ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιάννης Μιχαλάκης

Boarding pass… για Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός «κλείδωσε» την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και πλέον έχει και το πάνω χέρι για την 3η θέση του ομίλου, έχοντας στα χέρια του την κάρτα… επιβίβασης για το Βερολίνο. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Boarding pass… για Βερολίνο

Η πίεση του αποτελέσματος, σε συνάρτηση με το εξαιρετικό στήσιμο της «Λοκο» στο παρκέ, είχαν «παγώσει» το ΟΑΚΑ για περίπου 38 λεπτά, ωστόσο οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, βρήκε το κατάλληλο σχήμα στο τέλος του ματς, που του έφερε και τη νίκη, κατέθεσαν ψυχή, πίστεψαν στη νίκη και με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να παίρνει από το χέρι την ομάδα, έφεραν τα πάνω-κάτω και πλέον ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει μια σωστή διαχείριση και να περάσει στους «8».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, είχε βρει τον τρόπο να κρατήσει τον Παναθηναϊκό χαμηλά, κέρδισε τη μάχη των ριμπάουντ, έβγαζε συνεχώς άσους από τα μανίκια του, έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, αλλά εν τέλει «λύγισε», αφού την κατάλληλη στιγμή, ο «Σάλε» βρήκε την μία και μοναδική απάντησή του, σε όλο το ματς, επικρατώντας σε μια παρτίδα, που έμοιαζε χαμένη.

Με τον Ραντούλιτσα απενεργοποιημένο, τον Ουίλιαμς-πάλι καθοριστικός στο τέλος-να είναι φανερά επηρεασμένος από την αποχή του λόγω της θλάσης και την κατασπατάληση ενέργειας στην άμυνα, οι «πράσινοι» έπρεπε να βρουν άλλες… πηγές για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Και το έκαναν, παίζοντας με μυαλό.

Δεν αναλώθηκαν σε χαμένα και βιαστικά τρίποντα και παράλογες προσπάθειες, «οδήγησαν» σε λάθη τους πεπεισμένους για τη νίκη, Ρώσους, γύρισαν το παιχνίδι και μετέφεραν την πίεση στην ομάδα του Μπαρτζώκα, η οποία-όπως και στο ματς με τη Φενέρ-δεν μπόρεσε να διαχειριστεί.

Μόλις αποκαταστάθηκε το… βραχυκύκλωμα, οι παλιοσειρές και ο Καλάθης, έκαναν ό,τι έπρεπε και έδωσαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό, που ισοδυναμεί με πρόκριση, αλλά και πολύ πιθανώς, την 3η θέση, που σημαίνει καταρχάς, αποφυγή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο «σταύρωμα» των «8».

Ένα τεράστιο τρίποντο του Καλάθη, δύο πολύ σημαντικά ριμπάουντ του Φώτση, το κρύο αίμα του Ουίλιαμς από τις βολές και ο… Δημήτρης Διαμαντίδης, αποτέλεσαν το φάρμακο που έσωσε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έμοιαζε να γκρεμοτσακίζεται, αλλά εν τέλει όχι μόνο απέφυγε την πτώση, αλλά έφτασε πρώτος στην… κορυφή.

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία του, να πάρει και τη διαφορά, αλλά επέλεξε-παρότι είχε γεμάτα 14 δευτερόλεπτα-να πάρει γρήγορα το τρίποντο, σε μια επιλογή που ενδεχομένως να συζητηθεί, αλλά τα πράγματα είναι απλά. Ένα ενδεχόμενο φάουλ των Ρώσων προς το τέλος του χρόνου, θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα και ως εκ τούτου, η απόφαση του «Σάλε» για άμεση εκτέλεση, είναι τουλάχιστον ορθή.

Ο Παναθηναϊκός δεν τσέκαρε τα εισιτήριά του για το Βερολίνο. Αυτό θα αργήσει-αν έρθει-ακόμα. Ωστόσο πήρε την κάρτα επιβίβασης στα χέρια του…

ΥΓ1: Ούτε η Ρεάλ, ούτε η Λαμποράλ, ούτε η Μπαρτσελόνα, αποτελούν φόβητρα. Είτε ήταν με πλεονέκτημα, είτε με μειονέκτημα-όπως και θα είναι-έδρας, η σειρά θα είναι στο 50-50, με την ομάδα του Γιάννη Μπουρούση, να είναι η πιο πιθανή αντίπαλος.

ΥΓ2: Αν υπάρχουν αμφιβολίες, από τον οποιονδήποτε για το ποιος είναι ο κορυφαίος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας, τότε μάλλον εθελοτυφλεί. Αν οι «ισοβαρείς» του σε κλάση παίκτες, στα 36 τους παίζουν έτσι, τότε και μόνο τότε θα αρχίσει η όποια κουβέντα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ