ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Γιαννάκης: «Στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ»

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, μιλάει στο Panathinaikos24.gr με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το ευρωπαϊκό στο Παρίσι. Τι λέει για τις μοναδικές εκείνες στιγμές, τον Ντομινίκ, αλλά και τον «Σούπερμαν» Βράνκοβιτς...

Γιαννάκης: «Στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Panathinaikos24.gr:

«Ήταν μία εκπληκτική βραδιά για όλους. Στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, καθώς ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος της ομάδας, αλλά και η πρώτη Euroleague που κατέκτησα ως παίκτης.

Παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ στο Final-4 και νομίζω πως στο τέλος το τρόπαιο πήγε στην καλύτερη ομάδα εκείνης τη σεζόν. Είχαμε καλή ομάδα, πίστη στις δυνατότητες μας, σπουδαίες πραγματικά παίκτες και νομίζω πως μετά τα δύο παιχνίδια, με ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα, φτάσαμε δίκαια στην κατάκτηση του τροπαίου».

Για τον Ντομινίκ και τους Έλληνες παίκτες του ρόστερ;

«Ο Ντομινίκ είχε κάνει μία πραγματικά εξαιρετική εμφάνιση στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ και μας βοήθησε σημαντική ώστε να πάρουμες την πρόκριση. Τρομερή εμφάνιση έκανε και στον τελικό. Το σημαντικό ήταν επίσης, πως στο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα βοήθησαν σημαντικά και οι Έλληνες παίκτες του ρόστερ».

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.128 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σηκώσατε το ευρωπαϊκό ως αρχηγός, στην τελευταία σεζόν της καριέρας σας.

«Ήταν κάτι το μοναδικό. Πραγματικά νιώθω ευλογημένος για εκείνες τις στιγμές που έζησα. Είναι κάτι το απίστευτο. Ο ιδανικός τρόπος για να κλείσω την καριέρα μου ως παίκτης, ήταν εκείνο το ευρωπαϊκό και φυσικά η συμμετοχή λίγο μετά στους Ολυμπιακούς αγώνες με την Εθνική ομάδα».

Τι θυμάστε από εκείνες τις τελευταίες στιγμές του τελικού;

«Καταρχάς, θυμάμαι πως κάποια λάθη δικά μας, αλλά και των διαιτητών, έδωσαν την ευκαιρία στη Μπαρτσελόνα να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Φυσικά δεν ξεχνάω την τελευταία φάση του αγώνα, όταν με 8 δευτερόλεπτά να μένουν για το φινάλε, ο Στόγιαν είχε τη μπάλα στο ύψος της βολής και πήγα να την πάρω καθώς ήταν μία δύσκολη θέση για εκείνον, που ήταν κλεισμένος καλά από τους Ισπανούς.

Πήρα τη μπάλα, ένα πόδι των Ισπανών μπήκε ανάμεσα και βρέθηκα κάτω στο παρκέ με την Μπαρτσελόνα να παίρνει την κατοχή.

Από εκεί και πέρα, κοίταζα το χρονόμετρο, όταν είδα τον Βράνκοβιτς να φεύγει σαν Σούπερμαν (σ.σ γέλια), να περνάει πάνω και από τον Κόρφα και να κάνει μία απίστευτη τάπα που μας έδωσε τη νίκη.

Όπως είπα, στιγμές μοναδικές που δύσκολα θα ξεχαστούν».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.