ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ρεβάνς… δέκα χρόνια μετά (vid, pics)

Δέκα χρόνια έχουν περάσει, από την τελευταία φορά που Παναθηναϊκός και Λαμποράλ Κούτσα (τότε Ταού Κεράμικα) συναντήθηκαν σε πλέι οφ της Euroleague.

Ρεβάνς... δέκα χρόνια μετά (vid, pics)

Η προϊστορία μεταξύ των δύο, περιλαμβάνει μερικές εξαιρετικές αναμετρήσεις που έχουν μείνει στην ιστορία της διοργάνωσης, όπως για παράδειγμα ο ημιτελικός στο Final-4 της Αθήνας το 2007.

Ένα χρόνο νωρίτερα, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πάλι, αυτή τη φορά στα πλέι οφ της Euroleague, σε μία σειρά που κρίθηκε στις λεπτομέρειες μετά από τρία εκπληκτικά παιχνίδια και τελείωσε με την Ταού να «χαμογελάει», απέναντι στον Παναθηναϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που είχε το πλεονέκτημα της έδρας.

ÌÐÁÔÉÓÔ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÔÁÏÕÃÊÑÅÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2005)BATISTE / PANATHINAIKOS - TAU (EUROLEAGUE 2005)

Μετά από τη νίκη στο ΟΑΚΑ στο πρώτο παιχνίδι και τη χαμένη ευκαιρία να τελειώσει την πρόκριση στη Βιτόρια, ο Παναθηναϊκός φιλοξενούσε την Ταού στο κλειστό του Αμαρουσίου, με 20 χιλιάδες φίλους του «τριφυλλιού» στις κερκίδες να περιμένουν τη νίκη και το εισιτήριο για το Final-4 της Πράγας.

Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό»
Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό» 30.549 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Dimitris Diamantidis

Dimitris Diamantidis

Η Ταού ωστόσο, εμφανίστηκε σοβαρή, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των «πρασίνων» στα τελευταία λεπτά και με τους Ερντογάν (24),  Σπλίτερ (11) και Πριτζιόνι (12) σε πολύ καλό βράδυ και τον Σκόλα να «χτυπάει» στα κρίσιμα σημεία, πήρε τη νίκη με 74-71, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό εκτός Final-4, με το σουτ τριών πόντων του Αλβέρτη στο τέλος του αγώνα να μην βρίσκει στόχο.

ÔÏ ÁÓÔÏ×Ï ÓÏÕÔ ÔÏÕ ÁËÂÅÑÔÇ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÔÁÏÕÃÊÑÅÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2005) ALVERTIS / PANATHINAIKOS - TAU (EUROLEAGUE 2005)

Οι «πράσινοι» σε εκείνο το παιχνίδι, είχαν ως πρωταγωνιστές τους Σπανούλη (16), Μπατίστ (14), Λάκοβιτς (12) και Αλβέρτη (12), με τον κόσμο στο φινάλε του αγώνα να χειροκροτεί όπως συνηθίσει τους παίκτες για την προσπάθεια τους.

Άλλωστε, ένα χρόνο μετά από εκείνον τον αποκλεισμό, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε πιο δυνατός και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Final-4 της Αθήνας «λυγίζοντας» στον ημιτελικό την Ταού!

Φέτος ο Εξάστερος έχει και πάλι μία σπουδαία ευκαιρία απέναντι στην Λαμποράλ, ώστε να βρεθεί μετά από χρόνια σε ένα Final-4 και γιατί όχι να διεκδικήσει και το τρόπαιο.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 36-42, 53-52, 71-74

Παναθηναϊκός: Μπατίστ 14, Λάκοβιτς 12, Αλβέρτης 12 (4), Διαμαντίδης 5, Σπανούλης 16 (1), Τσαρτσαρής 4, Τομάσεβιτς 6, Φέμερλινγκ 2, Σκεπάνοβιτς, Χατζηβρέττας, Παπανικολάου.

Τάου: Σπλίτερ 11, Πριτζιόνι 12 (2), Τζέικομπσεν 12 (2), Σκόλα 3, Ερντογάν 24 (4), Τσάλμερς, Χάνσεν 3 (1), Ούκιτς, Βιντάλ, Ντάβιντ 9.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.