ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Οικονόμου: «Θα λείψει από το ευρωπαϊκό μπάσκετ η φανέλα με το 13»

Για την απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη να σταματήσει το μπάσκετ και την τεράστια συνεισφορά του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μίλησε ο Νίκος Οικονόμου στον ΣΠΟΡ FM.

Οικονόμου: «Θα λείψει από το ευρωπαϊκό μπάσκετ η φανέλα με το 13»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Οικονόμου στον ΣΠΟΡ FM 94,6

Για την ήττα του Ολυμπιακού από τη Χίμκι: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, και κυρίως δεν περίμενε κανείς τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η ήττα για τον Ολυμπιακό. Κάποια στιγμή το παιχνίδι ξέφυγε από τις δυνατότητες του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν μας είχε συνηθίσει σε παιχνίδια τέτοιας σημασίας να παίζει έτσι. Δεν έχει δείξει στο παρελθόν τέτοια εικόνα σε τόσο κρίσιμο παιχνίδι»

Για το αν επηρέασε η κούραση: «Οι αθλητές δεν είναι ρομπότ και μηχανές. Είναι άνθρωποι. Είδαμε ότι ο Πρίντεζης είχε πρόβλημα. Πάντως η κόπωση ήταν ίδια και για τις δύο ομάδες. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο του Ολυμπιακού στα εκτός έδρας ματς, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν μπορείς να προχωρήσεις αν δεν κερδίζεις εκτός έδρας. Καμιά φορά ξεχνάμε το πως είναι να είσαι αθλητής. Δεν μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Κανείς δεν μπαίνει στο γήπεδο με κατεβασμένα χέρια για να χάσει. Και η ήττα είναι μέσα στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι βαριά φανέλα, αλλά επηρεάστηκαν οι παίκτες από την κρισιμότητα του ματς. Ήταν και το δύσκολο παιχνίδι με τον Άρη, οπότε καταλαβαίνετε πόσο δύσκολα παιχνίδια ήταν αυτά. Αν χανόταν το ματς με τον Άρη, ίσως λειτουργούσε καλύτερα η ομάδα».

Μετά το «άκυρο» από Μπάρτσα και Ρεάλ: Στην πραγματικότητα ο Χεζόνια έχει μόνο μία «σωστή» επιλογή
Μετά το «άκυρο» από Μπάρτσα και Ρεάλ: Στην πραγματικότητα ο Χεζόνια έχει μόνο μία «σωστή» επιλογή 12.597 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το αν υπάρχει φαβορί στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν νομίζω να υπάρχει φαβορί. Εκείνος που έχει το πλεονέκτημα έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά έχουμε δει και από τις δύο πλευρές τις έδρες να σπάνε. Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα»

Για το αν κάνει καλά ο Διαμαντίδης που σταματάει: «Μόνο ο αθλητής ξέρει πότε να σταματήσει. Εκείνος ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνει. Προφανώς θέλει να χαρεί την οικογένεια του, την οποία έχει στερηθεί αρκετά. Ο Διαμαντίδης θα λείψει όχι μόνο από το ελληνικό, αλλά και από το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θα χάσει όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ από την παρουσία του. Έχει προσφέρει πάρα πολλά πράγματα και στον Παναθηναϊκό και την Εθνική. Θα λείψει η φανέλα με τον αριθμό 13».

Για Παναθηναϊκό και αν μπορεί να πάει στο Final Four: «Είναι βαριά η φανέλα του Παναθηναϊκού και κανείς δεν θα ήθελε να παίξει ούτε τον Ολυμπιακό, ούτε με τον Παναθηναϊκό. Είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού το αν θα παέι στο final four ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Γιατί είναι ο Παναθηναϊκός. Καμία ομάδα δεν θέλει να συναντήσει τον Παναθηναϊκό»

Για τους Έλληνες παίκτες: «Το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού με τους Έλληνες δεν το βλέπουμε. Κάθε χρονιά ξεκινάει με αυτό το πρότζεκτ, αλλά αυτό ακόμα δεν το έχουμε δει στην πράξη. Εμείς με τον Φράνγκι για παράδειημα, είχαμε την τύχη και παίξαμε σε μικρή ηλικία. Πήραμε την ευκαιρία που θέλαμε. Κάποιος μας την έδωσε. Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα έχει βάση τους Έλληνες παίκτες. Είναι απαραίτητο το ελληνικό στοιχείο και πρέπει όλες οι ομάδες να στραφούν προς τα εκεί».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.