ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Παίρνει το ντέρμπι η Σίτι, βγάζει «διπλό» η Ραπίντ

Το μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ μονοπωλεί σήμερα το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού. Μπορεί Σίτι και Γιουναϊτεντ να μην κοντράρονται όπως πριν κάποια χρόνια με φόντο τον τίτλο, όμως πάντα ένα τέτοιο ντέρμπι καθηλώνει όλους τους ποδοσφαιρόφιλους, αφού μία νίκη σημαίνει πολλά περισσότερα από τους τρεις βαθμούς.

Παίρνει το ντέρμπι η Σίτι, βγάζει «διπλό» η Ραπίντ

Το μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ μονοπωλεί σήμερα το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού. Μπορεί Σίτι και Γιουναϊτεντ να μην κοντράρονται όπως πριν κάποια χρόνια με φόντο τον τίτλο, όμως πάντα ένα τέτοιο ντέρμπι καθηλώνει όλους τους ποδοσφαιρόφιλους, αφού μία νίκη σημαίνει πολλά περισσότερα από τους τρεις βαθμούς. Κατά τα άλλα το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει δύσκολες εκτός έδρας αναμετρήσεις για ΑΕΚ και Ολυμπιακό που παίζουν σε Αγρίνιο και Τρίπολη, ενώ εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο ΠΑΟΚ που υποδέχεται στην έδρα του την Καλλονή. Στην Ιταλία το βράδυ υπάρχει το ενδιαφέρον παιχνίδι Μίλαν – Λάτσιο, ενώ σούπερ αναμέτρηση έχουμε και στην Ισπανία με τη Ρεάλ Μαδρίτης να υποδέχεται την πάντα επικίνδυνη Σεβίλλη.

Στήριγμα ο «Άσσος» της Σίτι

Πάμε Στοίχημα λοιπόν με τα σημερινά μας προγνωστικά με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι ο «Άσσος» της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε απόδοση 1.91. Αποστολή εξετελέσθη για τη Σίτι, η οποία κλείδωσε μεσοβδόμαδα την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Παρί Σεν Ζερμέν. Έχοντας ήδη και την κούπα του Λιγκ Καπ στο “τσεπάκι” τους, οι «πολίτες» θέλουν να πραγματοποιήσουν μία αντεπίθεση στο πρωτάθλημα, έχοντας ως μίνιμουμ στόχο τη διασφάλιση της παρουσίας τους εντός της πρώτης τετράδας.Το σερί 1-1-3 στην τελευταία πεντάδα αγώνων για την Πρέμιερ Λιγκ φέρνει αυτή τη στιγμή τη Σίτι στο -15 από την πρωτοπόρο Λέστερ (δύο ματς λιγότερα οι “πολίτες”, μαζί με το σημερινό), ενώ υπάρχει ευθεία απειλή από αρκετές ομάδες για την 4η θέση. Στο 2-0-2 το σερί στα τελευταία τέσσερα εντός για το πρωτάθλημα, με σκορ 4-0 συνδυάστηκαν οι δύο νίκες. Ο Πελεγκρίνι, που επιδιώκει σήμερα ένα προσωπικό ρεκόρ (βλέπε παραπάνω), θα χρησιμοποιήσει πιθανότατα τους Μαγκαλά και Ντεμικέλις ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο, λόγω της σίγουρης απουσίας του Κομπανί και της αμφίβολης κατάστασης του Οταμέντι. Υπάρχει, λοιπόν, ένας προβληματισμός για τη σωστή λειτουργία των μετόπισθεν, καθώς αμφότεροι χαρακτηρίζονται από αστάθεια.

Προβάδισμα η Ραπίντ

Από την Αυστρία έρχεται το δεύτερο δυνατό σημείο για σήμερα που είναι το «διπλό» της Ραπίντ Βιέννης κόντρα στη Ριντ σε απόδοση 2.00. Τη χειρότερη εμφάνιση της πραγματοποίησε την προηγούμενη αγωνιστική η Ραπίντ Βιέννης, καθώς διασύρθηκε στην έδρα της με 0-4 από την Άλταχ. Αιφνιδιάστηκε από το δυνατό ξεκίνημα της αντιπάλου της, ενώ σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να πιέσει για κάτι καλό. Έβαλε έτσι τέλος σε ένα αήττητο σερί τριών αναμετρήσεων (δυο νίκες, μια ισοπαλία) και θα προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σήμερα κόντρα στην ντεφορμέ Ριντ. Δυο νίκες και μια ισοπαλία ο απολογισμός της στα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, όπου διατήρησε παράλληλα και το μηδέν στην άμυνα της.

Κρατάει εντός ο Αστέρας Τρίπολης

Από την Superleague θα πάμε με την έκπληξη στην Τρίπολη καθώς επιλέγουμε το 1Χ του Αστέρα κόντρα στον Ολυμπιακό σε απόδοση 2.05. Το κατάφερε και αυτό ο φετινός Αστέρας Τρίπολης, που παρά το γεγονός ότι προηγούνταν 0-1 στο Περιστέρι, κατάφερε να χάσει 2-1 απ’ τον Ατρόμητο των 10 παικτών! Δύο στημένες φάσεις ήταν αρκετές για να γυρίσει το ματς για τους Περιστεριώτες, με τους Αρκάδες, πάντως, να διαμαρτύρονται δίκαια για επιθετικό φάουλ στη φάση του 2-1. Νωρίτερα, έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να προηγηθούν και να «αγγίξουν» τη νίκη. «Παίρνω την ευθύνη και θα είναι κάτι που θα δουλέψουμε και θα βελτιωθούμε», είπε ο Μάκης Χάβος, που είχε παράπονα για τη διαιτησία, τα οποία εκφράστηκαν επισήμως και με ανακοίνωση απ’ τη διοίκηση. Πολύ κρίσιμο το σημερινό ματς για τον Αστέρα, που θέλει να κάνει το 4Χ4 μέχρι το φινάλε και να δει που θα τον φέρει. Οι Αρκάδες περιμένουν την τιμωρία του ΠΑΟΚ, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού τους βρίσκεται και η έκτη θέση για λόγους που έχουν να κάνουν με την αδειοδότηση του Πανιωνίου. «Απομένουν τέσσερις τελικοί. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά με τον προπονητή, είμαστε ενωμένοι και θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, γιατί δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για εμάς πέρα από τη νίκη», είπε ο Ιγκλέσιας. Χωρίς νίκη οι Αρκάδες στις τελευταίες έξι αγωνιστικές (0-3-3), δε σκόραραν στα 5/6 ματς.

Η έδρα δίνει τη νίκη στη Μίλαν

Από τη Serie A και το ντέρμπι Μίλαν – Λάτσιο επιλέγουμε τον «Άσσο» σε απόδοση 2.00. Χωρίς νίκη παραμένει η Μίλαν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές που έδωσε για το πρωτάθλημα, χάνοντας έδαφος στη μάχη για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα. Πιο συγκεκριμένα αφού κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Τορίνο (1-0 εντός έδρας) στις 27 Φεβρουαρίου το συγκρότημα του Μιχαίλοβιτς γνώρισε την εκτός έδρας ήττα με 2-0 από τη Σασουόλο, ενώ την προηγούμενη βδομάδα μοιράστηκε από ένα βαθμό με την Κιέβο (0-0 εκτός έδρας). Αήττητοι παραμένουν οι «ροσονέρι» στις πέντε τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις που έδωσαν για την ίδια διοργάνωση, στις οποίες σημείωσαν τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία. Στις τρεις διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους, ενώ στις δύο σημειώθηκαν περισσότερα από δύο γκολ. «Έχουμε κάνει πάρα πολλά δώρα στους αντιπάλους μας κατά τη διάρκεια της σεζόν. Δουλεύουμε καθημερινά για να διορθώσουμε αυτά τα λάθη, προσπαθώντας να χτίσουμε ομάδα για την επόμενη σεζόν. Οι ποδοσφαιριστές μου θα πρέπει να αποδείξουν την αξία τους. Είμαι αρκετά εκνευρισμένος με κάποια πράγματα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Μίλαν, ενώ για την αποψινή αναμέτρηση κόντρα στη Λάτσιο είπε: «Σκεφτόμαστε μόνο τη δική μας απόδοση, δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει αν η αντίπαλός μας αποκλείστηκε από το Γιουρόπα Λιγκ». Για το μέλλον του προπονητή Μιχαίλοβιτς μίλησε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Μίλαν, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Θα κρίνουμε την απόδοσή του στο τέλος της σεζόν. Θα δούμε τι έχει καταφέρει και τη λειτουργία της ομάδας», τόνισε.

Μάχες παραμονής για Τορίνο και Μπρεμερχάβεν

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ από όπου ξεχωρίζουν δύο παιχνίδια από Γερμανία και Ιταλία. Αρχικά θα πάμε με το +6.5 της Μπρεμερχάβεν κόντρα στη Φοίνιξ Χάγκεν σε απόδοση 1.90. Στην Τενερίφη η Κανάριας υποδέχεται τη Ρεάλ σε ένα ματς που παραδοσιακά είναι θεαματικό. Η Κανάριας απέχει μία νίκη από την οκτάδα και στις εναπομείναντες 11 αγωνιστικές αυτός είναι ο στόχος της δηλαδή να συμμετάσχει στα ισπανικά πλέι-οφ. Αντιθέτως η Ρεάλ περιμένει «στραβοπατήματα» από τις Βαλένθια και Μπαρτσελόνα μήπως και καταφέρει να μπει στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας. Βέβαια τις επόμενες τρεις εβδομάδες η αφοσίωση της Ρεάλ θα είναι στην Euroleague εκεί που η κάτοχος του τίτλου κινδυνεύει σοβαρά να μείνει εκτός πλέι-οφ και να τελειώσει πολύ πρόωρα η πορεία της. Ειδικά η ήττα της Πέμπτης από την Μπαρτσελόνα «πόνεσε» πολύ όχι μόνο επειδή ήταν η τρίτη φετινή ήττα σε Clasico αλλά και για τον τρόπο που ήρθε αφού η Ρεάλ βρέθηκε πίσω ακόμα και με 25 πόντους στο πρώτο ημίχρονο αλλά στις αρχές της τετάρτης περιόδου προσπέρασε και έδειξε να ελέγχει πριν καταρρεύσει ξανά. Σήμερα είναι πιθανό να δούμε μια αποφασισμένη Ρεάλ να δώσει απαντήσεις για μια μικρή εξιλέωση και συνήθως αυτό για τη Ρεάλ βγαίνει από την εξαιρετική της επιθετική παρουσία. Η Κανάριας δεν είναι άκρως επιθετική ομάδα στην έδρα της αλλά η Ρεάλ μετατρέπει οποιαδήποτε ομάδα σε καλαθομηχανή με το ρυθμό που δίνει. Παραδοσιακά το ζεύγος χαρίζει θέαμα με τα σκορ των τελευταίων ετών να είναι 112-89, 94-85, 82-93, 87-76, 74-85, 83-96. Πάμε για άλλο ένα θεαματικό παιχνίδι με μεγάλο σκορ λοιπόν και Over 165.5.

Από το ιταλικό πρωτάθλημα επιλέξαμε το Over 157 στην αναμέτρηση Τορίνο – Τρέντο σε απόδοση 1.90. Σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση βρίσκεται η Τορίνο η οποία είναι μόνη τελευταία με έξι νίκες ενώ οι ομάδες από πάνω της διαθέτουν εννιά νίκες και είναι οι Μπολόνια, Καζέρτα, Ορλαντίνα, Πέζαρο και Βαρέζε. Με επτά αγωνιστικές να απομένουν η Τορίνο πρέπει να ξεπεράσει μία από αυτές για να παραμείνει στη λίγκα επειδή στην Ιταλία υποβιβάζεται μία ομάδα. Καζέρτα, Βαρέζε και Ορλαντίνα δεν μπορεί να ξεπράσει γιατί χάνει στην ισοβαθμία και ο στόχος της είναι οι Πέζαρο και Μπολόνια τις οποίες νίκησε στον πρώτο γύρο και τις αντιμετωπίζει στη σειρά τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Η Τρέντο έχει πέντε συνεχόμενες ήττες και κινδυνεύει να μείνει εκτός πλέι-οφ αλλά αυτό είναι λογικό γιατί οι τελευταίες εβδομάδες είναι απόλυτα αφιερωμένες στο Eurocup εκεί που νίκησε την Αρμάνι 83-73 και θα παίξει στο Μιλάνο την Τετάρτη για την υπεράσπιση των 10 πόντων και την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Πριν από κάθε κρίσιμο αγώνα του Eurocup η Τρέντο ήταν κακή στο ιταλικό πρωτάθλημα και αυτή την ευκαιρία θέλει να αδράξει η Τορίνο για να επιτύχει την έβδομη νίκη της. Για να το κάνει αυτό πρέπει να έχει καλή επιθετική επίδοση αφού τελευταία παίζει απαράδεκτη άμυνα και έχει δεχθεί 86 πόντους από την άκρως αμυντική Ορλαντίνα, 84 από την Βαρέζε και 79 από την Αρμάνι σε εκείνο το 79-79 που τελικά ηττήθηκε στην παράταση. Η Τρέντο επίσης έχει κακή αμυντική συμπεριφορά τελευταία δεχόμενη 90 πόντους από Εμίλια, 79 από Πέζαρο, 96 από Βαρέζε. Στον πρώτο γύρο η Τρέντο επικράτησε 93-85 και αναμένουμε άλλο ένα παιχνίδι με μεγάλο σκορ, επομένως η επιλογή είναι το Over 157.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE