ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Στις λεπτομέρειες ο ΠΑΟ το πλεονέκτημα…

Λίγες ώρες πριν το δεύτερο ματς του Παναθηναϊκού στη Βιτόρια, απέναντι στη Λαμποράλ, όλοι ψάχνουν να βρουν, τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει απόψε το «τριφύλλι», προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση.

Στις λεπτομέρειες ο ΠΑΟ το πλεονέκτημα…

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων ή καλύτερα δεν παρουσιάστηκε… καθόλου, στο Game 1 απέναντι στους Βάσκους, γνωρίζοντας μια βαριά ήττα.

Η «γεύση» που άφησε το εν λόγω παιχνίδι, πικρή. Όχι όμως για την ήττα και τη διαφορά. Αφενός και τα δύο είναι στο πρόγραμμα-αθλητισμός είναι-αφετέρου διότι η διαφορά στα play offs, δεν παίζει κανένα ρόλο. Αν η μία ομάδα κερδίσει τρεις φορές με έναν πόντο και χάσει δύο φορές με 30, πάλι θα προκριθεί…

Αυτό που φαντάζει ως το μεγαλύτερο πρόβλημα και δημιούργησε την αμφιβολία, είναι η εικόνα της ομάδας. Με 15% στα τρίποντα, προφανώς δεν μπορεί να κερδίσει εκτός έδρας (ή και εντός) μια ομάδα, σε αυτό το επίπεδο.

Ωστόσο το να βρεθείς σε μια τραγική μέρα, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, το πρόβλημα εστιάζεται στο ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε πλάνο-ούτε αμυντικό, πολλώ δε μάλλον επιθετικό- εξ’ ού και η τραγική εμφάνιση.

Από την άλλη πλευρά, η Λαμποράλ και πιο συγκεκριμένα ο προπονητής της, ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς δεν έβαλε τίποτα δύσκολο στον ομόσταυλό του. Η ισπανική ομάδα έπαιξε απλά το παιχνίδι της, το οποίο στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες. Ενέργεια-Μπουρούσης-τρίποντο.

Η απούσα περιφερειακή άμυνα των «πράσινων» και συνάμα η δυσκολία δημιουργίας, έφεραν τον Παναθηναϊκό, την Τετάρτη σε πολύ δύσκολη θέση.

Τι πρέπει να αλλάξει

Πλάνο Α, πλάνο Β, πλάνο C, πλάνο D, πλάνο εις τη νιοστή… Ο Ραντούλιτσα δεν μπορεί να βγάλει πάνω από 20-22 ποιοτικά λεπτά, χρειάζεται ανάσες και ο «Σάλε», πρέπει να βρει κι’ άλλους παίκτες να τους βάλει στην εξίσωση.

Αμυντικές περιστροφές

Η «πράσινη» άμυνα, πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα και πιο επιθετικά. Σκληρά φάουλ παντού… ακόμα και στο τρίποντο, κόβοντας το… βήχα των Άνταμς-Τζέιμς κυρίως, ούτως ώστε να μην μπορούν να τρέξουν στο ανοικτό γήπεδο.

Να ξεχάσει το Ραντούλιτσα VS Μπουρούση…

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει έναν τρόπο να «κόψει» τη δημιουργία του Μπουρούση στο low post, μια συνθήκη που αν θυμηθεί κανείς το προχθεσινό παιχνίδι, θα διαπιστώσει πως η ομάδα του Περάσοβιτς, παίζει σαν καλοκουρδισμένο ρολόι, γύρω από τα 6,75 (ελεύθερα τρίποντα, διεισδύσεις κλπ).

Συνεπώς, ο Τζόρτζεβιτς πρέπει να μιμηθεί το συνάδελφό του και να αφήσει τον Μπουρούση να πάει στο ένας με έναν, όσες φορές θέλει, από έναν παίκτη, δεν έχασε κανείς…

Η ώρα των «παλιών»

Διαμαντίδης και Φώτσης, είναι δύο μονάδες, που απόψε θα πρέπει να πάρουν πάνω τους… τα μεγάλα σουτ και να τα βάλουν (όπως έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν).

Ειδικά ο «batman», ο οποίος έχει κρύο αίμα, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να εκτελέσει από μακριά και να ανοίξει την άμυνα των Βάσκων.

Ο αρχηγός ξεκουράστηκε-ορθώς-από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, συνεπώς θα έχει ανάσες και θα δώσει και ο ίδιος ότι έχει και δεν έχει. Αν και οι άλλοι «κοντοί» μπουν με τον ανάλογο τσαμπουκά και «do or die» λογική, ο Μήτσος θα μπορέσει να προσφέρει. Αν το ματς πάει στις λεπτομέρειες, ο Παναθηναϊκός έχει πλεονέκτημα.

Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα και οι όποιες αναλύσεις/συζητήσεις θα γίνουν πιο έγκυρα και εμπεριστατωμένα. Με το 1-1, ο Παναθηναϊκός, ανεβάζει κατακόρυφα τις πιθανότητες του για πρόκριση.

Η Λαμποράλ, εκτός έδρας, θυμίζει Παναθηναϊκό και ως εκ τούτου, το αποψινό ματς, χαρακτηρίζεται ως τελικός, με όλη τη σημασία της λέξης. Υπομονή…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.