ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Να εδραιώσουμε τη Συμμαχία στη συνείδηση όλων»

«Το θετικό είναι ότι έχουμε δημιουργήσει μια βάση μελών και τη διατηρούμε. Αλλά πρέπει να την επεκτείνουμε», το μήνυμα του νέου προέδρου της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, Τάκη Οικονομόπουλου μέσω της LIVESPORT.

«Να εδραιώσουμε τη Συμμαχία στη συνείδηση όλων»

Αναλυτικά

Ως νέος πρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, ποιος είναι ο πρώτος σας στόχος για τη συνέχεια;

«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να συνδράμει η Συμμαχία όσο μπορεί στη χρηματοδότηση της ΠΑΕ και να διατηρήσει τον ρόλο που έχει. Κάθε χρόνο εισφέρει ένα σημαντικό ποσό και θέλουμε να συνεχιστεί, γιατί υπάρχει συμβολή στην εξυγίανση. Η διοίκηση κατάφερε να εξυγιάνει την ΠΑΕ, αλλά υπήρχε και η συνδρομή της Συμμαχίας».

Ναι, αλλά θα μπορέσετε να αλλάξετε την αντίληψη που επικρατεί για τη λαϊκή βάση στην Ελλάδα;

«Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η εποχή είναι δύσκολη και δεν περιμένουμε ότι όλα θα αλλάξουν από τη μια ημέρα στην άλλη. Αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε για να αλλάξουμε σιγά-σιγά τις αντιλήψεις και να εδραιώσουμε τη Συμμαχία στη συνείδηση όλων».

Ενώ το προηγούμενο καλοκαίρι οι εγγραφές είχαν ξεκινήσει δυναμικά, μετά έπεσαν. Έχετε καταλήξει για τους λόγους στους οποίους οφείλεται αυτό το γεγονός;

«Δυστυχώς, ο αποκλεισμός της ομάδας από την Γκαμπάλα τον προηγούμενο Αύγουστο επηρέασε τα πάντα. Τους αγωνιστικούς στόχους, τους οικονομικούς και τη διάθεση των φιλάθλων. Η Συμμαχία στηρίζεται στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και όταν η ομάδα δεν έχει καλά αποτελέσματα, επηρεάζεται και η αποδοχή της, γιατί οι φίλαθλοι δεν νιώθουν καλά. Φυσικά, μεσολάβησαν και άλλα γεγονότα που επηρέασαν τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα, σε όλους τους τομείς».

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 7.581 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Υπάρχει κάποιο στοιχείο που σας κάνει να αισιοδοξείτε για το μέλλον της Συμμαχίας;

«Το θετικό είναι ότι έχουμε δημιουργήσει μια βάση μελών και τη διατηρούμε. Αλλά πρέπει να την επεκτείνουμε. Ευελπιστώ ότι η ομάδα θα έχει ένα καλό φινάλε στη σεζόν, θα παίξει προκριματικά του Champions League, για να μπορέσουμε και εμείς να απευθυνθούμε στους φιλάθλους και να τους πείσουμε να εγγραφούν».

Πως θα επιχειρήσετε να πείσετε τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να εγγραφούν;

«Ξέρουμε όλοι στη διοίκηση ότι δεν είναι εύκολη η αποστολή μας. Προγραμματίζουμε διάφορες δραστηριότητες, αλλά εναπόκεινται και στους φίλους του Παναθηναϊκού να καταλάβουν ότι βοηθούν την ΠΑΕ. Επίσης, υπάρχουν πολλά κίνητρα και το κόστος της εγγραφής εξαργυρώνεται με τα προνόμια που απολαμβάνει ο Σύμμαχος από τις συνεργαζόμενες εταιρείες. Τα στελέχη της Συμμαχίας εργάζονται σκληρά και όλο και περισσότερες εταιρείες προσφέρουν προνόμια στους Συμμάχους».

Γνωρίζετε, όμως, ότι πλέον η Συμμαχία δεν είναι ιδιοκτήτης της ΠΑΕ και επηρεάζει λιγότερο τις εξελίξεις… Αυτό δεν θα λειτουργήσει αρνητικά;

«Σίγουρα, η γνώση ότι η Συμμαχία δεν είναι μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα, αλλά εμείς οφείλουμε να πείσουμε τους φίλους του τριφυλλιού να εγγραφούν. Η Συμμαχία έχει διακριτικό ρόλο και είναι προς όφελος όλων να τον διατηρήσει».

Ο Δημήτρης Σαραβάκος ήρθε πρώτος σε ψήφους, αλλά δεν θέλησε να αναλάβει κάποιο πόστο. Θα έχει ρόλο στην προώθηση του εγχειρήματος;

«Ο Δημήτρης ασχολείται με τη Συμμαχία και έχει δηλώσει πρόθυμος να μας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστούμε. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανενεργός και θα το δείτε. Είναι αγαπητός στους φιλάθλους και η Συμμαχία χρειάζεται ανθρώπους όπως αυτός. Περιμένουμε την ολοκλήρωση των play off και στη συνέχεια θα αρχίσουμε τις δραστηριότητες όλοι μαζί».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.