ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Ο Κυράστας ακολουθούσε πρωτόγνωρα συστήματα για την εποχή του»

Ο Στράτος Αποστολάκης, αναφέρθηκε στον Γιάννη Κυράστα και στη σύγχρονη αντίληψη που είχε για το ποδόσφαιρο, ακολουθώντας συστήματα τα οποία χρησιμοποιούν σήμερα προπονητές όπως ο Γκουαρντιόλα και ο Κλοπ.

«Ο Κυράστας ακολουθούσε πρωτόγνωρα συστήματα για την εποχή του»

Σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM 94, 6, ο Αποστολάκης χαρακτήρισε ως ποδοσφαιρικό πρότυπο τον Γιάννη Κυράστα, που σαν χθες πριν από 12 χρόνια έφυγε από τη ζωή, ενώ μίλησε και για το δέσιμο που είχαν οι δυο τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού με σκορ 1-0 μέσα στην έδρα του Άγιαξ: «Με διαφορά η επιτυχία εκείνη, η πορεία όλη, ήταν το κερασάκι στην τούρτα ήταν εκείνη η νίκη. Βλέπω πως θα είναι δύσκολο άλλη ομάδα να ζήσει κάτι τέτοιο. Τα ζούσες και εσύ, ήσουν κοντά. Ήταν το κάτι άλλο. Είναι κρίμα, επειδή έχει ομορφύνει το Champions League, οι Έλληνες να μην έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης και να διεκδικούν την παρουσία τους στον τελικό».

Για τον Γιάννη Κυράστα, καθώς χθες συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από τον αναπάντεχο θάνατό του: «Δεν ξέρω αν ενδιαφέρει τον κόσμο, όταν ξεκινούσα εγώ το ποδόσφαιρο, για εμένα ήταν ένα ποδοσφαιρικό πρότυπο, επειδή έπαιζα ακραίος μπακ. Μου άρεσε ο Γιάννης, έβγαζε μία θετική αύρα. Μετά είχα τη δυνατότητα να τον γνωρίσω ως αντίπαλο. Είχαμε την ίδια διαδρομή και όταν ήταν να σταματήσω το ’99. Μέναμε και οι δύο Αγία Παρασκευή και συζητούσα με τον πρόεδρο, τον Κύριο Βαρδινογιάννη, μου ζήτησε να μείνω για να βοηθήσω τον Έλληνα προπονητή. Μου είπε πως θα είναι ο Γιάννης Κυράστας και του είπα πως δεν το συζητάω. Είχα πολύ μεγάλο δέσιμο μαζί του. Πηγαίναμε μαζί για ψάρεμα, είχαμε τα ίδια ενδιαφέροντα, είχαμε οικογενειακές σχέσεις. Εκείνο που ενδιαφέρει τον κόσμο, είναι πως είχε σύγχρονη αντίληψη για το ποδόσφαιρο, όπως το παίζουν οι ξένοι προπονητές σήμερα. Ακολουθούσε πρωτόγνωρα συστήματα για την εποχή του. Πράγματα που κάνουν σήμερα ο Γκουαρντιόλα και ο Κλοπ. Με τα παιδιά το συζητάω ποτέ, αν η Εθνική έχανε στη Σαραγόσα που τελικά κέρδισε με το γκολ του Γιαννακόπουλου, ήταν ο επόμενος για να αντικαταστήσει τον Ρεχάγκελ. Έβαλε το γκολ ο Στέλιος και άλλαξε όλη η πορεία της Εθνικής με την κατάκτηση του Euro το καλοκαίρι του 2004».

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 5.617 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.