ΚΛΕΙΣΙΜΟ
TO «ΒΟΥΝΟ» ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΔΙΠΛΟ» ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Βάντσικ: «Μεγάλη… κηδεία στον Άγιαξ»

Ο τεράστιος Γιόζεφ Βάντσικ μίλησε για το διπλό επί του Αγιαξ το 1996, την τρομερή ομάδα εκείνης της εποχής, αλλά και το σήμερα.

Βάντσικ: «Μεγάλη... κηδεία στον Άγιαξ»

Αναλυτικά, ο Γιόζεφ Βάντσικ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για

-τη μεγάλη νίκη επί του Άγιαξ στο Άμστερνταμ: «Ήμασταν το αουτσάιντερ, αλλά στο ποδόσφαιρο και το αδύνατο είναι δυνατό. Είχαμε φανταστικό κλίμα σαν ομάδα στα αποδυτήρια, είχαμε στην τσέπη το πρωτάθλημα και πηγαίναμε τρένο. Σαν τον Δώνη που έκανε εκείνη την κούρσα. Ήμασταν δεμένοι, πηγαίναμε πολύ νωρίτερα στις προπονήσεις και κάναμε καλή παρέα. Είχαμε και τύχη, αλλά η τύχη βοηθά τους δυνατούς. Εκείνη τη σεζόν ήμασταν πολύ δυνατοί και γι’ αυτό μας βοήθησε η τύχη».

-το… πικάρισμα του Κολιτσιδάκη στον Φαν Χάαλ: «Ο Φαν Χάαλ κρατούσε συνέχεια σημειώσεις, όπως κάνει και τώρα. Όταν βάλαμε το γκολ δεν είχαμε κουράγιο να το πανηγυρίσουμε, αλλά ο Θανάσης Κολιτσιδάκης, ο ‘Κόναν’, πήγε στον πάγκο τους και τους είπε ‘σκίσε τις σημειώσεις’. Πεθάναμε στο γέλιο».

-το κλίμα στα αποδυτήρια πριν και μετά το ματς: «Ήταν ωραία η ατμόσφαιρα. Είχε έρθει και ο ‘καπετάνιος’ με το χρυσό κομπολόι να μας μιλήσει. Δεν φοβόμασταν, απλώς είχαμε άγχος. Μετά το ματς ο πρόεδρος μάς ανακοίνωσε το πριμ στα αποδυτήρια και φωνάζαμε ‘είναι τρελός ο πρόεδρος’».

-τη σημασία εκείνης της νίκης: «Μια φορά στη ζωή σου μπορείς να πας στα ημιτελικά του Champions League. Για τον Άγιαξ ήταν μεγάλη κηδεία εκείνο το ματς, στο τελευταίο τους παιχνίδι στο παλιό τους γήπεδο. Στο τέλος της σεζόν όλοι σχεδόν πήραν μεταγραφή σε μεγάλες ομάδες. Γι’ αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία η νίκη μας τότε».

-το αν εκείνο ήταν το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του: «Θεωρώ πως στην Πόρτο έκανα καλύτερο παιχνίδι. Θυμάμαι τον Μπόμπι Ρόμπσον σε πλάνα της τηλεόρασης να τραβά τα μαλλιά του για κάποιες αποκρούσεις μου. Παίζαμε με δέκα παίκτες, μας είχαν κλείσει στην περιοχή μας και ήταν ένα ηρωικό διπλό».

-το αν είναι εφικτό πλέον να φτάσει ελληνική ομάδα τόσο μακριά: «Δυστυχώς όπως πάνε τα πράγματα τώρα, η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω. Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά. Δυστυχώς δεν βλέπουμε το ποδόσφαιρο σαν γιορτή. Στην εποχή μας τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα. Αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο κάνουν κουμάντο μάνατζερ, το στοίχημα και άλλα πολλά».

-το μέλλον του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Θέλω να βρει ηρεμία και να είναι πάλι ανταγωνιστικός για να φέρει χαρές στους φιλάθλους του. Χαιρετίσματα σε όλους τους βάζελους που μας ακούνε και μακάρι να έρθουν τέτοιες στιγμές στο μέλλον».

-το αν ξεχωρίζει κάποιον Έλληνα γκολκίπερ: «Δεν είμαστε τόσο δυνατοί στην Ελλάδα στους τερματοφύλακες. Υπάρχουν ταλέντα, αλλά ίσως δεν τους δίνουμε ευκαιρίες».

-τις σχέσεις που είχε με αντιπάλους ποδοσφαιριστές: «Παλιά στα ντέρμπι μπορεί να βριζόμασταν, αλλά είχαμε καλές σχέσεις με τους αντιπάλους. Δεν είχαμε διαφορές. Δεν υπήρχε κλίμα τρομοκρατίας».

-την τωρινή του ενασχόληση: «Είμαι στα Τρίκαλα, στην Κ20 των Τρικάλων με τον Γιάννη Καλλιτζάκη. Πάντα με τον ‘Νίντζα’ μαζί. Οργανώνουμε τις ακαδημίες. Είναι μια πολύ όμορφη πόλη και έχουν φιλάθλους που διψούν για μπάλα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE