ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

The… Elliot Williams show (pics + vids)

Ο Ελιοτ Ουίλιαμς αποδεικνύεται σε λίρα 100 για τον Παναθηναϊκό. Δείτε με αριθμούς, πως ο πρωτάρης Αμερικανός εξελίσσεται στον MVP του «τριφυλλιού» στο top 16 της Ευρωλίγκας και κάνει τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να χαμογελά.

The… Elliot Williams show (pics + vids)

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να νιώθει πολύ μεγάλη ικανοποίηση που μια αρνητική απάντηση (Κώστας Παπανικολάου) του βγήκε σε καλό και αυτό γιατί η πράσινη ΚΑΕ έντυσε στα πράσινα τον Έλιοτ Ουίλιαμς.

Ο Αμερικανός ήρθε στον Παναθηναϊκό στις 9 Φεβρουαρίου και μετά από ενάμιση μήνα σχεδόν, μετρά 5 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα και έχει αποδειχθεί πολύ καλό εργαλείο τόσο για τον κόουτς του τριφυλλιού Σάσα Τζόρτζεβιτς όσο και για την ομάδα.

Η συμβολή του Αμερικανού γκαρντ του Παναθηναϊκού είναι σημαντική και αν και τόσο νωρίς έχει αποδειχθεί σε σημαντικό γρανάζι της μηχανής του Εξάστερου στον δρόμο για το Φάιναλ Φορ του Βερολίνου.

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 846 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

16,4 μ.ο πόντων

Ας τα δούμε,  όμως, όλα,  με αριθμούς. Στο πρώτο του παιχνίδι με την Φενερμπαχτσέ ο Ουίλιαμς πέτυχε 14 πόντους στη νίκη του τριφυλλιού με 76-71 στο ΟΑΚΑ με 4/9 δίποντα και 6/6 ελεύθερες βολές.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στον εκτός έδρας αγώνα με την Μάλαγα όπου ο Αμερικανός σημείωσε 16 πόντους και βοήθησε σημαντικά τον Παναθηναϊκό στην επίθεση για να πάρει ακόμη μια νίκη με 76-58.

Συνεχίζουμε με τον αγώνα του Βελιγραδίου με τον Ερυθρό Αστέρα όπου το τριφύλλι γνώρισε την ήττα με 69-67 και μετά από ένα σερί 5 νικών. Ο Έλιοτ Ουίλιαμς ήταν ο μόνος που διασώθηκε από αυτό το ματς όπου σημείωσε 17 πόντους ωστόσο δεν κατάφερε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Επόμενη πολύ καλή εμφάνιση του στον αγώνα του ΟΑΚΑ με την Λοκομοτίβ Κουμπάν με τον γκαρντ του Παναθηναϊκού να σημειώνει 16 πόντους και να συμβάλλει σημαντικά στη νίκη του τριφυλλιού με 84-79 κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και να δίνει μια πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

ÃÏÕÉËÉÁÌÓ ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Τέλος, έχουμε τη πολύ καλή βραδιά του στο εκτός έδρας ματς με την Νταρουσάφακα και τη νίκη του τριφυλλιού με 86-84 με τον Ουίλιαμς να σημειώνει αυτή τη φορά 19 πόντους και ουσιαστικά να δίνει την πολύτιμη αυτή νίκη στον Παναθηναϊκό και να κλειδώνει τη θέση για το Τοπ 8.

Συνολικά, ο Αμερικανός έχει 16,4 μ.ο πόντων, στατιστικό εντυπωσιακό, όταν, μάλιστα, μιλάμε για τα πρώτα του 5 ματς όχι απλά στην Ευρωλίγκα, αλλά στην Ευρώπη γενικότερα.

Ο Έλιοτ Ουίλιαμς πέρασε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό για να έρθει στην Ευρώπη και να φορέσει την φανέλα του Εξάστερου και σε μόλις 5 συμμετοχές έχει κάνει την διαφορά στην επίθεση της ομάδας με την εκρηκτικότητά του και την ευκολία του να βάζει την μπάλα στο καλάθι. Είναι μια πολύ σημαντική προσθήκη που έρχεται να συμπληρώσει ένα πολύ καλό ρόστερ στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού να φτάσει φέτος έως το Βερολίνο.

Untitled

Εντυπωσιακά στατιστικά

Τα στατιστικά του Ουίλιαμς δείχνουν πως είναι σχεδόν αλάνθαστος από την γραμμή των ελεύθερων βολών (36/38) ενώ σε μόλις 5 ματς έχει 20/39 δίποντα και μόλις 2/12 τρίποντα. Όλα αυτά σε συνολικά 140:02 λεπτά. Ο Αμερικανός έχει, επίσης, 12 αμυντικά ριμπάουντ, έξι ασίστ και πέντε κλεψίματα.

Και που να βρει το σουτ

Αν μη τι άλλο ο Έλιοτ Ουίλιαμς έδωσε την επιθετική λύση που χρειαζόταν η ομάδα και πλέον προχωρά με άλλο αέρα στην διοργάνωση και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει ακόμη ένα πολύ σημαντικό «όπλο» στην φαρέτρα του. Όπως είχε δηλώσει στο Panathinaikos24.gr ο Ουίλιαμς δεν έχει βρει ακόμη το σουτ του καθώς δεν έχει συνηθίσει το ύψος του καλαθιού και θέλει να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το σουτ του. Αυτό σημαίνει πως έχουμε να δούμε πολλά ακόμη από τον 27χρονο γκαρντ του Παναθηναϊκού καθώς όπως φαίνεται αυτές οι καλές του εμφανίσεις είναι μόνο η αρχή.

Έλιοτ_Ουίλιαμς-panathinaikos24

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.