ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΣΑ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ

«Εχω πλάνο τριετίας για τον Διαμαντίδη, δεν υπολογίζω για φέτος τον Παππά»!

Αποκαλυπτικός ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, εξήγησε τις προσπάθειες που κάνει για να αλλάξει την απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη να σταματήσει το μπάσκετ! Γιατί δεν υπολογίζει για φέτος τον Νίκο Παππά.

«Εχω πλάνο τριετίας για τον Διαμαντίδη, δεν υπολογίζω για φέτος τον Παππά»!

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς στη Nova:

Για τη ζωή στην Αθήνα: «Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι είναι δύσκολη η ζωή μου εδώ. Δεν έχω μετανιώσει που ήρθα, η ζωή είναι πολύ όμορφη, έχω μαζί μου τη γυναίκα και τα παιδιά μου και το απολαμβάνουμε. Από την άλλη είναι ένας εξωπραγματικός κόσμος αυτός του μπάσκετ».

Για τη βράβευση του Διαμαντίδη: «Είμαι ευλογημένος και τυχερός που έχω παίκτη τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ελπίζω να μην είναι η τελευταία του χρονιά. Είναι ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος. Προσπαθώ να τον πείσω να συνεχίσει, έχω πλάνο τριετίας για αυτόν, αλλά δεν το παρακάνω γιατί πρέπει να μείνει συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις της ομάδας. Είναι μια αξία τεράστια και δεν πρέπει να μείνει ούτε ένα χρόνο μακριά από τα παρκέ. Αυτό που συνέβη από χτες από τους φίλους του Παναθηναϊκού, αυτή την αναγνώριση πρέπει να δεχθεί από τους φανς όλων των ευρωπαϊκών ομάδων».

Για το ότι πριν δύο μήνες είπε στους παίκτες του ότι θα πάνε στο Final Four: «Το είπα διαφορετικά. Είπα ότι παίζουμε για να πάμε στο Final Four. Αυτός είναι ο στόχος. Για μένα υπάρχουν δύο τρόποι προσέγγισης στο μπάσκετ. Ο ένας τρόπος στο μπάσκετ είναι απλά να παίζεις και ο άλλος να παίζεις για να νικάς».

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.932 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τις προσθήκες που έγιναν πριν από τη β’ φάση του Top 16:«Θέλαμε περισσότερες λύσεις και ενθουσιασμό στο rotation μας και αυτό βρήκαμε στους παίκτες που πήραμε. Η Euroleague είναι μία απαιτητική διοργάνωση που χρειάζεται μεγάλη φυσική δύναμη και ανθεκτικότητα στην κούραση. Εχουμε πολύ καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια και αυτά είναι πράγματα που θα μας βοηθήσουν να πάμε μακριά».

Για το ότι ο κόσμος θέλει πολύ να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στο Final Four: «Νιώθω τη δίψα. Πρέπει να πω πως εξεπλάγην ευχάριστα σε κάποιες στιγμές της σεζόν, όταν ο κόσμος ήρθε στις προπονήσεις και εξέφρασε τη στήριξή του στην ομάδα. Μας βοήθησε πολύ όλους, αυτό το πράγμα. Αυτή η σύνδεση μεταξύ κόσμου και παικτών είναι κάτι σπουδαίο για την ομάδα, για να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο».

Για το ότι ο κόσμος ξεχνά μερικές φορές τις δυσκολίες των ημερών ως προς την επίτευξη ενός στόχου όπως η κατάκτηση της Euroleague: «Θα κάνουμε το καλύτερο για να πετύχουμε το στόχο. Δεν θέλουμε να κρυφτούμε πίσω από τις δυσκολίες. Δεν χρειαζόμαστε δικαιολογίες. Αυτή είναι η φύση της ομάδας και του αθλήματος».

Για το γεγονός πως παραμένει επιτυχημένος σε όλη του την καριέρα, παρά την πίεση: «Αγαπώ το μπάσκετ, είναι το πάθος μου. Ολοι ρωτούν τί είναι επιτυχία. Επιτυχία είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Κάθε φορά που πατώ το πόδι μου στο παρκέ, νιώθω υπέροχα. Τίποτα δεν με κάνει να νιώθω όπως με κάνει το μπάσκετ. Η καρδιά χτυπά διαφορετικά. Οταν άρχισα να χάνω, έμεινα εκτός για έναν χρόνο. Τότε είχε έρθει και εκείνη η πρόταση από τον Ομπράντοβιτς να έρθω στον Παναθηναϊκό. Του είχα απαντήσει πως δεν ευχαριστιέμαι το μπάσκετ, εκείνη την περίοδο. Δεν ήθελα με τίποτα να φανώ υποκριτής απέναντι στον Ζοτς».

Για το αν έχει προτίμηση στην επιλογή αντιπάλου: «Δεν νομίζω πως μπορούμε να πούμε πως έχουμε προτίμηση. Μπορώ σίγουρα να πω πως κανείς δεν θα ήθελε να παίξει με τον Παναθηναϊκό. Αγαπώ τους παίκτες μας, αγαπώ πώς αντιδρούν, πώς κάνουν λάθη, πώς θυμώνω».

Για το πόσο καλύτερος θα ήταν ο ΠΑΟ, αν οι προσθήκες είχαν γίνει νωρίτερα: «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Θα μας είχε βοηθήσει πολύ. Ο Ουίλιαμς και ο Χάντερ θα μπορούσαν να καταλάβουν από πιο νωρίς τον τρόπο παιχνιδιού στην Ευρώπη. Είμαι, πάντως, πολύ χαρούμενος που ο πρόεδρος προχώρησε σε αυτές τις προσθήκες για την ομάδα. Τώρα είναι στο χέρι μας να καταφέρουμε κάτι καλό».

Για τον Ελιοτ Ουίλιαμς: «Αυτή τη στιγμή, δείχνει μόνο ένα μικρό δείγμα του τί μπορεί να κάνει. Θεωρώ ότι το ταλέντο του είναι ακόμη μεγαλύτερο. Ελπίζω να απολαύσουμε το ταλέντο του και για άλλα χρόνια στην Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ… έλεγκαντ, λατρεύω τέτοιου είδους παίκτες και απολαμβάνω να τον κοουτσάρω. Είναι εξαιρετικός, ταπεινός, μιλά συνέχεια για μπάσκετ. Μας μιλάει για τον κόουτς Σιζέφσκι, τον Λεμπρόν, τον Κόμπι. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι μέντοράς του είναι Πένι Χάρνταγουεϊ. Και πρόκειται για έναν παίκτη που θεωρώ τεράστιο και αρέσει πάρα πολύ και σε μένα».

Για τον Ολυμπιακό και το αν η αντιπαλότητα θυμίζει το Παρτιζάν-Ερυθρός: «Εχει ομοιότητες με την κόντρα ανάμεσα σε Παρτιζάν και Ερυθρό Αστέρα. Είναι μία τεράστια αντιπαλότητα. Σέβομαι πολύ τον Ολυμπιακό, την ιστορία και το παρόν του. Εχουν εξαιρετική ομάδα και φέτος έχουν κάποια παιχνίδια που έχουν παίξει εξαιρετικά».

Για το αν νιώθει την ανάγκη για ρεβάνς απέναντι στον Ολυμπιακό, για τον χαμένο τελικό του ’97 στη Ρώμη: «Οχι όχι. Ημουν τραυματίας σε αυτό το παιχνίδι. Ο Μίνιτς που είναι τώρα βοηθός μου το ήξερε. Το άξιζαν, τότε. Ο Ρίβερς ήταν απίστευτος, είχε κάνει φοβερό παιχνίδι και ήταν μεγάλη ευχαρίστηση για μένα να παίζω απέναντί του».

Για τον Νίκο Παππά: «Είναι μία συνηθισμένη κατάσταση σε μία ομάδα με συγκεκριμένους κανόνες. Πήραμε μία απόφαση και είναι καλή απόφαση. Δεν νομίζω πως θα επιστρέψει φέτος, ίσως του χρόνου. Εξαρτάται από αυτόν, είναι στα χέρια του».

Για τους νεαρούς παίκτες της ομάδας: «Πρέπει να καταλάβετε πως είναι μία δύσκολη διαδικασία. Σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να εξηγήσω τη διαδικασία. Είναι παιδιά, πολύ μικρά παιδιά. Είναι μία μεγάλη, αλλά και όμορφη διαδικασία. Ολα γύρω τους είναι καινούργια και πολύ επιδραστικά. Δεν μπορούμε ποτέ να θεωρούμε δεδομένο ότι τα παιδιά κωδικοποιούν όλες τις πληροφορίες. Πρέπει να είμαστε κοντά τους, δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να δούμε τι σκέφτονται. Εφερα μαζί μου ανθρώπους που ξέρουν να χειρίζονται παίκτες μικρής ηλικίας. Και ο Μίνιτς και ο Μπιέντοφ ξέρουν να το κάνουν αυτό. Μέρα με τη μέρα, ο ρόλος των παιδιών μεγαλώνει, αλλά η πίεση που τους ασκείται από τους γύρω είναι αντιπαραγωγική για τα παιδιά. Οταν είσαι νέος, πρέπει να ζητάς λιγότερα, για να πάρεις περισσότερα.

Ο Παπαγιάννης παίζει απέναντι στον Κούζμιτς, στον Ραντούλιτσα. Το ίδιο και ο Χαραλαμπόπουλος. Δουλεύει απέναντι στον Πάβλοβιτς, στον Διαμαντίδη. Είναι πολύ σημαντικό. Ο Μποχωρίδης είχε ατυχίες με έναν πολύ σκληρό τραυματισμό. Πιστεύω πως τα επόμενα χρόνια, όλα τα παιδιά θα είναι πιο έτοιμα. Είναι μία διαδικασία και ρώτησαν από την αρχή τους ανθρώπους της ομάδας αν είναι έτοιμοι για μία τέτοια διαδικασία και τους τόνισα πως θα είναι επίπονο».

Για τον δυσκολότερο αντίπαλο που αντιμετώπισε: «Ο Νίκος Γκάλης και ο Ντράζεν Πέτροβιτς».

Για τον καλύτερο συμπαίκτη που είχε ποτέ και τον καλύτερο παίκτη που έχει κοουτσάρει: «Ο Ντανίλοβιτς ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης και ο Διαμαντίδης ο καλύτερος παίκτης που έχω κοουτσάρει. Ο Πάσπαλι, ο Σαμπόνις, ο Μαρτσουλιόνις, ο Σάβιτς είναι, επίσης, παίκτες που αντιμετώπισα ή είχα συμπαίκτες και θαυμάζω απεριόριστα. Δεν φαντάζεστε πόσους τρόπους είχε ο Σάβιτς, ώστε να γίνει ωφέλιμος».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Θα μου άρεσε πολύ να τον κοουτσάρω. Κάνει πάρα πολλά πράγματα. Πιστεύω πως θα πρέπει να κοιτάξει πολύ το παιχνίδι των Κιριλένκο και Κούκοτς. Είναι πολύ δύσκολο να μιμηθείς το παιχνίδι του Κούκοτς, αλλά με τον Κιριλένκο μοιάζει πάρα πολύ. Ως πλέι μέικερ, θα αναπτύξει την ικανότητά του στην κατανόηση του παιχνιδιού. Για παράδειγμα ο Διαμαντίδης είναι πρώτος σε αυτόν τον τομέα, από κοντά και ο Παπαλουκάς. Ενα καλό παράδειγμα είναι ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Οταν ήταν στην Παρτιζάν, χρειάστηκε να παίξει ως πόιντ γκαρντ και αυτό ανέπτυξα την ικανότητά του στην κατανόηση του παιχνιδιού. Καμία ιδέα δεν είναι τρελή, άρα ούτε και αυτή του Κιντ να χρησιμοποιεί τον Γιάννη ως πόιντ γκαρντ».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.