Θέματα / Αφιερώματα

Να σπάσει το αρνητικό σερί… (pics, vids)

Ο Παναθηναϊκός καλείται για 4η συνεχή χρονιά, να παλέψει με μειονέκτημα έδρας, για την πρόκριση στο Final-4.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, θέλει ένα, τουλάχιστον διπλό, στη Βιτόρια, προκειμένου να πάρει το πλεονέκτημα και αποκτήσει προβάδισμα για το Final-4 του Βερολίνου, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι.

Οι «πράσινοι», στη μετά-Ομπράντοβιτς εποχή, δεν έχουν φτάσει στους «4» του θεσμού, έχοντας αποκλειστεί τρεις φορές, όλες με μειονέκτημα έδρας.

Η σεζόν, 2012-2013, με τον Αργύρη Πεδουλάκη, ήταν ενδεχομένως η… καλύτερη, από άποψη πιθανοτήτων, αφού οι «πράσινοι» έκαναν το break στη Βαρκελώνη, απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ωστόσο, δεν κατάφεραν να κρατήσουν απόρθητο το ΟΑΚΑ και εν τέλει έμειναν εκτός… Λονδίνου.

Τούτη τη φορά όμως, η κατάσταση μοιάζει λίγο διαφορετική, όχι γιατί η Λαμποράλ, δεν είναι μια καλή ομάδα, αλλά γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είναι το απόλυτο outsider, όπως ήταν με τους Καταλανούς και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τις προηγούμενες σεζόν.

Οι δύο επόμενες χρονιές, είχαν ακόμα πιο αυξημένο βαθμό δυσκολίας, αφού στο δρόμο του Παναθηναϊκού βρέθηκε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Και τις δύο φορές, οι Ρώσοι πήραν το εισιτήριο για το Final-4 (3-2 και 3-1 νίκες).

Ας ξαναθυμηθούμε…

https://www.youtube.com/watch?v=sRNcCUDtAZQ

https://www.youtube.com/watch?v=0PiJHyXIf9o

https://www.youtube.com/watch?v=Hj2OCTrESso

https://www.youtube.com/watch?v=aE77I3apARI

Exit mobile version