ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Δημήτρη, συγγνώμη…

Σε 2-3 μήνες θα βγάλει τη φανέλα, θα κρεμάσει τα παπούτσια και θα αφοσιωθεί στην οικογένειά του. Συγγνώμη, λοιπόν και πάλι. Που κάθε φορά που σε πετυχαίνουμε σου κάνουμε την ίδια ενοχλητική ερώτηση. Αλλά, ρε μπαγάσα, έχεις κι εσύ ευθύνη που έχει κολλήσει η βελόνα. Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας.

Δημήτρη, συγγνώμη…

Πάντα ήταν ξεκάθαρος με όσα αποφάσιζε. Δεν ήθελε ποτέ να παίξει στο ΝΒΑ και δεν το έκανε παρά το γεγονός ότι αρκετές ομάδες του έστρωναν χαλί. Δεν ήθελε ποτέ να φύγει από τον Παναθηναϊκό και χωρίς να το σκεφτεί έσκιζε τις λευκές επιταγές που του έστελναν από Ισπανία μεριά. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι το ίδιο θα κάνει με άλλη μια απόφαση που έχει πάρει.

Σε 2-3 μήνες θα βγάλει τη φανέλα, θα κρεμάσει τα παπούτσια και θα αφοσιωθεί στην οικογένειά του. Θέλει όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει να φύγει από το μπάσκετ όταν θα είναι όχι απλά όρθιος αλλά πρωταγωνιστής. Συγγνώμη, λοιπόν και πάλι. Που κάθε φορά που σε πετυχαίνουμε σου κάνουμε την ίδια ενοχλητική ερώτηση. Αλλά, ρε μπαγάσα, έχεις κι εσύ ευθύνη που έχει κολλήσει η βελόνα.

Όταν στα 36 σου βουτάς στο παρκέ για να κάνεις μια διεκδικούμενη μπάλα δική σου, όταν καταθέτεις στο παρκέ μέχρι την τελευταία σταγόνα του ιδρώτα σου, όταν κάνεις πλάκα απέναντι σε κορυφαίους αντιπάλους, σε κορυφαίες ομάδες, όταν έχεις πάρει από το χεράκι τον Παναθηναϊκό και τον οδηγείς σε ένα ακόμα φάιναλ φορ μας φέρνεις αυτή τη ρημάδα την ερώτηση ξανά στο νου…

Είναι περίεργη η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Όχι κατά τη διάρκεια των αγώνων. Τότε άπαντες είναι προσηλωμένοι σε όσα γίνονται στο παρκέ. Πριν το τζάμπολ, όμως, το βλέμμα σου πάει αυτόματα στην οροφή του κλειστού. Συναντάς τη φανέλα του Αλβέρτη, τα λάβαρα της ευρωλίγκας και λίγο πιο κει «βλέπεις» τη φανέλα με το «13» που θα αποσυρθεί μετά το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Και μετά…

Αρχίζει το ματς και βλέπεις έναν 36άρη να παίζει με τη δίψα ενός έφηβου. Τα είπαμε ξανά: βουτά στο παρκέ για μπάλες, κλέβει σαν τερματοφύλακας, τρέχει στον αιφνιδιασμό, βάζει τεράστια σουτ, μοιράζει τις ασίστ σαν τα φιστίκια και πιάνει και τον ασεβή Ντιλέινι και του δείχνει ότι απέναντι σε παίκτες – κολοσσούς σαν τον Μήτσο είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς (με ασέβεια).

Το έχεις πάρει απόφαση, όμως, και γι’ αυτό δέξου μία συγνώμη ακόμα. Που σε φέρνουμε σε δύσκολη θέση σε μια χρονιά που πρέπει να απολαμβάνεις κάθε δευτερόλεπτό της. Που αμφισβητούμε μια τόσο σημαντική και συνειδητοποιημένη απόφαση που έχεις πάρει. Αλλά, ρε μπαγάσα, βάλε το ματς με τη Λοκομοτίβ στο βίντεο και θα μας καταλάβεις. Μπορεί να μην αλλάξεις άποψη αλλά θα κατανοήσεις για πιο λόγο κάνουμε όλοι (και συνεχώς) το ίδιο λάθος…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ