ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παρασκήνια

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής, θα γίνουν αιτήσεις για αποφυλάκιση»

Για την υπόθεση των έξι συλληφθέντων, μίλησε στο Σπορ fm, η δικηγόρος Σύλβια Πανά και τόνισε πως τα στοιχεία που υπάρχουν δεν ευσταθούν για να μπορεί να υπάρχει η απόφαση προφυλάκισης για τα γεγονότα της Λευκάδας.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής, θα γίνουν αιτήσεις για αποφυλάκιση»

Στο Σπορ fm 94,6 μίλησε η Σύλβια Πανά, η οποία έχει αναλάβει την εκπροσώπηση δύο εκ των έξι συλληφθέντων για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην Λευκάδα πριν την αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Μπάσκετ και τόνισε πως η προφυλάκισή τους στον Κορυδαλλό, δεν δικαιολογείται από το αποδεικτικό υλικό που υπάρχει στη δικογραφία.

Παράλληλα, η Κα. Πανά, αναφέρθηκε και στη υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου πριν από εννέα χρόνια και τις αποφάσεις του δικαστηρίου και τόνισε οι ποινές που είχαν επιβληθεί ήταν με επιείκεια.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Να το θέσω απλά για να καταλάβουν όλοι. Αν είχατε ξεκινήσει να πάτε εσείς στη Λευκάδα με το αυτοκίνητό σας θα ήσασταν προσωρινά κρατούμενος. Η παραδοχή ότι ήταν στη Λευκάδα για να δουν τον αγώνα, ότι ανεβρέθησαν οι πινακίδες από το φωτογραφικό υλικό της γέφυρας και κάποιες φωτογραφίες από το Ρίο που πέρναγαν τα διόδια. Δεν υπάρχει ούτε μια κατάθεση, ούτε μια αναγνώριση για τα συγκεκριμένα άτομα. Είναι ένα προσωρινό μέτρο που διασφαλίζει δύο παραμέτρους. Το να μην διαφύγει κάποιος της δικαιοσύνης και να μην τελέσει νέα αδικήματα. Το σίγουρο είναι, πάντως, πως θα γίνουν αιτήσεις αποφυλάκισης. 

Δεν περίμενα την προσωρινή κράτηση, με εξέπληξε δυσάρεστα. Είναι βαρύτατο σε σχέση με τα στοιχεία που υπάρχουν. Όταν δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής, το να κλείσεις κάποιον στον Κορυδαλλό είναι πάρα πολύ σοβαρό, του στερείς την ελευθερία. Ακόμη και να υπήρχε υλικό που δεν υπάρχει, ποια είναι η αιτιολογία;».

Για το αν έχουν ποινικό μητρώο οι έξι συλληφθέντες: «Η ομάδα των έξι δεν είχε καμία συμμετοχή. Για να φανταστείτε, ο ένας εκ των δύο όταν είδε τα επεισόδια έκανε αναστροφή να φύγει και ο άλλος ήταν μπλοκαρισμένος στη γέφυρα. Δεν υπάρχουν ποινικά μητρώα, δεν έχουν απασχολήσει ποτέ σε θέματα αθλητικής βίας. Υπάρχει αποδεικτικό υλικό για κάποιους άλλους, αλλά σίγουρα όχι γι αυτούς τους έξι».

Για την υπόθεση του Μιχάλη Φιλόπουλου, που σαν σήμερα πριν από εννέα χρόνια είχε δολοφονηθεί: «Η απόφαση Φιλόπουλου, ο τρόπος που είχε διεξαχθεί και οι ποινές που επιβλήθηκαν, είχαν μια σχετική επιείκεια. Σίγουρα ο ένας από τους τέσσερις που είχαν κατηγορηθεί κρατείτε, για τους άλλους δεν γνωρίζω. Πλέον, όμως, έχουμε περάσει στον αντίποδα. Με μια δικογραφία με αποδεικτικά στοιχεία, επιβάλουμε ένα σκληρό περιοριστικό όρο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ