ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

Καζάζης: «Στόχος οι τίτλοι»

Στόχος του Δημήτρη Καζάζη με τον Παναθηναϊκό, δεν είναι απλά η συμμετοχή, αλλά οι τίτλοι, όπως δήλωσε ο ίδιος στον «Sport FM 94,6».

Καζάζης: «Στόχος οι τίτλοι»

Ο Έλληνας τεχνικός, που αντικατέστησε τον Γιώργο Ρούση στον πάγκο της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, τόνισε πως είναι μια πρόκληση γι’ αυτόν, καθώς ποτέ δεν έχει προπονήσει γυναίκες.

Παράλληλα ο Δημήτρης Καζάζης, εκθείασε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος δίνει βροντερό παρόν στο γήπεδο, σε κάθε ματς της ομάδας, σε σχέση με αυτούς του Ολυμπιακού.

Στην εκπομπή, μίλησε και ο αδερφός του και πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού (άνδρες), Στέλιος Καζάζης, ο οποίος τόνισε πως ο αδερφός του, έχει τις προϋποθέσεις να πετύχει.

Τραγικός Παναθηναϊκός και ήττα με κάτω τα χέρια στο Ρέντη
Τραγικός Παναθηναϊκός και ήττα με κάτω τα χέρια στο Ρέντη 370 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Καζάζης στον «Sport FM 94,6»:

Για την πρώτη φορά που αναλαμβάνει ομάδα γυναικών: «Δεν είναι εύκολο. Είναι κάτι πολύ καινούριο για μένα και σίγουρα είναι πολύ μεγάλη πρόκληση. Ουσιαστικά, ακόμα προσπαθώ να μάθω και να καταλάβω πράγματα για το γυναικείο βόλεϊ και για την ομάδα. Μέρα με τη μέρα μαθαίνω περισσότερα. Όταν έρθει η ώρα, θα πράξω ανάλογα, για να αξιοποιήσω αυτή την τιμητική πρόταση που μου έγινε από τον Παναθηναϊκό».

Για τις πρώτες του σκέψεις όταν του έγινε η πρόταση: «Η πρώτη εντύπωση δεν ήταν θετική. Αρνήθηκα. Υπήρχε όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το σκέφτηκα, ήταν η κατάλληλη στιγμή και πήρα την απόφαση να συμφωνήσω. Είχα ταυτίσει τον εαυτό μου με το ανδρικό βόλεϊ. Βέβαια, έχω πολλή ενέργεια και ένιωσα πως υπάρχει μια πρόκληση και μεγάλο ενδιαφέρον, που μπορώ να το εξελίξω».

Για το ότι η συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό είναι και για την επόμενη σεζόν: «Αυτή τη στιγμή προσπαθώ ακόμα, πέρα από την καθημερινότητα της ομάδα, να καταλάβω γενικότερα το γυναικείο βόλεϊ. Παρακολουθώ αγώνες σε υψηλό επίπεδο. Στο ανδρικό είχα γνώσεις, έχω παίξει και το ζούσα τόσα χρόνια. Για μένα δεν υπάρχει μαξιλαράκι ασφαλείας σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι η συμμετοχή ο στόχος, αλλά οι τίτλοι. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα συμφωνήσαμε ότι ήρθα για να πάρω τίτλους. Το έχω καταφέρει με τους άνδρες, να το καταφέρω και με τις γυναίκες».

Για το τι έχει καταλάβει μέχρι τώρα από το γυναικείο βόλεϊ και από τον Παναθηναϊκό: «Το άθλημα δεν αλλάζει. Έχω καταλάβει πολλά πράγματα, έχω πλήρη εικόνα για τις αθλήτριες. Υπάρχει έδαφος για να δουλέψεις και να φέρεις αποτέλεσμα. Δουλεύουμε κάποιες εβδομάδες μαζί και μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Βλέπω εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και νοοτροπία στον αθλητισμό, συγκριτικά με αυτό που ζούσα μέχρι τώρα. Εγώ έχω διαφορετικό τρόπο δουλειάς. Ίσως στην αρχή δυσκολεύτηκαν, αλλά κάνουν πολύ καλή προσπάθεια για να προσαρμοστούν. Δεν είναι εύκολο να μπορέσεις να αλλάξεις κομμάτια όπως η φιλοσοφία και η νοοτροπία στις προπονήσεις και τους αγώνες. Εκεί χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Από άποψη υλικού υπάρχει ενδιαφέρον και μπορεί να γίνει κάτι πολύ καλό».

Για την προοπτική να πανηγυρίσει τον τίτλο μέσα στο «Μ. Μερκούρη»: «Πριν απ’ αυτό έχουμε έναν ημιτελικό που θέλει σοβαρότητα. Ο ΑΟ Θήρας πιέζει πολύ τον Παναθηναϊκό φέτος. Έχουμε κάποια ματς που είναι σαν τελικός, πριν τον τελικό. Υποθετικά πάντα, αν φτάσουμε στον τελικό, είναι ένα απωθημένο μου να νικήσω μέσα σ’ αυτό το γήπεδο. Τόσα χρόνια πανηγυρίσαμε τίτλους με τον Ολυμπιακό, αλλά κανέναν στο Ρέντη. Θυμάμαι τους μεγάλους τελικούς του παρελθόντος μέσα στο Ρέντη και πάντα έλεγα ότι θα ήθελα να ζήσω κι εγώ έναν τέτοιο. Αν τα φέρει έτσι η τύχη και πανηγυρίσω ως φιλοξενούμενος, ο Θεός παίζει παιχνίδια, θα είναι πολύ ενδιαφέρον και για μένα».

Για τις ελπίδες που έχει ο Παναθηναϊκός να πάρει τον τίτλο: «Ξεκάθαρα ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Το έχει αποδείξει όλη τη χρονιά και με τις παίκτριες που έχει στη πρώτη εξάδα και με τις σημαντικές αλλαγές. Θα περάσει εύκολα στον τελικό, χωρίς να υποτιμώ τον Πανναξιακό. Πιστεύω πως η ομάδα που θα τον αντιμετωπίσει είναι αουτσάιντερ. Ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό όμως είναι διαφορετικά τα παιχνίδια. Αυτό που θα προσπαθήσω να περάσω στις αθλήτριές μου είναι ότι πάμε στα ίσα. Όχι ότι ο Ολυμπιακός έχει κυριαρχήσει φέτος. Θα κάνουμε αυτά που θέλουμε να κάνουμε κι αν ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος ας νικήσει. Αλλά θέλω να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες». Για το αν υπάρχει πίεση απ’ την διοίκηση, λόγω της αποχής απ’ τους τίτλους για πέντε χρόνια: «Είναι μια ομάδα που έχει μεγάλη ιστορία, έχει αφήσει το στίγμα της στο γυναικείο βόλεϊ. Ήταν ξεκάθαρο στις κουβέντες που κάναμε το τι θέλουμε. Τα δεδομένα και οι συνθήκες δεν είναι όπως αυτές του Ολυμπιακού, όμως θέλουμε το κάτι παραπάνω και φέτος και του χρόνου. Θέλουμε να υπερβάλουμε εαυτούς, από όλες τις απόψεις. Προπονητές, παίκτες, ακόμα και φροντιστές να δουλέψουμε μαζί για να καλύψουμε τη διαφορά. Όταν είναι ενωμένη μια ομάδα, μπορείς να πετύχεις. Αυτή τη φιλοσοφία θέλουμε να περάσουμε για να επαναφέρουμε τους τίτλους τον Παναθηναϊκό».

Για την απουσία του απ’ τους πάγκους: «Ήθελα να κάτσω, να καθαρίσει το μυαλό μου και δεν ήθελα να πάω ξανά κάπου. Είχε περάσει αυτό το διάστημα, όμως και ήμουν έτοιμος να ξεκινήσω, αλλά δεν ήρθε η πρόταση από κει που περίμενα. Δηλαδή, από μια ομάδα ανδρών, που θα κάλυπτε τους στόχους και τις φιλοδοξίες μου. Είχα προτάσεις και τους ευχαριστώ, αλλά δεν ήμουν ακόμα έτοιμος».

Για το αν περιμένει αλλαγές στο μπάτζετ της επόμενης χρονιάς: «Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια κάνει τεράστια προσπάθεια για εξυγίανση, νομίζω ότι έχει δώσει πολύ θετικά δείγματα και αποκτά αξιοπιστία. Το μπάτζετ υπάρχει, γίνεται προσπάθεια να ανέβει, σε λογικά πλαίσια πάντα. Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε το μπάτζετ του Ολυμπιακού. Δουλειά μας είναι αυτά τα χρήματα να τα εκμεταλλευτούμε 1000%. Να καταφέρουμε με αυτά τα χρήματα να είμαστε άξιοι να ανταποκριθούμε, να τα αξιοποιήσουμε και να πάμε για τον στόχο μας».

Για τον λόγο που έφυγε από τον Ολυμπιακό: «Είχε κλείσει ο κύκλος μου. Παρότι σαν ποσοστό τίτλων είναι πολύ καλό, αυτό που κατάφερα. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ ένιωθα βαριά. Δεν μου είπε η διοίκηση ότι δεν θέλει να συνεχίσουμε. Όταν μπαίνεις σε διαδικασία να συζητάς, ψάχνεις να βρεις λύση για κάποια πράγματα. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να ναι πιο ξεκάθαρα. Ήθελα να ακούσω κάποια πράγματα, που δεν τα άκουσα. Το βάρος ήταν μεγάλο, αποφάσισα να φύγω, για να απελευθερωθεί εκείνη και να νιώσω κι εγώ πιο ήρεμος».

Για το αν θα άλλαζαν οι σκέψεις αν είχε πάρει τίτλους: «Σίγουρα θα ήταν διαφορετικά. Όταν παίρνεις τίτλους ανοίγει η όρεξη. Δεν μπορείς να πεις ότι χόρτασες. Εγώ έχω και όρεξη και διάθεση. Για να χάσουμε τίτλους, συνέβησαν κάποια πράγματα, δεν μπορούμε να τα ξεπερνάμε».

Για το τι έφταιξε: «Όταν χάνεις τον καλύτερο αθλητής σου, που τραβάει όλη την ομάδα, αποδυναμώνεται υπερβολικά. Όπως η Κηφισιά στον ημιτελικό. Δεν έπαιξε ο Γιοβάνοβιτς, ήταν εξαιρετική ομάδα, αλλά όχι αυτή που γνωρίζουμε. Φανταστείτε τον ΠΑΟΚ χωρίς τον Σεπέδα, ή τον Ολυμπιακό χωρίς τον Έγκλεσκαλνς. Στην Ελλάδα θεωρούμε πως ό,τι κενά υπάρχουν μπορούν να καλυφθούν, χωρίς να γίνεται. Ο Γιορντάνοφ προς τιμήν του είπε ότι δεν μπορεί να παίξει, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν μπορείς να επιλέξεις τον αντικαταστάτη που θες, αλλά αυτό που υπάρχει στην αγορά. Δεν μπορούμε να το ρίξουμε σε έναν άνθρωπο. Ο Κλαρκ δεν μπορούσε να προσαρμοστεί. Πολύ καλός αθλητής, αλλά υπήρχαν ιδιαιτερότητες. Δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτό που έπρεπε να κάνει. Οι Αμερικανοί βλέπουν με διαφορετικό τρόπο στο παιχνίδι, εδώ ζητάμε το αποτέλεσμα και αυτό δημιουργεί πίεση».

Για το αν φέτος ο Ολυμπιακός πήρε τους τίτλους ή αν τους έχασε ο ΠΑΟΚ: «Τους τίτλους ξεκάθαρα τους έχασε ο ΠΑΟΚ. Όταν φέρνεις τα παιχνίδια σ’ αυτό το σημείο, για να τα χάσεις πρέπει να προσπαθήσεις και χωρίς να υπάρχει πίεση. Και το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο τους έχασε ο ΠΑΟκ μέσα από τα χέρια του. Υπήρχαν καλές συνθήκες, αλλά δεν τα κατάφερε».

Για την πρώτη του θητεία στον Παναθηναϊκό και τις διαφορές με σήμερα: «Όταν πέρασα ξανά, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Τώρα υπάρχει ισορροπία. Από την πρώτη επαφή που είχα, φάνηκε ότι υπάρχει ηρεμία. Ξέρουν τι θέλουν. Υπάρχει καλύτερη οργάνωση. Τότε ήταν πολύ δύσκολα, λυνόταν ένα πρόβλημα, ερχόταν το επόμενο. Ήταν άθλος το να σωθεί εκείνη η ομάδα. Όλοι έχουν συμμετοχή σ’ αυτό. Οι αθλητές που έμειναν κράτησαν την ομάδα και το προπονητικό τιμ που έκανε υπομονή παρά τις δυσκολίες. Ο κόσμος είχε δυσανασχετήσει, μας θεωρούσε όλους υπεύθυνους, χωρίς να είναι έτσι. Εγώ δεν ήθελα να συνδέσω το όνομά μου με το να πέσει η ιστορική ομάδα στην Α2, γι’ αυτό έμεινα μέχρι τέλους να παλέψω. Εκείνη την χρονιά, δεν πληρώθηκα ποτέ. Ο σημερνός Παναθηναϊκός είναι πολύ πιο υγιής, ξέρουν που βαδίζουν, για να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά».

Για την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος στο κλειστό της Κυψέλης: «Είναι πολύ κοντά στις ομάδες του Παναθηναϊκού. Υπάρχει ισχυρή παρουσία. Στον Ολυμπιακό ίσως έχει δημιουργήσει κορεσμό το ότι τα τμήματα κατακτούν τίτλους και γίνεται επιλογή σε ποια παιχνίδια θα πάει ο κόσμος. Περιμένω τη βοήθειά του. Τα παιχνίδια με τη Σαντορίνη προηγούνται, αλλά αν φτάσουμε στον τελικό πρέπει να δούμε τον Ολυμπιακό κατάματα και να φτάσουμε στον τίτλο».

Στέλιος Καζάζης: «Ο Δημήτρης μπορεί να κάνει τη διαφορά»

Ο μεγαλύτερος… Στέλιος Καζάζης, ανήμερα των γενεθλίων του, μίησε για τον αδερφό του και την απόφασή του να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως ο Δημήτρης μπορεί α κάνει την ανατροπή και να οδηγήσει το «τριφύλλι» στον τίτλο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέλιος Καζάζης:

Για το αν περίμενε πως ο αδερφός του θα αναλάμβανε ομάδα γυναικών: «Γιατί όχι; Τον προβλημάτισε, αλλά απ’ αυτά που πρόλαβα να ακούσω και να συζητήσω, έχει υλικό που το πιστεύει και μπορεί να κάνει πράγματα. Και πολύ αξιόπιστους συνομιλητές για να αναλάβει αυτή την ομάδα».

Για το αν πιστεύει πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει τον τίτλο: «Αυτή τη στιγμή έχει πάρει έναν προπονητή που έχει δώσει αξιόλογο δείγμα γραφής, όχι μόνο στον Ολυμπιακό. Αυτή η αλλαγή είναι πολύ ισχυρό σοκ για την ομάδα και μπορεί να την ωθήσει μπροστά. Έχει πολύ καλές πιθανότητες να κάνει την ανατροπή και να βγει πρωταθλητής. Η θετική ενέργεια ειδικά για τον Παναθηναϊκό δεν αλλάζει ποτέ, αλλά το πιστεύω ακόμα περισσότερο, γιατί ο Δημήτρης μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Για το αν θα ακολουθούσε τον ίδιο δρόμο: «Δεν θα το έκανα αυτό το βήμα. Τα κορίτσια που είναι σε κάθε ομάδα μπορείς να τις ακολουθήσεις και να σε ακολουθήσουν, αλλά είναι θέμα νοοτροπίας, ειδικά για εμάς τους μεγαλύτερους. Έχουμε κολλήσει σε κάποια πράγματα, γι’ αυτό δεν θα έκανα ένα τέτοιο βήμα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...