ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Καρέλης: «Ο Παναθηναϊκός μου έδωσε πολλά»

Την ευγνωμοσύνη του στον Παναθηναϊκό εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο πρώην άσος της ομάδας και νυν της Γκενκ, Νίκος Καρέλης.

Καρέλης: «Ο Παναθηναϊκός μου έδωσε πολλά»

Aναλυτικά όσα δήλωσε στην ΕΡΑσπορ

Για τις αλλαγές που επιχειρεί ο Μίκαελ Σκίμπε: «Η φιλοσοφία άλλαξε και προσπαθεί ο κ. Σκίμπε να περάσει τα δικά του δεδομένα και το δικό του σύστημα. Προσπαθούμε να αφομοιώσουμε τους νέους ρόλους και το νέο σύστημα, για να το βγάλουμε στο γήπεδο. Η αλήθεια είναι ότι το 3-5-2, δεν το χρησιμοποιούμε στις ομάδες μας, αλλά με πολύ προσπάθεια θα καταφέρουμε να το βγάλουμε σωστά στο γήπεδο».

Για τον Κλαούντιο Ρανιέρι: «Στην Ελλάδα δεν έμεινε και πολύ μετά τα αποτελέσματα που είχαμε, ούτε είχε το χρόνο να δουλέψει όπως τώρα στη Λέστερ. Εκεί, πέρασε τη φιλοσοφία του στην ομάδα του και κάνει μια τρομερή σεζόν. Εδώ ήταν άλλοι οι παράγοντες μάλλον που διέκρινε και δεν μπόρεσε να δουλέψει στο 100%. Και επειδή είναι Εθνική ομάδα και δεν έχει το χρόνο να δουλέψει όπως θα έπρεπε. Είναι όμως πολύ καλός προπονητής και φαίνεται από τη δουλειά που κάνει».

Για την παρουσία του στην Γκενκ: «Όλα πάνε μια χαρά. Είμαι υγιής, κάνω την προσπάθειά μου και δικαιώνεται ο κόπος μου. Συνεχίζω να δουλεύω σκληρά για να πετύχω ό,τι καλύτερο μπορώ για την καριέρα μου και την ομάδα μου. Στην Άμκαρ ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Έφυγα από τον Εργοτέλη χωρίς παιχνίδια κι εμπειρίες, πήγα στη Ρωσία να αντιμετωπίσω μια νέα κατάσταση. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα, γιατί έφυγα έπειτα από δυόμιση σεζόν γεμάτες με τον Παναθηναϊκό, με πάρα πολλές εμπειρίες, με παιχνίδια με την Εθνική και ήμουν πιο έτοιμος γι’ αυτό το βήμα».

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 2.972 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τη διαφορά ανάμεσα στο ελληνικό και το βελγικό ποδόσφαιρο: «Η διαφορά με το ελληνικό πρωτάθλημα, είναι και στο επίπεδο των ομάδων, αλλά και στο ρόστερ, στο οποίο έχουν περισσότερες επιλογές. Έχω περισσότερο χώρο στην πλάτη της άμυνας, που είναι ό,τι πρέπει για μένα, με τις κάθετες μπαλιές, οι οποίες μου δίνουν περισσότερες ευκαιρίες παίζοντας σέντερ φορ. Είναι δυνατό πρωτάθλημα γενικά, έχει ποιότητα και ιδιαίτερα η Γκενκ προσπαθεί να παίζει πάντα από πίσω, χωρίς μεγάλες μπαλιές. Δεν αγχωνόμαστε και προσπαθούμε μέχρι το τέλος να πάρουμε κάτι από τον αγώνα. Πιστεύω ότι θα κάνουμε καλή πορεία στα πλέι οφ και θα μπούμε στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ».

Για τον Παναθηναϊκό: «Μίλησα με φίλους μου στον Παναθηναϊκό, πρόλαβα και είδα δύο-τρεις. Η κατάσταση τώρα είναι διαφορετική από τότε που ήμουν εγώ, με πολλούς νέους παίκτες που προσπαθεί να μάθει ο Στραματσόνι, ο οποίος θέλει χρόνο για να περάσει τα δικά του πράγματα στην ομάδα. Τον Παναθηναϊκό θα τον έχω στην καρδιά μου γιατί μου έδωσε πάρα πολλά: εμπειρίες, στήριξη. Και ήταν η ομάδα με την οποία έκανα όλα αυτά τα παιχνίδια κι έφτασα εδώ που βρίσκομαι. Προς το παρόν το μυαλό μου είναι μόνο στην Γκενκ, όπως όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό. Δούλευα κάθε μέρα για να βοηθάω την ομάδα μου κι ό,τι έρθει αργότερα, θα το δω εκείνη τη στιγμή».

Για την οικογένειά του: «Βοηθάει να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου να σε στηρίζει στα εύκολα και στα δύσκολα κι όταν έχεις βρει το ταίρι σου είναι σημαντικό να κάνεις το επόμενο βήμα. Ο διάδοχος που περιμένουμε είναι αγόρι, ποδοσφαιριστής (σ.σ. γέλια)».

Για τη συνεργασία με τους Μήτρογλου, Φορτούνη: «Με τον Φορτούνη είχαμε παίξει κάποιες φορές στην Εθνική Ελπίδων και γνωριζόμαστε περισσότερο από ό,τι με τον Μήτρογλου. Είναι πολύ καλοί παίκτες και οι δύο και προσπαθούμε να βρισκόμαστε στο γήπεδο πιο εύκολα, γιατί είναι καλοί παίκτες με εμπειρίες από ευρωπαϊκά παιχνίδια, που μπορούν να δουν το χώρο και να χειρίζονται καταστάσεις».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.