ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ

«Υπόκλιση» σε Διαμαντίδη (vid)

Φραγκίσκος Αλβέρτης, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Σαρούνας Γιασεκεβίτσιους, Βασίλης Σπανούλης και Χουάν Κάρλος Ναβάρο, «υποκλίνονται» στον Δημήτρη Διαμαντίδη.

«Υπόκλιση» σε Διαμαντίδη (vid)

Η Ευρωλίγκα, μέσα από το επίσημο ηλεκτρονικό περιοδικό της, έκανε ένα αφιέρωμα στον αρχηγό του Παναθηναϊκού, ο οποίος αποσύρεται στο τέλος της σεζόν. Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, μιλούν φίλοι από τα παλιά και όχι μόνο, για τον κορυφαίο των… κορυφαίων.

Όσα είπαν για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, οι Αλβέρτης, Ομπράντοβιτς, Γιασικεβίτσιους, Σπανούλης και Ναβάρο:

Φραγκίσκος Αλβέρτης: «Είχε όλα όσα χρειαζόταν για να γίνει ένας σούπερ σταρ. Θυμάμαι όταν ήμασταν μαζί στην Εθνική, του είπα ότι θα έρθει στον Παναθηναϊκό. Λόγω του χαρακτήρα του, τον οποίο ξέρει να διαχειριστεί, δεν ήξερε αν θα πετύχει, και του είπα ότι σίγουρα θα πετύχει, ειδικά με τον κόουτς Ομπράντοβιτς εκείνη τη στιγμή στον πάγκο. Έδινε το 100% αυτού που είχε. Γινόταν καλύτερος και καλύτερος κάθε χρόνο. Έδινε την έννοια του συμπαίκτη και της ομάδας, που είναι πάνω απ’ όλα. Κι αυτό το δίδαξε και στη ζωή, όχι μόνο στο μπάσκετ. Ο Διαμαντίδης είναι ο… Διαμαντίδης, είναι κάτι ξεχωριστό, όχι μόνο για τον τρόπο που παίζει αλλά και για τον χαρακτήρα του. Είναι πολύ ταπεινός και δεν είναι ο σούπερ σταρ με τον τρόπο που ξέρουμε, με τις φωτογραφίες, τις συνεντεύξεις, την τρελή ζωή. Το μπάσκετ είναι η ζωή του. Ο τρόπος που παίζει, ο τρόπος που αντιδρά, τον κάνουν σούπερ σταρ».

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Για μένα ήταν πολύ εύκολο να αποφασίσω να τον πάρω στην ομάδα μου. Μπορεί να ήρθε στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν ήταν ακόμα έτοιμος να γίνει σημαντικός παίκτης στην ομάδα. Αυτή ήταν η δική μου δουλειά και των συνεργατών μου. Να τον πείσουμε και να του πούμε ότι “δεν έχεις χρόνο, θα πρέπει να αρχίσεις να γίνεσαι ηγέτης αμέσως”. Γι’ αυτό τον πήραμε. Όλοι ξέρουν την ποιότητα του ανθρώπου που διαθέτει. Και πάντα βοηθούσε τον οποιονδήποτε στην ομάδα. Κάθε καινούριος παίκτης, κάθε παίκτης, ήξερε ότι ο Διαμαντίδης είναι ο άνθρωπος που θα απευθυνθεί για οποιοδήποτε πρόβλημα. Κι εκεί καταλάβαινε τι σημαίνει να παίζεις στον Παναθηναϊκό και πόσο τρελός είναι ο προπονητής σε αυτή την ομάδα (σ. σ. γέλια). Έχει τεράστια ικανότητα να διαβάσει το παιχνίδι. Επιθετικά και αμυντικά. Αμυντικά ήταν εκπληκτικό πώς πίεζε στην μπάλα και πώς έπαιζε στην  αδύναμη πλευρά. Τα ήλεγχε όλα! Από τη μέρα που ολοκληρώθηκε σαν παίκτης, σε αυτή την περίοδο ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη. Είναι ένα πολύ σοβαρό άτομο. Όταν λέει κάτι το κάνει. Ελπίζω ότι ο φίλος μου ο Τζόρτζεβιτς θα βρει έναν τρόπο να του αλλάξει γνώμη. Πραγματικά το εύχομαι αυτό, γιατί το μπάσκετ χρειάζεται τον Διαμαντίδη!».

Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς!
Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς! 23.596 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Όλοι ξέρουν τι μπορεί να κάνει. Σαν άτομο είναι εξαιρετικό, αφού μπορεί να τους φέρει όλους κοντά σαν αρχηγός, τα κάνει όλα σωστά, είναι προέκταση του προπονητή στο παρκέ. Το να παίζω μαζί του κάθε μέρα ήταν εκπληκτικό. Έκανε το παιχνίδι τόσο εύκολο για σένα. Με μια ματιά. Τα πράγματα που θες να εξηγήσεις σε άλλους συμπαίκτες για χρόνια, αυτός τα ήξερε ήδη. Παίκτες σαν αυτόν κάνουν τη ζωή σου εύκολη. Αυτό τον κάνει τόσο μεγάλο».

Βασίλης Σπανούλης: «Είναι ένας παίκτης που κάνει πολλά πράγματα τα οποία δεν φαίνονται στο παρκέ. Να δημιουργήσει, να κόψει μπάλες, να μοιράσει τάπες, να ποστάρει, πολλά πράγματα που τον κάνουν τόσο σημαντικό για την ομάδα, ακόμα και χωρίς τους πόντους. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους πόιντ γκαρντ από όσους έχουν υπάρξει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και σίγουρα για έναν παίκτη που στη θέση που παίζει κάνει τις περισσότερες δουλειές για να βοηθήσει την ομάδα. Ο Δημήτρης είναι ένας παίκτης που θυσιάζεται για την ομάδα. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών στην Ευρώπη.  Τώρα είμαστε αντίπαλοι, αλλά μόνο για 40 λεπτά στο παρκέ. Πάντα θα έχω στο μυαλό μου ότι γνώρισα ένα εξαιρετικό άτομο και έναν φοβερό παίκτη».

Χουάν Κάρλος Ναβάρο: «Είχε τον έλεγχο σε όλες τις καταστάσεις στα κρίσιμα σημεία των αγώνων Αμυντικά είναι πολύ καλός, έχει φοβερά χέρια. Γι’ αυτό το λόγο είναι τόσο σπουδαίος παίκτης όλα αυτά τα χρόνια».

Δείτε το βίντεο από το 14΄:

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.