ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Πηγή έμπνευσης ο Διαμαντίδης»!

Βαθιά υπόκλιση στον Δημήτρη Διαμαντίδη από τον Δημήτρη Ιτούδη, μέσω απολαυστικής συνέντευξης του στο panathinaikos24.gr! – «Το μπάσκετ θα είναι φτωχότερο. Ελπίζω να αλλάξει άποψη».

«Πηγή έμπνευσης ο Διαμαντίδης»!

Το Panathinaikos24.gr μίλησε με τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων, υπερήφανος που έζησε την εξέλιξη του Δημήτρη Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό. Ο άλλοτε βοηθός προπονητή στον Εξάστερο και νυν τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έπλεξε το εγκώμιο για τον μεγάλου αρχηγό του «τριφυλλιού».

Ο κόουτς βρήκε χρόνο από το φορτωμένο πρόγραμμά του με την ΤΣΣΚΑ για τον πολύ καλό του φίλο τον οποίο χαρακτήρισε παράδειγμα προς μίμηση και τόνισε πως ο Μήτσος ήρθε στον Παναθηναϊκό για να γίνει ο ηγέτης της ομάδας.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει προκριθεί στα πλέι οφ πρώτη στον όμιλό της κάτι που θέλει να επιτύχει και ο Παναθηναικός απόψε στο παιχνίδι κόντρα στην Τσεντεβίτα στο ΟΑΚΑ.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.480 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Να υπενθυμίσουμε επίσης πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι η Ευρωλίγκα θα τιμήσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη ως θρύλο της διοργάνωσης και ο κ. Ιτούδης μας έδωσε την δική του εικόνα για τον 3-D.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε αποκλειστικά στο Panathinaikos24.gr:

Τι ήταν αυτό που σας έκανε εντύπωση σε εκείνον τις πρώτες του μέρες στον Παναθηναϊκό;

«Πολλά μου έκαναν εντύπωση σε εκείνον όπως  η μετριοφροσύνη του, η ταπεινότητα του, το γνώθι σ΄αυτόν, η εργατικότητά του, η σταθερότητά του, η ακεραιότητα του χαρακτήρα του και μπορώ να πω πολλά ακόμη επίθετα που χαρακτηρίζουν τον Δημήτρη Διαμαντίδη».

Τον ζήσατε από την αρχή της μεγάλης καριέρας του στον Παναθηναϊκό, υπήρχε κάτι που να διαφαινόταν ότι θα φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο;

«Προφανώς είναι ένα από τα καλύτερα γκαρντ της Ευρώπης και αισθάνομαι περήφανος που συνεργάστηκα μαζί του. Ζήσαμε μεγάλες στιγμές και μάλιστα έζησα και την εξέλιξή του. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης όταν τον φέραμε από τον Ηρακλή, ήταν ένας παίκτης που ήταν μαχητικός .Έμπαινε στις φάσεις, ήταν καλός αμυντικός, χρησιμοποιούσε καλά τα χέρια του και ήξερε να κάνει παιχνίδι. Πήγαινε στα ριμπάουντ, έπαιζε άμυνα, αλλά θυμάμαι πολύ καλά στις πρώτες του χρονιές, όταν έπρεπε να προσαρμοστεί στον καινούριο του ρόλο και στις καινούργιες απαιτήσεις ενός μεγάλου κλαμπ όπως είναι ο Παναθηναϊκός.

Πέρασε από διάφορες διαδικασίες και από διάφορα στάδια, τα οποία είχαν να κάνουν πρώτα από όλα με την διστακτικότητα του όσον αφορά τον εκτελεστικό του τομέα. Ήταν ένα παιδί που ήταν πολύ διστακτικός σε σχέση με τις απαιτήσεις που είχε η ομάδα από αυτόν. Έπρεπε να βελτιωθεί και το αποδέχθηκε αυτό μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια. Το αποδέχθηκε δουλεύοντας βέβαια και δείχνοντας τον καλύτερό του εαυτό και γι’ αυτό λέω ότι είμαι περήφανος που έζησα την εξέλιξή του και ως αθλητή και ως άνθρωπο, καθώς παντρεύτηκε πρόσφατα και έκανε οικογένεια».

«Ο Διαμαντίδης είναι παράδειγμα προς μίμηση»

Τι μπορείτε να πείτε για τον χαρακτήρα του;

«Είναι ένα παιδί που έχει εμπεριστατωμένη σκέψη, είναι συγκεκριμένος και σκεπτικός γύρω από το τι κάνει. Ο Δημήτρης οφείλει αρκετά στην συνέπειά του και την εργατικότητά του. Είναι παραδείγματος χάριν ένας παίκτης που αφού είχαμε κερδίσει το triple crown και είχαμε πάει για τον καθιερωμένο εορτασμό, με είχε ρωτήσει: κόουτς αύριο τι θα κάνουμε; Θα ξεκουραστούμε του απάντησα και με ξαναρώτησε: θα ξεκουραστούμε 1-2 μέρες και μετά; Αυτό δείχνει ότι του έλειπε το γήπεδο, είχαμε κατακτήσει τα πάντα και ήθελε να επιστρέψει στο γήπεδο να παίξει μπάσκετ.

Είχε πάντα αυτό το ενεργητικό και συνάμα δημιουργικό άγχος το οποίο τον κρατούσε σε εγρήγορση. Ήθελε να επαναλαμβάνει πράγματα που έκανε στην καθημερινότητά του έτσι ώστε να είναι σε εγρήγορση στο παρκέ, όταν πρέπει να αγωνιστεί σε δύσκολα ματς. Αυτό το έμφυτο προσόν δεν το έχουν αρκετοί και το γεγονός ότι είναι έτσι και ως άνθρωπος έξω από το γήπεδο λέει πολλά.»

«Φτωχότερο το μπάσκετ χωρίς τον Διαμαντίδη»

Πείτε μου ένα πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε το όνομα του;

«Μπάσκετ-αφοσίωση-νικητής. Ο Διαμαντίδης είναι πηγή έμπνευσης, είναι ευρηματικότατος σου δίνει συνέχεια ιδέες. Αυτά τα 8 χρόνια που συνεργάστηκα μαζί του στον Παναθηναϊκό ήταν πηγή έμπνευσης αυτό μου έρχεται στο μυαλό. Πολλά είπα τώρα αλλά αυτό είναι ο Διαμαντίδης (γέλια). Ωστόσο αν θα επέλεγα κάποια λέξη που τον χαρακτηρίζει απόλυτα αυτή η λέξη θα ήταν συνειδητοποιημένος. Και όπως είπα, πηγή έμπνευσης. Αυτό είναι σπάνιο»

Πόσο φτωχό θα είναι το μπάσκετ την επόμενη σεζόν που δεν θα αγωνίζεται τόσο για το ελληνικό όσο και για το ευρωπαϊκό μπάσκετ;

«Όντως, ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι μια μεγάλη προσωπικότητα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, όπως επίσης και ένα εκπληκτικό παράδειγμα για αρκετούς νέους αθλητές.  Οι οποίοι πρέπει να ακολουθήσουν την συνέπεια του στο θέμα της δουλειάς, το πόσο σεβάστηκε το άθλημα και το άθλημα του ανταπέδωσε αυτό τον σεβασμό. Το πόσα έδωσε στο άθλημα και δικαίως πήρε ως ανταμοιβή τόσους τίτλους και χαρές όπως και διακρίσεις. Θα είναι πολύ φτωχότερο το μπάσκετ.

Ο Δημήτρης είναι πολύ συγκεκριμένος σε όσα λέει. Όταν λέει κάτι δεν το λέει για να το πει, το λέει γιατί το έχει σκεφτεί, το έχει «ζυγίσει»  με την οικογένειά του και τους δικούς του ανθρώπους. Ελπίζω βέβαια να μεταπειστεί, αλλά επαναλαμβάνω πως επειδή είναι πολύ συγκεκριμένος σε αυτά που λέει, έχει πάρει την απόφασή του και ελπίζω να παραμείνει στον χώρο του μπάσκετ. Προφανώς θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να αφιερώσει στην οικογένειά του αλλά ελπίζω να ξαναγυρίσει με κάποιο άλλο πόστο στο μπάσκετ. Όμως προφανώς όσον αφορά τον αθλητή Δημήτρη Διαμαντίδη, πρέπει να μείνει ως ζωντανό παράδειγμα για πολλούς νέους αθλητές.»

«Θέλαμε τον Διαμαντίδη ηγέτη του Παναθηναικού»

Τι ήταν αυτό που τον έκανε  ηγέτη του Παναθηναϊκού;

«Όταν τον φέραμε από τον Ηρακλή στον Παναθηναϊκό, είχαμε δει σε αυτόν πολλά στοιχεία τα οποία είχαν να κάνουν με τον ρόλο που θέλαμε να του δώσουμε στην ομάδα. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την πορεία ενός αθλητή αλλά ο τρόπος με τον οποίο τον διαχειριστήκαμε και ο τρόπος που τον προσεγγίσαμε ήταν για να γίνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού.

 Δεν είναι εύκολο αυτό, δεν λες σε κάποιον θα γίνεις ο ηγέτης της ομάδας και αύριο θα γίνει ηγέτης. Αυτό είχε να κάνει με το πως το διαχειρίζεσαι και πως το βγάζεις στην ομάδα. Το να γίνει αποδεκτός ως ηγέτης στην υπόλοιπη ομάδα. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έδειχνε συνέπεια, είχε αυτή την εργατικότητα, είχε αυτό το σεβασμό προς το άθλημα αλλά και προς τους συμπαίκτες του αλλά και στην προπόνηση, τους προπονητές αλλά και τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Ο Διαμαντίδης ήταν παράδειγμα προς μίμηση σε όλους. Δεν μπορούν οι άλλοι να μην τον ακολουθήσουν. Με αυτό τον τρόπο ταυτόχρονα γίνεται ηγέτης. Όταν βγαίνει μπροστά στις δύσκολες καταστάσεις γιατί η ομάδα, δεν έχει πάντα τις καλές της, έχει και τις κακές της εμφανίσεις. Τότε είναι ηγέτης και μια τεράστια βοήθεια για έναν προπονητή. Ο Διαμαντίδης είναι παράδειγμα προς μίμηση. Όλες οι ομάδες χρειάζονται ανθρώπους και αθλητές οι οποίοι πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Ο Διαμαντίδης ήταν ηγέτης.»

Τέλος τι θα θέλατε να ευχηθείτε σε εκείνον;

«Να έχει την υγεία του γιατί ξέρω πως αυτή είναι η πρώτη του ευχή. Να έχει υγεία και χαρά εκείνος και η οικογένειά του. Να χαρεί αυτές τις τελευταίες του μπασκετικές του στιγμές που είναι εν ενεργεία αθλητής, να είναι γεμάτος ψυχικά και να βρει το επόμενο κίνητρό του γιατί ο Διαμαντίδης σίγουρα έχει βάλει κίνητρο στη ζωή του για εκείνον και την οικογένειά του.»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...