ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Δυνατά με τη νίκη της Βαγιεκάνο

Μία μέρα πριν το «κλάσικο» της Superleague ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό το σημερινό πρόγραμμα αγώνων παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς τη στοιχηματική του πλευρά.

Δυνατά με τη νίκη της Βαγιεκάνο

Μία μέρα πριν το «κλάσικο» της Superleague ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό το σημερινό πρόγραμμα αγώνων παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς τη στοιχηματική του πλευρά. Με αρκετές αναμετρήσεις από όλα σχεδόν τα πρωταθλήματα, οι επιλογές μας αυξάνονται και η πιθανότητα για… ταμείο μεγαλώνει.

Πριν περάσουμε στις προτάσεις μας, να σημειωθεί ότι τόσο στο Betarades.gr όσο και στο μικρό του «αδερφάκι» το Bethome.gr μπορείτε να διαβάσετε τα αναλυτικά previews των αγώνων και να εμπιστευτείτε τις κορυφαίες προβλέψεις πάμε στοίχημα. Επίσης μπορείτε να μάθετε τα πάντα για τις Στοιχηματικές Εταιρείες με Paysafe card.

Στήριγμα η Βαγιεκάνο

Αρχίζουμε με τις σημερινά προγνωστικά στοιχήματος και με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι ο «Άσσος» της Βαγιεκάνο κόντρα στην Εϊμπάρ σε απόδοση 2.20. Με κοινό στόχο τη νίκη-τονωτικό ψυχολογίας θα μπουν οι Βαγιεκάνο και Εϊμπάρ στο σημερινό ματς. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τις κολλητές ήττες από Μπαρτσελόνα (1-5) και Εσπανιόλ (2-1), ενώ το σερί των τελευταίων πέντε αγωνιστικών συμπληρώνεται από τρεις ισοπαλίες με σκορ 2-2. Παραμένει σε κατάσταση συναγερμού η ομάδα του Πάκο Χέμεθ, καθώς οι 26 βαθμοί τη φέρνουν οριακά εκτός της ζώνης υποβιβασμού (ισοβαθμεί με πλεονέκτημα με τη 18η Γρανάδα). Θετικότατο είναι το στοιχείο ότι η ομάδα έχει σκοράρει και στις 11 τελευταίες αγωνιστικές, ταυτόχρονα όμως η άμυνά της θυμίζει «χωνί». Στο 2-2-1 το σερί στα πέντε τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος.

Ο αμυντικός Κρέσπο και ο μέσος Μπαένα αποτελούν τα… νέα μέλη στη λίστα των τραυματιών. Αμφότεροι θα μείνουν εκτός δράσης για 2-3 εβδομάδες. Αντίθετα, συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να προλάβουν το σημερινό ματς οι Χοθάμπεδ (ΜΕ), Πάμπλο Ερνάντεθ (Εξτρέμ) και Μίκου (ΕΠ), οι οποίοι συμμετείχαν κανονικά στις τελευταίες προπονήσεις. Ο Χέμεθ δεν ανακοίνωσε αποστολή για το σημερινό ματς, θα δώσει στη δημοσιότητα την τελική 18άδα λίγο πριν την έναρξη.

Κρατάει η Όλνταμ

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση Σέφιλντ Γιουν. – Όλνταμ από την Α’ Αγγλίας και θα πάμε με το Χ2 σε απόδοση 1.90. Αν και βρίσκονται πολύ χαμηλά στην βαθμολογία, στις θέσεις που οδηγούν στον απευθείας υποβιβασμό, οι φιλοξενούμενοι είναι αήττητη εδώ και εφτά αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Βέβαια έχουν μόλις δύο νίκες και πέντε ισοπαλίες. Στο πιο πρόσφατο ματς τους, ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με την Πορτ Βέιλ εντός έδρας. Τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα έχουν έρθει G/G. Μοναδικός απών ο Πολίον λόγω τραυματισμού.

Over 2.5 στη Μυτιλήνη

Συνεχίζουμε με Superleague και το Over 2.5 στην αναμέτρηση Καλλονή – ΠΑΣ Γιάννινα σε απόδοση 2.35. Ακόμη μια απόδειξη ότι εδώ και μερικές εβδομάδες βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο προσέφερε η Καλλονή την περασμένη αγωνιστική. Πήρε εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 κόντρα στην Ξάνθη, αποτέλεσμα που μπορεί να την έριξε ξανά στην τελευταία θέση, αλλά αυτό πλέον έχει μικρή σημασία. «Χρωστάει» πολλά στον γκολκίπερ Δαύκο, ο οποίος έκανε ακόμη μια μεγάλη εμφάνιση, ωστόσο στο φινάλε έμεινε μια πίκρα διότι είχε δύο δοκάρια με τους Τσαμπούρη και Γεωργίου προκειμένου να πάρει το ματς. Δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά στην «ουρά» της βαθμολογίας, αφού η Καλλονή παραμένει πολύ μακριά απ’ τη γραμμή της σωτηρίας (-10), θέλει όσο μπορεί να συμμαζέψει τη διαφορά. Αναλλοίωτες και οι τοποθετήσεις του Καραγεωργίου το τελευταίο χρονικό διάστημα, επιμένει να τονίζει ότι αν είχε αναλάβει νωρίτερα θα είχε σώσει την ομάδα. Επιστρέφουν οι Φαβάλι (ME 5/1), Σπυρόπουλος (AM 9/0) και Γιουκαρής (ME 4/0). Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία πηγαίνει στο ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα, που προέρχεται από σερί θετικών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων. Μετά το «διπλό» επί του Πανθρακικού (2-4), οι Ηπειρώτες επικράτησαν εντός έδρας 2-0 του Παναιτωλικού την περασμένη εβδομάδα, ένα απόλυτα δίκαιο αποτέλεσμα, καθότι ήταν η ομάδα με τις περισσότερες ευκαιρίες, τον πλήρη έλεγχο και τη διάθεση να σκοράρουν. Τελικά τα κατάφεραν με τον Λίλα στο 73’ από κόρνερ και έφτασαν εύκολα στη νίκη. Στους 31 πόντους οι γηπεδούχοι, βρίσκονται στο +14 απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού και έχουν τελειώσει με την παραμονή. «Είμαστε σε καλό δρόμο, δεν πρέπει να τον χάσουμε. Με ωριμότητα και αυτοσυγκέντρωση να πάμε και στην Καλλονή», επεσήμανε ο Γιάννης Πετράκης. «Κρυφοκοιτάζουν» προς τα πλέι οφ οι φιλοξενούμενοι, ειδικά αν κερδίσουν σήμερα, αφού το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι βατό με Πανιώνιο και Πλατανιά εντός, Λεβαδειακό και Ξάνθη εκτός. Μπορεί να πάρει αποτέλεσμα εκτός έδρας ο ΠΑΣ, μετράει ρεκόρ 3-1-2 στις τελευταίες έξι εξόδους του. Επιστρέφει ο Κοζορώνης (ΜΕ 20/1).

Παίρνει το «τρίποντο» η Οβιέδο

Από τη Β’ Ισπανίας επιλέγουμε τον «Άσσο» της Οβιέδο με αντίπαλο τη Βαγιαδολίδ σε απόδοση 2.15. Τέλος στο αήττητο σερί 12 αγώνων πρωταθλήματος έβαλε για την Οβιέδο η ήττα της περασμένης αγωνιστικής στο «Ιμπεροστάρ» και η ομάδα από τα Αστούριας επιζητά σήμερα την άμεση ανάκαμψη. Θέλει να εκμεταλλευθεί για μία ακόμα φορά στη φετινή σεζόν τη δύναμη που της δίνει το “Κάρλος Ταρτιέρε”, καθώς “τρέχει” σερί 7-3-0 στα τελευταία 10 ματς πρωταθλήματος μέσα στο “σπίτι” της, έχοντας κρατήσει και ανέπαφη εστία στα 6/10 ματς. Παραμένουν στην 3η θέση του πίνακα οι γηπεδούχοι (έχουν συγκάτοικο την Κόρδοβα), με τη ζώνη της απευθείας ανόδου να απέχει τρεις βαθμούς.

Με τα γκολ στην Αμερική

Κλείνουμε με τα προγνωστικά ποδοσφαίρου με μία αναμέτρηση από το MLS και συγκεκριμένα το Χιούστον – Ντάλας από όπου κρατάμε το Over 2.5 σε απόδοση 2.00. Σε ένα ματς διαφήμιση για το ποδόσφαιρο της χώρας, Χιούστον και Νιου Ίνγκλαντ αναδείχθηκαν ισόπαλοι, με την «μπίλια» να κάθεται στο 3-3 μετά την ισοφάριση των φιλοξενούμενων στο 93’. Το αποτέλεσμα άφησε πικρία στον Όουεν Κόιλ και τους παίκτες του με τον τρόπο με τον οποίο προήλθε και πιθανόν να τους πείσμωσε αρκετά. Στη σημερινή αναμέτρηση οι γηπεδούχοι θα ψάξουν την πρώτη νίκη της χρονιάς, αλλά θα πρέπει να τα καταφέρουν χωρίς τους Γουόρνερ, Ντέρικ, Γουίλιαμς, Μπίσλι και Λοβτζόι που ταλαιπωρούνται από προβλήματα τραυματισμών. Με το δεξί ξεκίνησε τη φετινή σεζόν το Ντάλας, επικρατώντας με 2-0 της Φιλαδέλφια, σε ένα ματς που ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Οι γηπεδούχοι είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού τον έλεγχο, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ, ενώ ενθαρρυντικό είναι και το ότι επέτρεψαν στους αντιπάλους να δημιουργήσουν μόλις μια τελική προσπάθεια. Στη σημερινή αναμέτρηση, το σύνολο του Όσκαρ Παρέχα θέλει μια παρόμοια εμφάνιση, ώστε να κάνει το 2/2 κόντρα στο Χιούστον που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών. Θα απουσιάσουν οι Κραφτ, Ζεντέχας και Καστίγιο, με τον τελευταίο να αποτελεί παίκτη «κλειδί».

Τον υπέρ πάντων αγώνα δίνει η Καβάλα για σωτηρία, ξεφεύγει κι άλλο η Ομπραντόιρο

Μεταφερόμαστε στο μπάσκετ από όπου έχουμε ξεχωρίσει αρκετές αναμετρήσεις από Ελλάδα, Ισπανία, Γερμανία και Τουρκία.

Από την Α1 της Ελλάδος ξεχωρίζει η αναμέτρηση Καβάλα – ΑΓΟΡ από όπου κρατάμε το Over 148.5 σε απόδοση 1.87. Η Καβάλα είναι στην δεινή τελευταία θέση με μόλις τέσσερις νίκες, μία πίσω από τον Αρκαδικό και δύο από το Λαύριο. Φυσικά η αποστολή της παραμονής στην κατηγορία είναι ένας «Γολγοθάς» αλλά, με πέντε αγωνιστικές να απομένουν, η ομάδα του Στηβ Γιατζόγλου θα κάνει την προσπάθειά της ώστε αν πέσει να πέσει με ψηλά το «κεφάλι». Σήμερα υποδέχεται τον ΑΓΟΡ ο οποίος έχει εντελώς διαφορετικό στόχο δηλαδή να εισέλθει στα πλέι-οφ και αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί με ΠΑΟΚ, Κολοσσό και Απόλλων στις θέσεις 6-9 με ρεκόρ 9-12. Η Καβάλα μετράει πέντε σερί ήττες αλλά είχε πολύ δύσκολο πρόγραμμα με αγώνα στο ΣΕΦ και αγώνες εντός με ΑΕΚ και Άρη όμως με τις ομάδες άλλου επιπέδου όπως Κηφισιά και Απόλλων τα πήγε καλά και ηττήθηκε οριακά εκτός έδρας. Είναι σε θέση να νικήσει τον ΑΓΟΡ για να συνεχίσει να έχει ελπίδες και στο άλλο παιχνίδι της Α1 την ίδια ώρα, στο Λαύριο θα εύχεται νίκη του Αρκαδικού. Αντί την επιλογή του άσσου, που θα έπρεπε να πληρώνει περισσότερο, πήγαμε με την επιλογή του Over 148.5 που είναι το σωστό όριο για αγώνα της Καβάλας εντός έδρας. Η Καβάλα εντός έχει 71.6 πόντους στην επίθεση και 76.7 στην άμυνα ανά αγώνα και ο ΑΓΟΡ όταν παίζει εκτός έδρας έχει κακή επίθεση με 68.4 πόντους και αδύναμη άμυνα δεχόμενος 79.8 πόντους ανά αγώνα. Στην προσπάθεια που κάνει η Καβάλα για σωτηρία μέσα στο 2016 έχει παρουσιάσει τα εντός έδρας σκορ 71-77 με τον Άρη, 85-74 με τον Αρκαδικό, 90-72 με τα Τρίκαλα και το πολύ χαμηλό 55-65 με την εσχάτως εξαιρετική αμυντική ΑΕΚ. Η προσπάθεια και των δύο αντιπάλων για νίκη θα δώσει κάποια στιγμή γρήγορο ρυθμό στον αγώνα οπότε η επιλογή μας είναι το Over 148.5.

Περνάμε στην Ισπανία από όπου ξεχωρίζει η νίκη της Ομπραντόριο κόντρα στην Φουενλαμπράδα σε απόδοση 1.75. Με τις σερί ήττες που είχε υποστεί η Ομπραντόιρο ήταν σε πολύ κακή βαθμολογική θέση και φυσικά κινδύνευε να «μπλέξει» με σενάρια υποβιβασμού. Με τη νίκη που πέτυχε στην έδρα της Μανρέσα, σε συνδυασμό με τις ήττες των τελευταίων Εστουντιάντες και Χιπουσκόα, ξέφυγε από τον πάτο τρεις νίκες και «νιώθει» πιο άνετα πια. Σήμερα υποδέχεται την Φουενλαμπράδα στην έδρα της που έδειξε πανίσχυρη στην αρχή αλλά στο ντεφορμάρισμα «έσπασε» και αυτή πολλές φορές με καλύτερη εμφάνιση την ήττα με ανατροπή από την Μπαρτσελόνα. Για την Φουενλαμπράδα τα έχουμε ξαναπεί, διανύει την καλύτερη σεζόν της και ήταν τυχερή που ο Τάμπακ έφυγε από τον πάγκο και πήγε να καταστρέψει τη Μακάμπι. Μπορεί να είναι αυτή τη στιγμή στην έκτη θέση αλλά δεν έχει «ξεκαθαρίσει» τίποτα ακόμα με 12 αγωνιστικές να απομένουν για τη λήξη της κανονικής περιόδου αφού όλες οι ομάδες μέχρι την δέκατη Ανδόρρα(10-12) «κυνηγούν» μια θέση στα πλέι-οφ. Στην Ομπραντόιρο πρέπει να συνεχίσουν όπως άρχισαν με Μανρέσα ώστε να μην κινδυνεύσει η ομάδα με υποβιβασμό οπότε η νίκη σήμερα είναι πολύ σημαντική γιατί έρχεται δύσκολο πρόγραμμα με αγώνα στη Σαραγόσα και έπειτα θα υποδεχθεί τις Βαλένθια και Γκραν Κανάρια. Η πλήρης Ομπραντόιρο λοιπόν δεν έχει να φοβηθεί κάτι από την εξαιρετική φετινή Φουενλαμπράδα και μπορεί να επιστρέψει στις εντός έδρας νίκες μετά τις 3 Ιανουαρίου και το 104-103 (παράταση) επί της Ανδόρρας. Επιλογή λοιπόν η νίκη της Ομπραντόιρο.

Από την Τουρκία επιλέξαμε τη νίκη της Ουσάκ κόντρα στην Μπάνβιτ σε απόδοση 1.95. Οι ομάδες έχουν απόσταση μόλις δύο νίκες και οι στόχοι τους είναι διαφορετικοί αφού η Ουσάκ παλεύει να εδραιωθεί στην οκτάδα και η Μπάνβιτ προσπαθεί να εδραιωθεί στην τετράδα. Η Ουσάκ δίνει μεγάλη μάχη αφού ισοβαθμεί με 10-10 με τις Γκαζιάντεπσπορ, Μπουγιουκτσεκμετσέ και Μπεσίκτας ενώ σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και η Μπάνβιτ ισοβαθμώντας στις θέσεις 4-6 με τις Πινάρ και Νταρουσάφακα. Το ισχυρό «όπλο» της Ουσάκ είναι η έδρα της εκεί που έχει πετύχει τις επτά από τις δέκα συνολικά νίκες και εκεί έχει επικρατήσει επί των Γαλατασαράι, Νταρουσάφακα και Μπεσίκτας ενώ υποχρέωσε σε μεγάλη ανατροπή την Ούλκερ. Η Μπάνβιτ μπορεί να έκανε τη σπουδαία νίκη με την Ούλκερ αλλά τις τελευταίες μέρες κάνει πλάνα χωρίς τον δεύτερο κορυφαίο σκόρερ της, τον Κόρτνεϊ Φόρτσον, που έφυγε από την ομάδα. Ο Φόρτσον είχε 16.25 πόντους ανά αγώνα και επίσης «μοίραζε» 6.5 ασσίστ ανά αγώνα. Αυτομάτως η Μπάνβτι αποδυναμώνεται αρκετά και πάει σήμερα να αντιμετωπίσει μία πολύ καλή ομάδα από την οποία είχε ηττηθεί και στον πρώτο γύρο με 67-73. Η Ουσάκ που όπως είπαμε θέλει να εδραιωθεί στην οκτάδα πρέπει και είναι σε θέση να επικρατήσει στο σημερινό παιχνίδι και επιλέξαμε τη νίκη της σε απόδοση 1.95. Παραδόξως η νίκη της αυτή τη στιγμή προσφέρεται πάνω από 2.15 και ο λόγος είναι απλός, η αντίδραση της αγοράς στη νίκη της Μπάνβιτ επί της Ούλκερ. Επιλογή λοιπόν η νίκη της Ουσάκ.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE