ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Άλλο ΑΦΜ… άλλο ήθος

Φαίνεται πως η «ποδοσφαιροποίηση» και των άλλων ερασιτεχνικών τμημάτων του Ολυμπιακού, είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τελευταίο παράδειγμα, τη… νεοσύστατη ομάδα μπάσκετ γυναικών. Γράφει ο Ψυχίατρος.

Άλλο ΑΦΜ… άλλο ήθος

Τελικά η αλλαγή φανέλας από Σούρμενα σε Ολυμπιακό, επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό, την μέχρι και πέρσι, «αθόρυβη», Ελένη Καπογιάννη, η οποία βρήκε τόπο, να πουλήσει κι’ αυτή το οπαδιλίκι της. Αλλωστε μαζί με τα Σούρμενα…, σώθηκε κι΄ αυτή οικονομικά.

Εξαιρετική προπονήτρια και εξαιρετική ομάδα ο Ολυμπιακός, στο μπάσκετ γυναικών, δεν χρειάζεται να υποστηρίζεις κάποια ομάδα για να το δεις αυτό. Μακριά από «χρωματιστά» γυαλιά, μπορεί να διακρίνει κανείς, πως η πρώην ομάδα του Ελληνικού και νυν του Ολυμπιακού, είναι μια καλή ομάδα.

Αλλά απ΄ ότι φαίνεται τελικά, το ήθος αγοράζεται και αυτό. Μπορεί το σήμα να αντικαταστάθηκε, το ΑΦΜ να άλλαξε, κανείς δεν περίμενε όμως, να αλλάξει κάτι το οποίο, βρε αδερφέ, ούτε αγοράζεται, ούτε χαρίζεται. Και αυτό είναι το ήθος, η τσίπα και ο χαρακτήρας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη και όσα δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα «Φως», είπε στις παίκτριες της στο ημίχρονο τα εξής: «Αν βγάλετε τα σήματα από τις φανέλες, αυτές του Παναθηναϊκού 10 φορές να τις αντιμετωπίσετε, 10 φορές θα τις γαμ….ετε».

12498919_1022242857837012_1970203085_n
12421793_1022242861170345_1449778751_n

Προφανώς είναι δικαίωμα του δημοσιογράφου, που ρωτά, να θεωρεί πως τα… μπινελίκια είναι μέσα στον πρωταθλητισμό…, αλλά ο ρόλος των παικτών/παικτριών και προπονητών/προπονητριών είναι αυτός; Διότι αν τα λες αυτά στη συνέντευξη, προφανέστατα θέλεις να γραφτούν και να ακουστούν. Και ακριβώς επειδή ήθελε να ακουστούν αυτά, προκειμένου να πουλήσει το ανάλογο οπαδιλίκι στη νέα εταιρεία που ανέλαβε την ομάδα στην οποία εργάζεται τα τελευταία χρόνια, ας πούμε μερικά πράγματα.

Η ομάδα που θα γαμ…ετε άλλες δέκα φορές, συντηρείται από τον κόσμο της και όχι από μια σταθερή και εύρωστη οικονομικά διοίκηση, όπως η δική σας και παρόλα αυτά, χρειάζεστε τη διαιτησία για να κερδίσετε (φετινός τελικός, περσινός 5ος τελικός στο Ελληνικό, τα πιο πρόσφατα παραδείγματα).

Επίσης η ομάδα αυτή που θα γαμ…ετε 10 φορές ακόμα, ιδρυθείσα στο 1937, έχει 4 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο και έχουν αγωνιστεί μερικές από τις κορυφαίες παίκτριες της Ελλάδας οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω σε άλλες ελληνικές ομάδες που έχουν παίξει έχουν επίσης μεγάλες επιτυχίες, τόσο σε ατομικό, όσο σε συλλογικό επίπεδο.

Κάτι τελευταίο και πολύ βασικό. «Κηδεία με ξένα κόλλυβα», στον Παναθηναϊκό δεν έκαναν ποτέ. Αλλά ξέρετε, η διαφορά ήθους νοοτροπίας και ιδεολογίας είναι εμφανής ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Οι ομάδες δεν αγοράζονται, χτίζονται δημιουργούνται με κόπο, ιδρώτα και ευγενή άμυλα. Στοιχεία που στον σύλλογο, στον οποίο εργάζεστε, αγνοούνται. Δεν πειράζει, καλή καρδιά, θα τα πούμε στα play off.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE