ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Μπόγρης: «Δεν ήταν Παναθηναϊκός αυτός…»

Αγνώριστο… χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό, ο Γιώργος Μπόγρης μιλώντας στον «Sport FM 94,6». Υπομονή στην επίθεση και καλύτερο «διάβασμα» το σχόλιο του πρώην παίκτη του «τριφυλλιού».

Μπόγρης: «Δεν ήταν Παναθηναϊκός αυτός…»

Ο νυν άσος της Μπιλμπάο, αναφέρθηκε στο τι έφταιξε και ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ματς με τη Λαμποράλ, αλλά και στο τι πρέπει να κάνει, για να κερδίσει το δεύτερο.

Όσα είπε ο Γιώργος Μπόγρης στον «Sport FM 94,6»:

«Επειδή παρακολουθώ αρκετά την πορεία της ομάδας και έχω περάσει από εκεί, δε θεωρώ ότι είναι Παναθηναϊκός αυτό. Αυτό που έβλεπα στο γήπεδο μου θύμιζε ομάδα ίσως ιταλικού πρωταθλήματος. Με προσπάθειες να τελειώνουν τις φάσεις χωρίς έξτρα πάσα καν. Υπήρχε ένα πικ εν ρολ και προσπαθούσαν να επιτεθούν με ασίστ στον ψηλό ή τον κοντό να δημιουργήσει για τον εαυτό του.

Θυμάμαι τον Παναθηναϊκό να τελειώνει επιθέσεις στα 24 δευτερόλεπτα επειδή ταλαιπωρούσε την έξτρα πάσα, φέτος ο Παναθηναϊκός αυτό δεν το έχει καθόλου. Ουσιαστικά έχει επιστρατευτεί το ένας εναντίον ενός και για αυτό παίρνει κάποια πράγματα από παίκτες όπως ο Ραντούλιτσα και ο Ουίλιαμς.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.120 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το κακό είναι ότι με αυτό το παιχνίδι δεν μπορείς να πάρεις πράγματα από κάποια παιδιά πολύ έμπειρα όπως ο Αντώνης Φώτσης. Ο Αντώνης είναι ένας παίκτης ομάδας που μπορεί να προσφέρει πολλά και χθες τον είδαμε στο γήπεδο να περιφέρεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να έχει κάποια συγκεκριμένη αποστολή».

Για την εικόνα της Λαμποράλ και την άμυνα που επέλεξε να παίξει:

«Η Λαμποράλ είναι μια ομάδα που έχει πυραυλοκίνητους κοντούς και το είδαμε και χθες αυτό. Πήρε από όλους τους παίκτες ενέργεια και κυρίως επιθετικά ριμπάουντ. Ο Ραντούλιτσα ήταν φιλότιμος αμυντικά αλλά είναι το αδύναμό του σημείο.

Στην προσπάθεια των συμπαικτών του να τον καλύψουν άφησαν πολλά ελεύθερα σουτ και δεν είναι να την αφήνεις να πάρει τέτοια σουτ. Είναι μια ομάδα που έχει πολύ καλούς εκτελεστές. Ο πλεϊμέικερ της ομάδας είναι ο Γιάννης (σ.σ. Μπουρούσης) και όχι τόσο οι κοντοί».

Για το δεύτερο παιχνίδι:

«Πρώτα από όλα πρέπει να βάλουν κάτω τα πράγματα και να λιώσουν στο βίντεο. Περισσότερο υπομονή στην επίθεση. Ο Παναθηναϊκός φέτος παίρνει ενέργεια από την επίθεση φέτος και όχι από την άμυνα. Και ίσως πρέπει να μικρύνει λίγο το ροτέισον. Έβλεπα έναν Παναθηναϊκό που δεν διάβαζε το παιχνίδι. Αυτός δεν ήταν Παναθηναϊκός που έβλεπα. Για παράδειγμα, ο Κορμπάτσο είναι ένας από τους χειρότερους αμυντικούς στην Ισπανία και αυτό δεν το εκμεταλλεύτηκε κανείς. Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι τελείως διαφορετικό. Νομίζω όμως ότι η σειρά θα πάει σε πέμπτο ματς και εκεί θα παίξουν ακόμα μεγαλύτερο ρόλο τα έμπειρα παιδιά των δύο ομάδων.

Η Λαμποράλ είναι πολύ καλή ομάδα και παίζει πολύ διαφορετικά από τον Παναθηναϊκό. Κατά τη διάρκεια της σεζόν έχει βγάλει χαρτιά από το πουθενά. Όλοι στην ομάδα από τον προπονητή μέχρι και τους παίκτες έχουν τη δίψα να κάνουν κάτι καλό. Ο Περάσοβιτς είναι σκληρός προπονητής και έχει βάλει τους παίκτες τους να παλεύουν. Εγώ είδα τον Παναθηναϊκό να μην έχει ρόλους χθες».

Για το αν είδε στους πρώτους αγώνες των πλέι οφ άλλη ομάδα να έχει την εικόνα του Παναθηναϊκού:

«Νομίζω πως όχι. Εντάξει ο Ερυθρός Αστέρας δεν είχε την ποιότητα να κοντράρει την ΤΣΣΚΑ οπότε δεν μπορείς να τον βάλεις στη σύγκριση. Η Φενέρ από την άλλη, απέναντι στη Ρεάλ είχε ελλείψεις αλλά είδαμε ότι όλοι έπαιξαν παραπάνω για να καλύψουν το κενό του Βέσελι».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.