ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παταβούκας: «Οι προσθήκες άλλαξαν τον ΠΑΟ»

Η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας σύμφωνα με τον Κώστα Παταβούκα, συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε να αναμορφωθεί ο Παναθηναϊκός και να φτάσει στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Παταβούκας: «Οι προσθήκες άλλαξαν τον ΠΑΟ»

Ο παλαίμαχος αθλητής του Παναθηναϊκού, μιλώντας στο Σπορ fm 94,6, τόνισε πως η τωρινή εικόνα της ομάδας δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτή στην αρχή της σεζόν, ενώ αναφέρθηκε και στον Σάσα Τζόρτζεβιτς λέγοντας χαρακτηριστικά, πως με την παρουσία του στο «πράσινο» πάγκο θα γίνει καλύτερος, καθώς έχει δείξει πως καταλαβαίνει από μπάσκετ και τα «θέλω» ενός μεγάλου συλλόγου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Σπορ fm 94,6:

Για την πρόκριση του Παναθηναϊκού: «Δεν ξέρω αν είναι λογική, αλλά σίγουρα οι κινήσεις που έγιναν ήταν καίριες. Οι τρεις αποκτήσεις, άλλαξαν την εικόνα της ομάδας και τις δυνατότητές της. Αλλιώς ξεκίνησε τη σεζόν και είναι άλλη ομάδα τώρα. Αυτό του έδωσε την πρόκριση και του δίνει και την προσδοκία της συμμετοχής στο Final 4.

Είναι κρίσιμο σε έναν μαραθώνιο, έτσι όπως είναι το σύστημα της Ευρωλίγκας, όπου οι δώδεκα παίκτες δεν φτάνουν και θα πρέπει να είναι ενεργοί. Ο Παναθηναϊκός είχε κενά σε θέσεις και όταν ένα μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού είναι πάνω στα γκαρντ τότε δεν έχεις τύχη. Είναι άλλος Παναθηναϊκός τώρα».

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.488 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τη Λαμποράλ Κούτσα: «Η διασταύρωση με τη Λαμποράλ είναι καλή, αλλά δεν θα είναι εύκολη γιατί έχει καλό μομέντουμ στην Ευρωλίγκα. Είναι δυνατή στην έδρα της και πρέπει ο Παναθηναϊκός να τη σπάσει. Ο άλλος όμιλος ήταν όμιλος-φωτιά και θα ήταν χειρότερο να έπαιζε για παράδειγμα με την ΤΣΣΚΑ. Λογικά θα είναι ευχαριστημένος ο Παναθηναϊκός και το καλό είναι ότι θα είναι έτοιμος γιατί είναι κοντά τα παιχνίδια».

Για το ρόλο που παίζει η εμπειρία: «Είναι σημαντικό γιατί αν πας σε κλειστά ματς, η επιμονή κα το διάβασμα του παιχνιδιού ουσιαστικά γίνεται από τους έμπειρους παίκτες. Το πώς διαμορφώνονται οι συνθήκες μπορεί να ξεπερνάει την τακτική, άρα ο παίκτης με την ικανότητα και την εμπειρία μπορεί να το χτυπήσει.

Εκεί είναι ο Διαμαντίδης, που αυτό που κάνει δεν μπορεί να το κάνει, κανείς άλλος παίκτης στην Ευρώπη. Ο Ουίλιαμς φαίνεται να έχει άγνοια κινδύνου, αλλά είναι ένας παίκτης-έκπληξη, ο οποίος προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα και αυτό είναι σπάνιο για ένα παίκτη που δεν έχει περάσει ποτέ τον Ατλαντικό. Σημαντική προσθήκη ο Χέινς, ως μπακ-απ του Καλάθη».

Για το αν κάποια ομάδα έμεινε άδικα εκτός από τα προημιτελικά: «Κατά τεκμήριο περνούν οι καλύτερες ομάδες. Είναι ένα μίνι-πρωτάθλημα 14 αγωνιστικών και εκεί πρέπει να έχεις διάρκεια και αυτή λέει την αλήθεια. Αυτή που μπορεί να αδικήθηκε ήταν η Μπάμπεργκ, με αυτά που έδειξε φέτος και έμεινε έξω από μία μόνο γκέλα, την ήττα από τη Ζαλγκίρις».

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός έχασε γιατί χάθηκε στη διαχείριση του ρόστερ. Όλοι νόμιζαν ότι θέλει ψηλό, αλλά ταυτόχρονα έπαιρνε και έναν κοντό που μπέρδευε λίγο τα πράγματα, κατά τη γνώμη μου. Πονούσε αλλού και έπαιρνε κάτι άλλο και στηρίχθηκε στο δόγμα της άμυνας».

Για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς: «Είναι ένας άνθρωπος που βελτιώθηκε μέσα στην πορεία. Φέτος, δηλαδή, έγινε καλύτερος προπονητής και θα γίνει ακόμη καλύτερος. Δεν έχει πληρώσει κάτι ο Παναθηναϊκός και για τους παίκτες που ήρθαν είχε μερίδιο. Το ξέρει το μπάσκετ, άρα δείχνει ότι καταλαβαίνει».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.