ΚΛΕΙΣΙΜΟ
H μεγαλύτερη πορεία οπαδών μέχρι και σήμερα

Το συλλαλητήριο 35.000 οπαδών (vids, pics)

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την ημέρα που περίπου 35 χιλιάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού συγκεντρώθηκαν στο Πεδίον του Άρεως για να απαιτήσουν την αποχώρηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη από την «πράσινη» ΠΑΕ.

Το συλλαλητήριο 35.000 οπαδών (vids, pics)

Στις 13 Απριλίου του 2008, οι οπαδοί του «τριφυλλιού» βλέποντας την κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και με ειρηνικό τρόπο να ζητήσουν την απομάκρυνση του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Η ήττα με 4-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αλλά και το 4-1 από τον ΟΦΗ στο «Παγκρήτιο» ήταν οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι της οργής για τους οπαδούς τους «πρασίνων», την περίοδο που είχε κάνει την εμφάνιση της και η ΠΕΚ, η οποία έδωσε ελπίδα στον κόσμο της ομάδας για ένα καλύτερο αύριο.

479640_2

Ο κόσμος ζητούσε με κάθε τρόπο την απομάκρυνση Βαρδινογιάννη από το «τιμόνι» του συλλόγου, οι τοίχοι της Αθήνας είχαν γεμίσει με συνθήματα, ενώ με ένα sms όπως το: «13/4/2008: Ο Παναθηναϊκός σου σε χρειάζεται. Όλοι στο Πεδίον του Άρεως στις 16:00» ή το «3/4/2008: Ο λαός του Παναθηναϊκού παίρνει την κατάσταση στα χέρια του», ο κόσμος είχε πληροφορηθεί για τι θα γίνει.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 775 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στις 17:30, η πορεία των οπαδών, που είχαν έρθει από όλη την Ελλάδα, ξεκίνησε από το Πεδίον του Αρεως και μια ώρα αργότερα σταμάτησε έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση του Παναθηναϊκός με τον Άρη.

sillalitirio_2008-3

Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, όπως οι Φραγκίσκος Σούρπης, Ζαχαρίας Πιτυχούτης, Τάκης Λουκανίδης, βρέθηκαν στην πορεία και μίλησαν προς τον κόσμο της ομάδας.

Λουκανίδης: «Πολύ συγκινητικό το θέαμα που βλέπουμε, κερδίζετε πάντα με τέτοιους αγώνες. Θέλω να δείξουμε ποιοι είμαστε, να κάνουμε μια ειρηνική πορεία, ενωμένοι, για το καλό της ομάδας. Πιστεύω οτι θα συγκινηθεί απ’ όσα θα δει αυτός που διοικεί τον Παναθηναϊκό. Γνώρισα τον κ. Βγενόπουλο και είναι ένας λαϊκός άνθρωπος σας εμάς, που θέλει το καλό του Παναθηναϊκού και να φτιάξει μια ομάδα που θα κυριαρχεί και θα χτυπάει κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Πιτυχούτης: «Κάποτε έκανα τον γύρο του θριάμβου στο Καραισκάκη, όμως απο τότε έχουν αλλάξει πολλά. Δίνετε το αίμα σας για τον Παναθηναϊκό, όμως Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο ψυχές, όπως αυτή του παιδιού μας που χάθηκε στην Λαυρίου. Απο την μια σηκώνουμε την σημαία μας και απο την άλλη στον Σταυρό μας. Κύριε Βαρδινογιάννη, κύριοι διοικούντες, δεν είναι λεφτά ο Παναθηναϊκός, δεν είναι σούπερ μάρκετ. Διώχνετε τον κόσμο απο το γήπεδο και είναι σαν να διώχνετε τα παιδιά σας απο το σπίτι».

sillalitirio_2008-4
sillalitirio_2008-1

Αυτή η πορεία ήταν η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα, που έγινε ποτέ από φιλάθλους στην Ελλάδα, αφού ποτέ ξανά τόσος κόσμος δεν βγήκε στους δρόμους για να φωνάξει για την ομάδα του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.