ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Οικονομόπουλος: «Ήταν μεγάλος παίκτης και μεγάλος προπονητής ο Κρόιφ»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Γιόχαν Κρόιφ ο Τάκης Οικονομόπουλος.

Οικονομόπουλος: «Ήταν μεγάλος παίκτης και μεγάλος προπονητής ο Κρόιφ»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τάκης Οικονομόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 94,6

Για τον Γιόχαν Κρόιφ: «Ήταν μεγάλος παίκτης και μεγάλος προπονητής. Άλλαξε το ποδόσφαιρο της Μπαρτσελόνα και καθιέρωσα τον τρόπο που το ξέρουμε σήμερα. Ήταν πραγματικό ελάφι μέσα στο γήπεδο, έπαιζε το ένα – δύο με απίστευτο τρόπο, ενώ η ταχύτητα του ήταν κάτι το τρομερό. Ήταν πραγματικός «αέρας». Μπορούσε να ντριπλάρει στην πάνω κίνηση με το τρέξιμο του με τέτοιο τρόπο που έμοιαζε ασταμάτητος. Για μένα είναι μέσα στους πέντε κορυφαίους όλων των εποχών με Μαραντόνα, Πούσκας και Ντι Στέφανο. Έχασε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο με την απώλεια του».

Για το πως τον αντιμετώπισε: «Ήταν ακατόρθωτο να τον σταματήσεις. Προσπάθησα να μελετήσω το παιχνίδι του. Με την ταχύτητα που είχε, σε κάπιες περιπτώσεις του έφευγε ελάχιστα το κοντρόλ και ήξερα πως θα πέσω να του πάρω τη μπάλα σε εκείνο το σημείο».

Χρυσάφι για Ιωαννίδη!
Χρυσάφι για Ιωαννίδη! 6.748 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τον Άγιαξ εκείνης της εποχής: «Δεν υπήρχαν θέσεις στον Άγιαξ εκείνης της εποχής. Ήταν μεγάλη εμπειρία να παίζεις αντίπαλος με αυτή την ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο μας πίεσε, αλλά βγήκαμε με αξιώσεις στο δεύτερο και χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Καμάρα και δεν ισοφαρίσαμε. Δεχτήκαμε δύο γκολ τελείως τυχερά σε εκείνο το ματς».

Για το πως ήταν ο Κρόιφ σαν άνθρωπος: «Κάποια στιγμή ήρθαν με τη Μπαρτσελόνα στην Ελλάδα και έμεναν σε ένα ξενοδοχείο και είχα πάει να τον δω. Ήταν εκπληκτικός άνθρωπος πραγματικά. Ένας πανέξυπνος άνθρωπος, με τρομερή ευφυΐα και για αυτό πέτυχε όσα πέτυχε. Πρέπει να είσαι πανέξυπνος για να κάνεις όσα κάνεις. Δεν γίνεται διαφορετικά».

Για το πάθος του με το τσιγάρο: «Ήταν φοβερός καπνιστής. Το ήξεραν όλοι. Κάπνισε παντού και πάντα. Και στη δεξίωση που κάναμε κάπνισε και στον προπονητή του. Δεν είχε κανένα ταμπού με το τσιγάρο. Ήταν το πάθος του»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...