ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (0-0)

Με το μυαλό στα πλέι-οφ

Ο Αντρέα Στραματσόνι έκανε δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα, ο Παναθηναϊκός ήταν κακός και δεν δημιούργησε και μοιραία ήρθε το 0-0 στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. Αποστολή στην Τρίπολη: Πάνος Καραουλάνης, Μάριος Μανιός.

Με το μυαλό στα πλέι-οφ

Με 4-4-2 σε ρόμβο παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Αντρέα Στραματσόνι, με τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια, αμυντική τετράδα (Νάνο-Τελάντερ-Μολέντο-Μέστο), σαν αμυντικό χαφ τον Ζέκα, Λουντ ως αριστερό εξτρέμ, Εβαντζελίστα στη δεξιά πτέρυγα, σε ελεύθερο ρολο ο Βιγιαφάνιες και επιθετικο δίδυμο τους Πέτριτς-Κλωναρίδη.

Το ματς

Ο Αστέρας Τρίπολης από τη σέντρα της αναμέτρησης πήρε την κατοχή μπάλας, χωρίς όμως να απειλήσει ιδιαίτερα τον Λουκ Στιλ. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν κυρίως από τα άκρα με τους Εβαντζελίστα και Λουντ.

ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ ASTERAS TRIPOLIS - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Ο Παναθηναϊκός την πρώτη του καλή στιγμή τη δημιούργησε με τη συμπλήρωση του πενταλέπτου, με εκφραστή τον Μλάντεν Πέτριτς, αλλά το σουτ του Κροάτη στράικερ κατέληξε άουτ. Με τη βροχή να έχει κάνει την εμφανισή της, ο αγωνιστικός χώρος άρχισε να γίνετε αρκετά βαρύς για τις δύο ομάδες που δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάση, μέχρι το 19′ όταν ο Παναθηναϊκός με τον Ζέκα έγινε απειλητικός για τα καρέ του Μπαντή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, καθώς η μπάλα κατέληξε άουτ, μετά απο εξαιρετική συνεργασία των Λουντ και Βιγιαφάνιες.

Το ματς ήταν σβηστό, όσο περνούσε η ώρα, με τον Παναθηναϊκό να έχει μεν ανεβεί μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά να μην μπορει να φτιάξει κάτι καλό. Δύο φορές ο Νάνο, με απευθείας χτυπήματα φάουλ, προσπάθησε να απειλήσει τον Μπαντή, αλλά και στις δύο οι αμυντικοί των γηπεδούχων απομάκρυναν τη μπάλα.

Ο Αστέρας έκανε αισθητή την παρουσία του στα «πράσινα» καρέ στο 39ο λεπτό με τον Δημούτσο να απειλεί από τα πλάγια, αλλά ο Μέστο βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και την έδιωξε σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μια καλή στιγμή, πέντε λεπτά πριν το φινάλε του α’ μέρους, αλλά ο Γιαννούλης που βρέθηκε μέσα στην περιοχή δεν πλάσαρε εύστοχα τον Στιλ από πλάγια θέση.

Έτσι κύλησε το ματς μέχρι τη συμπλήρωση των 45 λεπτών, με τον διαιτητή να στέλνει τις δύο ομάδες στ’ αποδυτήρια.

ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ ASTERAS TRIPOLIS - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση, αλλά ο Αστέρας ήταν αυτός που απείλησε πρώτος τα καρέ του Λουκ Στιλ στο 50′ με το γύρισμα του Δημούτσου στην περιοχή και τον Μολέντο να παρεμβάλλεται και να απομακρύνει σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι παρέμεναν ψηλά στα «πράσινα» καρέ, με την άμυνα των «πρασίνων» να παίρνει άριστα σε κάθε προσπάθεια του Αστέρα.

Στο 59ο λεπτό, ο Ιγκλέσιας έποασε ένα δυνατο σουτ περίπου 20-25 από την εστία του Στιλ, με τον Άγγλο κιπερ να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Βλέποντας την ομάδα του να έχει χάσει τη φρεσκάδα της, ο Αντρέα Στραματσόνι προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τους Λέτο και Λαγό να παίρνουν τη θέση των Εβαντζελίστα και Πέτριτς.

Ο Αστέρας με τον Κιτόκο να πιάνει ένα σουτ, έξω απο την περιοχή απείλησε ακόμα μια φορά την εστία του Στιλ, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων «καπάκωσε» με ευκολία τη μπάλα. Οι «πράσινοι» παρέμεναν παθητικοί και δεν είχαν δημιουργήσει ούτε μια φάση στο ματς.

Στο 77ο λεπτό, μετά από εξαιρετική συνεργασία των δύο Αργεντίνων, Λέτο και Βιγιαφάνιες, ο δεύτερος πάτησε περιοχή, πλάσαρε, αλλά ο Μπαντής απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, με τον Παναθηναϊκό να δημιουργεί για πρώτη φορά στο ματς, μεγάλη φάση για ν’ ανοίξει το σκορ.

ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ ASTERAS TRIPOLIS - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Από την ευκαιρία του Βιγιαφάνιες και μετά, στο ματς δεν υπήρξε η παραμικρή φάση ανάμεσα στις δύο ομάδες, με το 0-0 να μένει μέχρι το φινάλε, παρά τη μεγάλη ευκαιρία που έχασαν οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις μετά το πλασέ του Μάσα που έδιωξε σε κενή εστία ο Ράσμους Τελάντερ.

Αστέρας Τρίπολης (Μάκης Χάβος): Μπαντής, Ζησόπουλος, Κιτοκό, Γκοϊάν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (78’ Ιωαννίδης), Χαμντανί, Δημούτσος, Μπερτόλιο (85’ Τσάβες), Μάσα, Φερνάντεζ (62’ Φούντας).

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Μολέδο, Εβαντζελίστα (61’ Λαγός), Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Πέτριτς (61’ Λέτο), Κλωναρίδης (75’ Μπουμάλ).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ