ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Το «ραντεβού» του Κρόιφ με τον Παναθηναϊκό (vid, pics)

Ο Γιόχαν Κρόιφ, έφυγε σε ηλικία 68 ετών από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Φυσικά η ποδοσφαιρική Ελλάδα φρόντισε να μάθει καλά τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» στο πέρασμα των χρόνων, με αφορμή και τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όταν ο Παναθηναϊκός συνάντησε τον Άγιαξ.

Το «ραντεβού» του Κρόιφ με τον Παναθηναϊκό (vid, pics)

Το ποιος ήταν ο Γιόχαν Κρόιφ, σίγουρα δεν χρειάζεται να σας το πούμε εμείς, αφού δεν είμαστε ίσως και ιδανικοί για κάτι τέτοιο. Αυτά μπορούν να τα μεταφέρουν άνθρωποι που τον έζησαν, παίκτες που αγωνίστηκαν μαζί του, είτε ως συμπαίκτες, είτε ως αντίπαλοι.

Αλλά δεν γίνεται, όταν ακούγεται το όνομα Κρόιφ, το μυαλό να μην πηγαίνει στον τελικό του Γουέμπλεϊ, όταν η ομάδα του Άγιαξ με αρχηγό και ηγέτη τον Ολλανδό, συναντήθηκε με τον Παναθηναϊκό με φόντο το τρόπαιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

90a12d7387d210d61524d47ddd89b232_L

Ήταν 2 Ιουνίου του 1971, όταν το «τριφύλλι» βρέθηκε αντιμέτωπο με τον Άγιαξ, στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών σε ένα παιχνίδι που δύσκολα θα ξεχαστεί, καθώς είναι η μεγαλύτερη επιτυχία ελληνικού συλλόγου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Αιαντας είχε πάρει τη νίκη με 2-0.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.234 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δομάζος, Αντωνιάδης, Καμάρας και απέναντι ο Γιόχαν Κρόιφ. Τα λόγια μάλλον είναι όμως περιττά, οπότε ας πάμε κατευθείαν στην εικόνα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.