ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ο game changer… Ουίλιαμς (vids)

Ο Έλιοτ Ουίλιαμς, αποτελεί το… big thing σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχοντας τρελάνει κόσμο και κοσμάκι με τις επιδόσεις του, αλλά και τα ψυχικά του χαρίσματα, που του επιτρέπουν να μη… νιώθει την παραμικρή πίεση όταν καίει η μπάλα.

Ο game changer… Ουίλιαμς (vids)

Ο άσος του Παναθηναϊκού, από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Οι επιδόσεις του, απίστευτες, αν σκεφτεί κανείς, πως είναι ένα παιδί, που ουδέποτε έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη και έχει μάθει το μπάσκετ αλλιώς.

Ο Αμερικανός, πέραν του ταλέντου και του αγωνιστικού εκτοπίσματος που έχει, διαθέτει και ένα ακόμα χάρισμα, πολύ σημαντικό, εξίσου με αυτό του ταλέντου. Ψυχή… για το πούμε ευγενικά…

Τα νούμερα στην περίπτωσή του, λένε την αλήθεια, αλλά όχι ολοκληρωμένη… Οι επιδόσεις του, είναι στα ύψη, τα ποσοστά του εξαιρετικά, ωστόσο αυτό που διαθέτει πάνω απ’ όλα και δεν αποτυπώνεται στο χαρτί, είναι αυτό, που είπε ο ίδιος ο Σάσα Τζόρτζεβιτς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας πως, «ο Ουίλιαμς, με κάνει καλύτερο προπονητή», κάτι που είναι πολύ σημαντικό και έχει δύο αναγνώσεις.

Η πρώτη είναι, η επί της ουσίας επιβεβαίωση, πως ο Ουίλιαμς, αποτελεί τον παίκτη που δεν φοβάται να πάρει την μπάλα, ακόμα και αν όλο το παιχνίδι του έχει πάει στραβά και η δεύτερη ανάγνωση, έχει να κάνει, με το πώς ο προπονητής του επικοινωνιακά, θέλει να τον ανεβάσει περισσότερο, με απώτερο στόχο, όχι μόνο να συνεχίσει έτσι, αλλά και να βάλει την… τζίφρα του, στο νέο συμβόλαιο που του προτείνουν οι «πράσινοι».

Τι λένε οι αριθμοί

Ελλάδα: 5 ματς, 82 πόντοι (16,4 μ.ο.), 19/31 δίπ., 4/15 τριπ., 32/40 βολ., 14 ριμπάουντ (9 επιθ.-5 αμυντικά), 11 ασίστ, 4κλεψ., με ranking 91.

Ευρωλίγκα: 6 ματς, 87 πόντοι (14,5 μ.ο.), 22/45 διπ. (48,9%), 2/12 τριπ. (16,7%), 37/40 βολ. (92,5%), 14 αμυντικά ριμπάουντ, 8 ασίστ, 5 κλεψ., με ranking 72.

Ο winner Ουίλιαμς, με 16% στα τρίποντα!

Η refuse to lose νοοτροπία του, αποδεικνύεται σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, αφού είναι αυτός που παίρνει την μπάλα στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, έχοντας σκοράρει τους περισσότερους πόντους από κάθε άλλον στην τελευταία περίοδο.

Ωστόσο αυτό που κάνει πραγματικά εντύπωση, είναι το γεγονός, πως-όπως και χθες με την ΑΕΚ, για την Α1-παρά το άθλιο ποσοστό του από τα 6,75, σε δύο πολύ κρίσιμα ματς της Ευρωλίγκας πήρε το κρίσιμο σουτ και το έβαλε (Ερυθρός Αστέρας και Νταρουσάφακα), ενώ ήταν αυτός που «γύρισε»-μαζι με τον αρχηγό-το ματς με τη Λοκομοτίβ εντός.

Μόνο ένας παίκτης με αυτοπεποίθηση και απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό του, θα έπαιρνε το μεγάλο σουτ από το τρίποντο, κουβαλώντας στην πλάτη του ένα 16,5%! Γι’ αυτά κυρίως, αποτελεί το πλέον ισχυρό όπλο του Παναθηναϊκού, στη διεκδίκηση των εγχώριων και μη τίτλων.

Τα νούμερά του μπορεί να είναι εξαιρετικά, αλλά η όλη του στάση και μαχητικότητα του, είναι αυτά, που κάνουν τον «Σάλε» να τον αποθεώνει. Η… μάχη που θα δοθεί το καλοκαίρι για την παραμονή του, θα είναι μεγάλη και σε καμία περίπτωση εύκολη.

https://www.youtube.com/watch?v=_MQId-OpK7E

https://www.youtube.com/watch?v=r5Yamkb2XAw

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.