πειραιά.

2012073101277_155846592

’87-‘88

Ξανά… τεσσάρα στο «Καραϊσκάκης», με τον Βαγγέλη Βλάχο να είναι ο πρωταγωνιστής με δύο γκολ, στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της σεζόν ’87-’88 (8 Νοεμβρίου).

Untitled

’89-‘90

Ένα ξεχωριστό ντέρμπι, με επτά διαφορετικούς σκόρερ, αυτό της σεζόν ’89-’90. 22η αγωνιστική (25/2/90), ημίχρονο 0-0. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι επρόκειτο να συμβεί.

Καλιτζάκης (48΄), Ντέταρι (50΄), Μαραγκός (61΄), Τσαλουχίδης (69΄), Αντωνίου (74΄) Αποστολάκης (88΄) και Σαμαράς (90΄) οι σκόρερ του πιο «γεμάτου» ντέρμπι, από καταβολής Α΄ εθνικής.

’13-‘14

Το πιο πρόσφατο ντέρμπι, που έχουν να θυμούνται οι «πράσινοι» κι’ αυτό διότι είναι το τελευταίο μεγάλο διπλό επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο. Ο Παναθηναϊκός του Αναστασίου των 5 εκ. ευρώ μπάτζετ και ο Ολυμπιακός του Μίτσελ και των 30 εκ. ευρώ, κοντράρονται, με τον Τύπο και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να κάνει λόγο για τριάρες, τεσσάρες…

panathinaikos24.gr-ΟΣΦΠ ΠΑΟ 0-3

Τελικά έπεσαν μέσα… Πράνιτς, Μπεργκ και Αμπεντ (3-0), κάνουν άνω κάτω το ντέρμπι, με το ματς να ολοκληρώνεται άρον-άρον (και αφού είχαν φύγει όλοι από τον πράσινο πάγκο), για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

https://www.youtube.com/watch?v=oBM1_PU2Nrc

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.