ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Παίρνει τη νίκη η Αλμερία

Με τους αγώνες των Εθνικών ομάδων να μονοπωλούν το ενδιαφέρον και τα εθνικά πρωταθλήματα να βρίσκονται στην πλειονότητά τους σε παύση, το σημερινό μας κουπόνι είναι ιδιαιτέρως «φτωχό». Παρόλα αυτά θα επιχειρήσουμε μία… εξόρυξη στοιχηματικών επιλογών με στόχο όπως πάντα το ταμείο.

Παίρνει τη νίκη η Αλμερία

Με τους αγώνες των Εθνικών ομάδων να μονοπωλούν το ενδιαφέρον και τα εθνικά πρωταθλήματα να βρίσκονται στην πλειονότητά τους σε παύση, το σημερινό μας κουπόνι είναι ιδιαιτέρως «φτωχό». Παρόλα αυτά θα επιχειρήσουμε μία… εξόρυξη στοιχηματικών επιλογών με στόχο όπως πάντα το ταμείο.

Στήριγμα η Αλμερία

Αρχίζουμε από το πρωτάθλημα της Β’ Ισπανίας και την αναμέτρηση Αλμερία – Μαγιόρκα από την οποία κρατάμε τον «Άσσο» σε απόδοση 2.15. Μάχη παραμονής στο «Χουέγος Μεντιτεράνεος», παρά το γεγονός ότι οι Αλμερία και Μαγιόρκα αποτελούν δύο από τα πιο «βαριά» ονόματα της κατηγορίας βάσει ιστορίας. Η γηπεδούχος Αλμερία θέλει να διευρύνει το αήττητο σερί των τελευταίων πέντε αγωνιστικές (2-3-0), πανηγυρίζοντας ταυτόχρονα την τρίτη σερί εντός έδρας νίκη της μετά από τα νικηφόρα 1-0 επί των Αλμπαθέτε και Χιρόνα. Σαφής η αλλαγή στην ομάδα μετά την έλευση του Αργεντινού κόουτς Γκοροσίτο, με την άμυνα να εμφανίζεται πολύ πιο αποτελεσματική. Με σημερινό τρίποντο οι Ανδαλουσιάνοι βγαίνουν από την επικίνδυνη ζώνη, «πιάνοντας» τη Μαγιόρκα στους 34 βαθμούς. Ο Φραν Βέλεθ θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του τιμωρημένου Σάβελιτς στην αμυντική γραμμή. Επιστροφή στην αποστολή για τον αμυντικό Γκόνι, τον μέσο Φατάου, τον εξτρέμ Ιάγο Ντίαθ και τον επιθετικό Καλού Ούτσε.

Κρατάνε οι Κομόρες

Από τα προκριματικά της φάσης των ομίλων για το Κόπα Άφρικα 2017 ξεχωρίζει η «έκπληξη» Χ2 δηλαδή των νήσων Κομόρες κόντρα στην Μποτσουάνα που πληρώνει 3.10. Μπορεί οι Κομόρες να θεωρούνταν ο αδύναμος κρίκος του ομίλου, ωστόσο η χώρα από την Νοτιοανατολική ακτή της Αφρικής κατάφερε να κάνει την έκπληξη την προηγούμενη αγωνιστική επικρατώντας με 1-0 της Μποτσουάνα. Αυτή ήταν και η πρώτη της νίκη στη φάση των προκριματικών του Κόπα Άφρικα καθώς προηγήθηκαν οι ήττες από Ουγκάντα (0-1) και Μπουρκίνα Φάσο (2-0). Οι Κομόρες θέλουν να πετύχουν σήμερα εμφάνιση ανάλογη με αυτή της προηγούμενης αγωνιστικής με στόχο να αποσπάσουν άλλους τρεις βαθμούς από την Μποτσουάνα. Μεταξύ άλλων στην αποστολή βρίσκονται και οι γνωστοί από τη Σούπερ Λιγκ Γιουσούφ (Βέροια) και Μπεν (Λεβαδειακός).

Δυνατά με Καλαμάτα, προβάδισμα ο Παναργειακός

Από τη Γ’ Εθνική έρχεται το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι το Χ2 της Καλαμάτας κόντρα στον Παναρκαδικό σε απόδοση 2.00. Αποφασισμένη να φύγει το «διπλό» από την Τρίπολη και να μείνει ζωντανή στη μάχη για παραμονή είναι η Καλαμάτα. Η ομάδα του Κώστα Καλογιαννίδη προέρχεται από την εντός έδρας νίκη επί του Κανάρη Χίου, την προηγούμενη εβδομάδα. Η «Μαύρη θύελλα» ήταν ανώτερη κατά διαστήματα στο παιχνίδι και ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στο 59ο λεπτό, με το τέρμα του Μανουσάκη. Ωστόσο αν και οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο 78′, εν τέλει η Καλαμάτα κατάφερε να απαντήσει άμεσα και να ξαναπάρει το προβάδισμα με το τέρμα του Ραχίμ. Στην δέκατη θέση της βαθμολογίας η Καλαμάτα, όντας οριακά εντός επικίνδυνης ζώνης, μιας και μόλις ένας βαθμό την χωρίζει από την Ερμιονίδα, στης οποίας το κυνήγι βρίσκεται.

Στην αναμέτρηση Αιολικός – Πανεργειακός θα πάμε με το «Διπλό» Draw No Bet που παίζεται σε απόδοση 2.00 και μπορείτε να το βρείτε στην Goalbet. Να παραμείνει στην πρώτη θέση, φτάνοντας παράλληλα μέχρι και την κατάκτηση του τίτλου θέλει ο Παναργειακός, ο οποίος προέρχεται από τρεις σερί νίκες. Μετά την εκτός έδρας νίκη κόντρα στο Λουτράκι (0-1), καθώς και το παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών, το οποίο και πήρε στα χαρτιά, η ομάδα του Νίκου Παντέλη φιλοξένησε την Ερμιονίδα, της οποίας και επικράτησε με 1-0. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Τσόφλιος, λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Πρωτοπόρος της κατηγορίας μαζί με την Σπάρτη, ο Παναργειακός, έχοντας απολογισμό 40 βαθμών μετά από 20 παιχνίδια, έχοντας ωστόσο και ένα παιχνίδι παραπάνω από τους συγκάτοικους του. Πανέτοιμος, χωρίς καμία απουσία και με πολύ καλή ψυχολογία ετοιμάστηκε για το σημερινό παιχνίδι με τον Αιολικό, ο Παναργειακός, με τους «λύκους» να μετράνε μόνο νίκες με τον Παντέλη στον πάγκο τους.

Χαμηλό σκορ στο Νταρουσάφακα-Μπάνβιτ, over στο Μούρθια – Σεβίλλη

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ και αρχίζουμε με το πρωτάθλημα της Τουρκίας και τον αγώνα Νταρουσάφακα – Μπάνβιτ από όπου κρατάμε το Under 153.5 σε απόδοση 1.90. Στην Πόλη η Νταρουσάφακα υποδέχεται την Μπάνβιτ σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά όσον αφορά την τελική τετράδα της κανονικής περιόδου. Η πρώτη τριάδα δεν αλλάζει ποτέ με τις Εφές, Φενέρ και Γαλατά να έχουν καθαρίσει ουσιαστικά οπότε μένει η τέταρτη θέση η οποία φαίνεται να μπορεί να διεκδικηθεί από τις Νταρουσάφακα και Μπάνβιτ ενώ η Πινάρ δείχνει ανίκανη μένοντας πιο πίσω με ρεκόρ 13-10 πια. Δύο φορές έχουν αναμετρηθεί οι ομάδες φέτος, η Μπάνβιτ νίκησε 76-65 στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και η Νταρουσάφακα νίκησε 76-74 στον ημιτελικό του Final-8 κυπέλλου που διεξήχθη τον Φλεβάρη στην Προύσα. Το 76-65 της Μπάνβιτ είναι το πολύ σημαντικό όσον αφορά το μέλλον των ομάδων γιατί σε ισοβαθμία αυτοί οι 11 πόντοι είναι πολύ μεγάλη διαφορά για να καλυφθεί απόψε. Φυσικά ο πρωταρχικός στόχος της Νταρουσάφακα είναι να νικήσει και αν ευνοήσει το παιχνίδι να αναζητήσει και το +12. Η Μπάνβιτ έπαιξε δύο καλά παιχνίδια μετά την φυγή του Φόρτσον με άνετες νίκες επί Ουσάκ και ΤΕΝΤ όμως σήμερα δίνει το πρώτο της πολύ δύσκολο παιχνίδι χωρίς τον πρώην πρώτο σκόρερ της. Δεν μπλέκουμε με νικητή ή χάντικαπ και τα αφήνουμε αυτά για το Live. Προτιμότερ επιλογή όλων φαίνεται το Under 153.5 που επαληθεύθηκε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια τους και επαληθεύθηκε και στις δύο περσινές αναμετρήσεις με τους ίδιους προπονητές στον πάγκο. Η ανάγκη νίκης θα έχει ως αποτέλεσμα ένα πολύ σκληρό παιχνίδι με αργό κυρίως ρυθμό αφού από τη μία είναι η αμυντικογενής Νταρουσάφακα και από την άλλη η Μπάνβιτ που χωρίς τον Φόρτσον έχει ρίξει ρυθμό. Άλλωστε το τελευταίο αποτέλεσμα της Νταρουσάφακα με τον ΠΑΟ ήταν απόρροια της δικής της αδιαφορίας και το 92-70 της Μπάνβιτ με την ΤΕΝΤ έγινε επειδή αποφάσισαν να κάνουν 50+ δεκάλεπτο σε τελειωμένο ματς. Επιλογή λοιπόν το Under 153.5.

Από την Ισπανία κρατάμε το Over 158.5 στον αγώνα Μούρθια – Σεβίλλη σε απόδοση 1.90. Η Μούρθια έπεσε εκτός οκτάδας προς το παρόν επειδή είχε δύσκολους αγώνες τους οποίους έχασε, στο Λας Πάλμας με την Γκραν Κανάρια και στην Βαρκελώνη με την Μπαρτσελόνα. Σήμερα ευελπιστεί με νίκη δική της και πιθανή ήττα της Μπιλμπάο από τη Μάλαγα να επιστρέψει στην οκτάδα έστω και ισόβαθμη με την Μπιλμπάο. Η Σεβίλλη με τις εννιά νίκες που διαθέτει πια απέχει τρεις νίκες από την προτελευταία Εστουντιάντες και δύο νίκες από τις Ομπραντόιρο και Μανρέσα που κινδυνεύουν άρα μπορεί να «νιώθει» άνετα για το μέλλον της. Τελευταία η Σεβίλλη έχει κάνει εκπληκτικές επιθετικές επιδόσεις με τις νίκες 97-72 επί Γκραν Κανάρια και 100-92 επί Λαμποράλ να ξεχωρίζουν ενώ αμέσως πριν είχε ηττηθεί στο τέλος 89-83 από την Μπανταλόνα. Η Μούρθια τα πήγε εξαιρετικά στην Βαρκελώνη μέχρι που δέχθηκε σκληρή πίεση ενώ πριν είχε ηττηθεί 87-75 στο Λας Πάλμας με κατάρρευση κυρίως επιθετική. Όπως στον πρώτο γύρο που η Μούρθια είχε νικήσε 85-90 έτσι και σήμερα αναμένουμε μεγάλο σκορ κυρίως λόγω της επιθετικής συμπεριφορά εσχάτως της Σεβίλλης γι’αυτό και η επιλογή Over 158.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE