ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Grexit or no grexit;

Το να λέει ο ένας, «ηλίθια» τη γνώμη του άλλου, δεν το λες και εποικοδομητική συζήτηση, όσον αφορά το επικείμενο(;) Grexit. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Grexit or no grexit;

Μετά την ματαίωση του θεσμού του κυπέλλου, από τον υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και το γαϊτανάκι με την FIFA και την UEFA, το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει από πάνω του κρεμασμένη τη «δαμόκλειο σπάθη» του Grexit, που αν συμβεί, θα σημάνει επί της ουσίας τριετή αποκλεισμό των ελληνικών συλλόγων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και της Εθνικής ομάδας, από τις αντίστοιχες διοργανώσεις.

Μπορεί για μια μεγάλη μερίδα του κόσμου των ομάδων (κάποιων εξ’ αυτών), να είναι αδιάφορο αυτό το γεγονός, διότι πιστεύουν όλοι πως θα λυθούν τα-υπαρκτά, εδώ και πολλά χρόνια-προβλήματα, που ταλανίζουν το δύσμοιρο αυτό «προϊόν».

Αυτό που όμως προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση, είναι οι κατά τόπους… διαμάχες δημοσιογράφων, που ανάλογα με το τι τους συμφέρει ή πιστεύουν εν πάση περιπτώσει, δηλώνουν πως ένα Grexit θα φέρει την άνοιξη ή όχι.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.410 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τελικά όμως, σε πραγματική βάση, τι θα προσφέρει το Grexit. Ομάδες που θα αγωνίζονται εντός συνόρων, χωρίς τη δυνατότητα απόκτησης ξένων ποδοσφαιριστών, ενώ οι όποιοι καλοί Έλληνες, θα βρουν ομάδες στο εξωτερικό, σε πρωταθλήματα εντός… UEFA, βγάζοντας το ψωμάκι τους.

Και εμείς τι θα κάνουμε; Ποιος θα είναι ο ρόλος μας; Τι ακριβώς θα καλύπτουμε; Οι δημοσιογράφοι που «στέκονται» σθεναρά υπέρ της εξόδου από την Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τι δουλειά θα κάνουν μετά;

Από την άλλη πλευρά, όσοι κόπτονται για το ελληνικό ποδόσφαιρο και θεωρούν ότι το Grexit θα είναι καταστροφικό, πότε συνέβαλαν ή στάθηκαν απέναντι στη δυσωδία και τη βρωμιά που εκπορεύεται από συγκεκριμένες κατευθύνσεις και διαδρόμους γραφείων; Τώρα τους έπιασε ο πόνος για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Η ταμπακιέρα είναι μια. Να λυθούν δια παντός τα προβλήματα διαφθοράς που «σκεπάζουν» σαν… αιθαλομίχλη το έρμο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ας βρουν τον τρόπο, χωρίς τις άναρθρες κραυγές οπαδικών δημοσιογράφων, που τα.. γυρίζουν όπως τους βολεύει.

Ένα Grexit θα ήταν καταστροφικό για όλους. Κανείς δυνατός δεν θα γίνει αδύναμος και κανείς αδύναμος δεν θα υπερισχύσει έναντι κανενός δυνατού. Η βία θα συνεχιστεί, οι «εγκληματικές οργανώσεις» θα υπάρχουν, τα koriopolis θα συνεχίζονται και… μαύρη μας μοίρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ευθύνη που βαραίνει την πολιτεία και τα όργανα της δικαιοσύνης, μεγάλη. Τεράστια. Εκεί πρέπει να δοθεί το βάρος. Να μπούνε μέσα όσοι πρέπει να μπουν, να αθωωθούν όσοι πρέπει να αθωωθούν, να τελειώνουμε. Αν το τοπίο είχε ξεκαθαριστεί ή έστω είχε αρχίσει να ξεκαθαρίζεται, τώρα δεν θα χρειαζόταν κανένα Grexit και καμία συνάντηση μεταξύ ανθρώπων, που μάλλον δε… μυρίζουν από ποδόσφαιρο. Και αυτό είναι το χειρότερο.

Δώστε λύση τώρα, πετάξτε έξω τη σαπίλα, αφαιρέστε τον όγκο που κάνει συνεχώς μεταστάσεις και κατατρώει τη σάρκα όλων όσων ασχολούνται με την μπάλα και θα έρθουν καλύτερες μέρες. Αλλιώς ούτε το Grexit, ούτε ο «ερασιτεχνισμός» του ποδοσφαίρου, θα δώσουν λύση. Η ύφεση θα είναι μεγαλύτερη και όσοι απομείνουν να ασχολούνται με το… τόπι, θα αλληλοκατηγορούνται για το ποιος φταίει και φτάσαμε ως εδώ.

Γιάννης Μιχαλάκης
Γιάννης Μιχαλάκης Στην περίπτωση του Γιάννη Μιχαλάκη, ισχύει η σοφή ρήση που λέει “κάλιο αργά παρά ποτέ”, όσον αφορά στην αθλητική δημοσιογραφία, στο μονοπάτι της οποίας εισήρθε στις αρχές του 2012, παρότι αποτελούσε όνειρο από πολύ μικρή ηλικία. Αρχικά ενασχόληση με τα ερασιτεχνικά αθλήματα μέσω του volleynews.gr και του insidesports.gr και σιγά-σιγά, μέσω της οικογένειάς του panathinaikos24.gr, προσπαθεί να κάνει το χόμπι του… επάγγελμα, σε ένα «πράσινο» μεν μέσο, αλλά χωρίς παρωπίδες και πάντα με σεβασμό στο λειτούργημα της δημοσιογραφίας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.