ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Πρώτη φορά… κεκλεισμένων!

Στις 26 Μαρτίου 1989, διεξήχθη ο πρώτος αγώνας «κεκλεισμένων των θυρών» στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Απόλλωνα Καλαμαριάς (3-0).

Πρώτη φορά... κεκλεισμένων!

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα στην οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πριν από 27 χρόνια η νέα διάταξη του ΚΑΠ για αγώνες χωρίς θεατές.

Ήταν ένας αγώνας κόντρα στον αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο οποίο είχε επιστρέψει από τις αρχές του ’89. Αιτία, τα επεισόδια που είχαν προκαλέσει οι οπαδοί του στον αγώνα της 12ης Μαρτίου με τον ΠΑΟΚ (1-0).

Μέχρι τότε ο ΚΑΠ προέβλεπε μεν τιμωρίες της έδρας για επεισόδια, υποχρέωνε όμως τις υπόλογες ομάδες να αγωνίζονται μακριά από τη φυσική τους έδρα. Ως εναλλακτική ποινή, προβλεπόταν και η διεξαγωγή των αγώνων «κεκλεισμένων των θυρών», κάτι όμως που δεν είχε εφαρμοστεί ποτέ μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Στις 21 Φεβρουαρίου ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού, Θεόδωρος Στάθης, πήρε τη μεγάλη απόφαση: η ποινή διεξαγωγής αγώνων «κεκλεισμένων των θυρών» μεταβαλλόταν σε αρχική, με άμεση ισχύ εφαρμογής από την επόμενη αγωνιστική.

Δείτε τη συνέχεια εδώ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ