ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκόν Στέκι

Ο θρίαμβος και οι λεβέντες (vids)

Ακούστε τα δύο λαϊκά τραγούδια του έγραψε και τραγούδησε ο Νίκος Κατσάλας για τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό.

Ο θρίαμβος και οι λεβέντες (vids)

Ο Νίκος Κατσάλας γεννήθηκε στη Χίο το 1931 και απεβίωσε στην Αθήνα το 1990. Το ονοματεπώνυμο του ήταν Νίκος Αλοιμόνος. Το καλλιτεχνικό επώνυμο Κατσάλας που χρησιμοποίησε στη δισκογραφία ήταν το επώνυμο του παππού του από την μητέρα του. Στη δεκαετία του 1950 ήρθε στην Αθήνα.

Είχε ήδη αρχίσει να ασχολείται με τη λαϊκή μουσική και το μπουζούκι. Τα πρώτα χρόνια εργάστηκε σαν κουρέας στην περιοχή του Αγίου Ιερόθεου στο Περιστέρι όπου κατοικούσε. Στη συνέχεια έκανε διάφορα επαγγέλματα σαν ιδιωτικός υπάλληλος η εργάτης χειρωνακτικών επαγγελμάτων. Ταυτόχρονα ξεκίνησε να παίζει σε διάφορα κέντρα και ταβέρνες της εποχής. Στη δεκαετία του 1960 αρχίζει τη δισκογραφική του καριέρα με δικά του τραγούδια που συνεχίστηκε στη δεκαετία του 1970. Ανάμεσα στα τραγούδια του έγραψε μαζί με την παρέα του και δύο τραγούδια για τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό.

Τον Παναθηναϊκό που θαύμασε στην πορεία προς το Γουέμπλεϊ, με αποτέλεσμα να τον λατρέψει. “Ο θρίαμβος του Παναθηναϊκού” και “Οι 11 λεβέντες του ΠΑΟ” είναι η… κληρονομιά που άφησε ο Νίκος Κατσάλας για την αγαπημένη του ομάδα. Τραγούδια λαϊκά, άλλης εποχής, που μπορείτε να ακούσετε στο panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE