ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Ο ΠΑΟ το Know how η, Κούτσα το αβαντάζ

Το τριφύλλι των έξι ευρωπαϊκών τροπαίων θα τεθεί αντιμέτωπο με την ομάδα που το μεγαλύτερο επίτευγμα της στη διοργάνωση παραμένει η συμμετοχή της στον τελικό της Ευρωλίγκας. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Ο ΠΑΟ το Know how η, Κούτσα το αβαντάζ

Ο Παναθηναϊκός με «όπλο» το Know how έναντι της φετινής έκπληξης της Ευρωλίγκας, Λαμποράλ Κούτσα θα διεκδικήσει το «εισιτήριο» για το φάιναλ φορ του Βερολίνου με μειονέκτημα έδρας, αλλά με σοβαρές πιθανότητες να το μετατρέψει σε πλεονέκτημα. Το τριφύλλι των έξι ευρωπαϊκών τροπαίων θα τεθεί αντιμέτωπο με την ομάδα που το μεγαλύτερο επίτευγμα της στη διοργάνωση παραμένει η συμμετοχή της στον τελικό της Ευρωλίγκας το 2006. Τι σημαίνει αυτό;

Πολλά ίσως και τίποτα. Διότι, όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις, μόνο με τη βαριά φανέλα, δεν έρχονται τα αποτελέσματα. Και τρανταχτό παράδειγμα είναι η φετινή πορεία της ισπανικής ομάδας και προσεχούς αντιπάλου του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ. Θεωρητικά είναι πιο βατός αντίπαλος και η πρόκριση στο φάιναλ φορ πιο ρεαλιστικός στόχος για τους «πράσινους» απέναντι στην ομάδα της Λαμποράλ Κούτσα απ΄ ότι αν βρισκόταν στο δρόμο τους η πολύ πιο έμπειρη και με μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ της ΤΣΣΚΑ, ωστόσο η αποστολή τους κάθε άλλο παρά εύκολη είναι.

Το μεγάλο «όπλο» της Κούτσα ήταν και παραμένει η έδρα της (σ.σ. Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ δεν κατάφεραν να φύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα τη φετινή σεζόν) και αυτό θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έχει τον τρόπο και την εμπειρία να πάρει μια νίκη εκτός και να κάνει το μειονέκτημα, πλεονέκτημα. Εκτός από την παραδοσιακά «καυτή» έδρα το άλλο μεγάλο ατού των Ισπανών είναι αναμφισβήτητα ο Γιάννης Μπουρούσης. Από την ημέρα που ενσωματώθηκε στο ρόστερ της, οι Ισπανοί έχουν αλλάξει επίπεδο. Η αγωνιστική άνοδος της ομάδας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Έλληνα σέντερ που αποτελεί εγγύηση κάτω από το καλάθι και το μαρτυρούν τα στατιστικά του, τα οποία είναι εξαιρετικά. Επομένως «κλειδί» για τον Παναθηναϊκό θα είναι να μπορέσει να περιορίσει τον Μπουρούση και να μην τον αφήσει να κάνει το παιχνίδι του.

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.359 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Φαμπιέν Κοζέρ επίσης είναι καταλυτικός για την Λαμποράλ, ωστόσο αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Ο Γάλλος σούτινγκ γκαρντ δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο ματς και ο προπονητής της ισπανικής ομάδας Περάσοβιτς δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την κατάστασή του, καθώς αν δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί θα είναι μεγάλη απώλεια. Από κει και πέρα εξαιρετική παρουσία στο Top 16 είχε ο Μάικ Τζέιμς, ενώ ο Ούγγρος Άνταμ Χάνγκα είναι ένας παίκτης που μπορεί να δυσκολέψει τη ζωή των Διαμαντίδη και Ουίλιαμς.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, εκτός από την εμπειρία του στη διοργάνωση, έχει να επιδείξει πολύ βαθύτερο ρόστερ και θεωρητικά πάντα, μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λαμποράλ Κούτσα και να βρεθεί στο Βερολίνο. Αυτά όμως, θα φανούν στο παρκέ, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 13 Απριλίου οπότε αμφότερες θα δώσουν την πρώτη τους «μάχη» στην έδρα της ισπανικής ομάδας.

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.