ΚΛΕΙΣΙΜΟ
20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΓΙΑΞ

«Ο Βαζέχα παγώνει το Άμστερνταμ»! (pics + vids)

Ηταν 3 Απριλίου του 1996 όταν ο Παναθηναϊκός του Χουάν Ραμόν Ρότσα έπαιρνε τη νίκη με 1-0 επί του Αγιαξ, στην Ολλανδία, για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και έγραψε μια ακόμα ολόχρυση σελίδα στην τεράστια ιστορία του συλλόγου.

«Ο Βαζέχα παγώνει το Άμστερνταμ»! (pics + vids)

Απέναντι σε μια ομάδα –μεγαθήριο εκείνη την εποχή, στο τελευταίο παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Αμστερνταμ, οι «πράσινοι» άντεξαν στο… σφυροκόπημα και «χτύπησαν» στο κατάλληλο σημείο. Ηταν το 87ο λεπτό, όταν ο Γιώργος Δώνης με μια τρελή κούρσα πέρασε όποιον έβρισκε μπροστά του, πάσαρε στον Κριστόφ Βαζέχα, κι αυτός με μυθικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φαν Ντερ Σαρ για να στείλει στα ουράνια τους εκατομμύρια οπαδούς του «τριφυλλιού» και να αναγκάσει μέχρι και τον μεγάλο Ντάνι Μπλιντ να ξεσπάσει σε λυγμούς στα αποδυτήρια, μη μπορώντας να πιστέψει τι έχει συμβεί… Αυτό ήταν και είναι το μεγαλύτερο διπλό ελληνικής ομάδας!

ajax-pao_95-96_8

Παναθηναϊκό Μεγαλείο! Οι οπαδοί της ομάδας βγήκαν σε κάθε γειτονιά σε κάθε πλατεία της Ελλάδας για να πανηγυρίσουν και η Ομόνοια, λόγω των συνεχόμενων προκρίσεων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, είχε γίνει το δεύτερο σπίτι των φίλων του Παναθηναϊκού.

Το αποτέλεσμα προκάλεσε παγκόσμια έκπληξη! Μέχρι και το CNN έπαιξε πρώτο θέμα τη μεγάλη νίκη του «τριφυλλιού», ενώ όλα τα ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν μια λέξη: «PANATHINAIKOS». Λίγες μέρες αργότερα, στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, ο Αίαντας έδειξε γιατί τότε ήταν μια σπουδαία ομάδα, επικρατώντας 3-0 και παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό της Ρώμης.

hxw_ajax2
ajax-pao_95-96_4

Οι συνθέσεις:

Αγιαξ (Λουίς Φαν Χάαλ): Φαν ντερ Σάαρ, Ράιζινγκερ, Μπλιντ, Φ. ντε Μπουρ, Μπογκάρντε, Λιτμάνεν (76′ Μουσάμπα), Φίνιντι, Ντάβιντς, Κανού, Κλάιφερτ, Ρ. ντε Μπουρ

Παναθηναϊκός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ.Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Μπορέλι (83’ Μάρκος), Καπουράνης, Μαραγκός (62′ Γ.Χ. Γεωργιάδης), Δώνης, Βαζέχα (89′ Νιόπλιας)

Διαιτητής: Λάσλο Βάγκνερ (Ουγγαρία)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ