ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ 82-78 (73-73 κ.α.) (2-0)

Όχι έτσι…

Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα, πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, πήγε το ματς-που έμοιαζε χαμένο-στην παράταση, με το μεγάλο τρίποντο του Διαμαντίδη, αλλά «πλήρωσε» τα παιδικά λάθη που έκανε στον έξτρα χρόνο και έχασε ξανά από τη Λαμποράλ (82-78). Πλέον αναζητείται... θαύμα, με τη σειρά να επιστρέφει στο ΟΑΚΑ.

Όχι έτσι...

Ο Παναθηναϊκός σε αντίθεση με την Τετάρτη, κατέβηκε στη «Fernando Buesa Arena», έπαιξε δυνατά, προσπάθησε πολύ, αλλά σε κάθε στιγμή, όπου χρειαζόταν η υπέρβαση, έκανε λάθη, αβίαστα και… παιδικά, που κόστισαν εν τέλει τη νίκη.

Με το 2-0 στην πλάτη του, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα θαύμα, καθώς για να πάει Βερολίνο, θέλει το απόλυτο στις επόμενες αναμετρήσεις (3 στα 3), κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην Ευρωλίγκα.

Τεράστιος Διαμαντίδης, αν έβρισκε συμπαραστάτες νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός ενδεχομένως να είχε κερδίσει το παιχνίδι, ωστόσο η αποψινή εμφάνιση, αν μη τι άλλο δείχνει πως η ομάδα έχει χαρακτήρα και θα τα δώσει όλα στα ματς του ΟΑΚΑ.

Περίεργη… η διαιτησία, με τον Παναθηναϊκό να τρώει… ξύλο (όπως και έδωσε), ωστόσο δεν πήρε αυτά που δικαιούταν, με το τρίο να σφυρίζει έδρα, χρεώνοντας μάλιστα και δύο τεχνικές ποινές (Τζορτζεβιτς, Πάβλοβιτς), σε κρίσιμα σημεία, για διαμαρτυρίες, που ωστόσο έγιναν απολύτως δικαιολογημένα.

 ËÁÌÐÏÑÁË ÊÏÕÔÓÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Το ματς

Με τους Καλάθη, Ουίλιαμς, Πάβλοβιτς, Ραντούλιτσα και Γκιστ   ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός, ενώ η Λαμποράλ, με τους Πλάνινιτς, Τιγί, Μπλάζιτς, Άνταμς και Τζέιμς.

Θετικό ξεκίνημα

Καλά ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός με Πάβλοβιτς, Ουίλιαμς και Ραντούλιτσα να σκοράρουν (3-6) και το «τριφύλλι» να ελέγχει τον… αέρα, ένας τομέας που τον… πλήγωσε στο πρώτο παιχνίδι. Ο Πλάνινιτς ελέω… Ραντούλιτσα χρεώθηκε γρήγορα με δύο φάουλ, με τον Περάσοβτς στο τρίλεπτο να βάζει τον Μπουρούση στο παρκέ.

Ο Πάβλοβιτς αστόχησε σε… πεναλτι από τα 6,75, ο Άνταμς όχι (6-8), οι «πράσινοι» έβγαζαν καλές συνεργασίες στην επίθεση, αλλά ο Ουίλιαμς στάθηκε άτυχος σε δύο φάσεις. Στην άμυνα το «τριφύλλι» έπαιζε σαφώς πιο σκληρά, ενώ ο «Σάλε» ακολούθησε τον Περάσοβιτς, βάζοντας τον Κούζμιτς απέναντι στον Μπουρούση, προκειμένου να δώσει ανάσες στον Σέρβο.

Ο Τζόρτζεβιτς, είχε διαφορετική λογική στο ματς, άλλαζε τους παίκτες του, από νωρίς,(Χέινς αντί Καλάθη), σε μια προσπάθεια να βγάλει η ομάδα του περισσότερη ενέργεια.

Οι Ισπανοί είχαν ξεκινήσει με 1/4 τρίποντα, ενώ ο Παναθηναϊκός κυρίως λόγω της μαχητικότητας του, αλλά και της ενέργειας που έβγαζε κατάφερνε να βρίσκεται μπροστά στο σκορ, με 5/8 εντός παιδιάς, στα μισά της περιόδου (10-12, 4:33).

ÌÐÏÕÑÏÕÓÇÓ ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ ËÁÌÐÏÑÁË ÊÏÕÔÓÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Προβάδισμα με Μπερτάνς

Ο Λετονός με τρίποντο έκανε το 13-12, ο Χάντερ έκανε λάθος με το που μπήκε, με τον «Σάλε» να έχει κάνει ευρύ rotation από την πρώτη περίοδο. Ο Κούζμιτς δεν μπορούσε να τελειώσει απλές φάσεις… η περιφερειακή άμυνα του «τριφυλλιού» όμως ήταν τέτοια, που δεν επέτρεπε στους Βάσκους να κάνουν το σύνηθες παιχνίδι τους.

Pick’n’roll και… καλάθι

Με εξαιρετική πάσα του αρχηγού, ο Κούζμιτς με έμμεσο τρίποντο έκανε το 13-15 (2:08), οι «πράσινοι»… δάγκωναν πίσω, η Λαμποράλ έπαιζε βιαστικά, έκανε λάθη, ωστόσο απόντος του Ραντούλιτσα, η μπάλα δεν έμπαινε εύκολα μέσα.

Απλά Παναθηναϊκός…

Με εξαιρετικές συνεργασίες, υπομονή στην επίθεση και άμυνα για σεμινάριο, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν συνεχώς μπροστά (1/10 σουτ η Λαμποράλ) και με καλάθια των Διαμαντίδη και Ραντούλιτσα, ανέβασε τη διαφορά στους 6 (13-19), ένα λεπτό πριν ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος.

Με τον Κούζμιτς να το παίρνει πάνω του… ο Παναθηναϊκός έκανε το 13-21, ωστόσο ο Τζέιμς με buzzer beater, χάλασε… τη διάθεση των «πράσινων», με την πρώτη περίοδο, να ολοκληρώνεται με σκορ 16-21, αλλά αυτό που μετρούσε, ήταν η ελπιδοφόρα εμφάνιση της ομάδας του Τζόρτζεβιτς, σε αυτό το πρώτο δεκάλεπτο.

Παθιασμένες και οι δύο ομάδες

Οι Βάσκοι απειλούσαν μόνο από τα τρίποντα (4/9), ο Παναθηναϊκός ήλεγχε τα ριμπάουντ, αλλά ο Τιγί με καλάθι έκανε το 18-21, στην αρχή της δεύτερης περιόδου, με τον Τζόρτζεβιτς να καλεί τάιμ άουτ, προκειμένου να μην επιτρέψει στη Λαμποράλ, να αποκτήσει ρυθμό.

ÔÆÏÑÔÆÅÂÉÔÓ ËÁÌÐÏÑÁË ÊÏÕÔÓÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Στα ίσα…

Ο Μπέρτανς, συνέχισε να πυροβολεί (21-21)  οι «πράσινοι» έχασαν λίγο την αυτοσυγκέντρωση τους, κάτι που ήταν αρκετό για τη Λαμποράλ. Ο Πάβλοβιτς με μία βολή, έκανε το 21-22, οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς έκαναν φάουλ όποτε η Λαμπορά, λ προσπαθούσε να τρέξει, αλλά ο Τζέιμς με εντυπωσιακό κάρφωμα, έκανε το 23-22, αλλά ένα τρίποντο του Φελντέιν (23-27) και μια ακόμα καλή άμυνα (σε επαναφορά της Λαμποράλ), έδωσε μια ακόμα κατοχή στο «τριφύλλι».

Ντέρμπι… με «ξύλο» και ένταση

Το ντέρμπι καλά κρατούσε, η ένταση δεν έλειπε, αλλά ο Παναθηναϊκός έπαιζε με τσαμπουκά, με ενέργεια και δεν έχανε την αυτοπεποίθηση του (27-29, 05:00).

Οι κοκορομαχίες δεν έλειπαν, αλλά από πλευράς «τριφυλλιού», αυτή η ένταση και το πάθος, ήταν αυτό που έλλειψε στο πρώτο παιχνίδι.

Με ένα μεγάλο τρίποντο του Χέινς από τα 8,5 μέτρα, το σκορ έγινε 29-32, Γκιστ και «Μίρο» καθάριζαν ψηλά, αλλά με λάθος του Φελντέιν, ο Τζέιμς κάρφωσε στον αιφνιδιασμό για το 31-32, με τον «Σάλε» να καλεί τάιμ άουτ, ωρυόμενος.

Με καλάθι του Ουίλιαμς, ο Παναθηναϊκός έκανε το 31-34, ο Μπουρούσης απάντησε, ο Αμερικανός αστόχησε και ο Τζέιμς με μια βολή που κέρδισε από φάουλ του Γκιστ, έκανε το 34-34, 2:58 για το ημίχρονο.

Ο Ραντούλιτσα με τον 8ο του πόντο, έκανε το 34-36, ο Παναθηναϊκός κέρδισε εκ νέου κατοχή, μετά από λάθος του Τζέιμς, ο Διαμαντίδης έκλεψε από τον Μπουρούση, αλλά το… μπρος πίσω των «πράσινων» τους στέρησε τη δυνατότητα να ανεβάσουν τη διαφορά.

Όταν βιάζεσαι σκοντάφτεις…

Σε ένα… τρελό δίλεπτο, πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε αλλεπάλληλα λάθη, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του και το σκορ να παραμένει ισόπαλο (36-36), λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της περιόδου.

Καλάθι ψυχολογίας…

Με jump shoot του Τζέιμς, η Λαμποράλ πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά δύο πόντων, με τον Παναθηναϊκό να «πληρώνει» τα λάθη του και τη βιασύνη του, σε ένα εικοσάλεπτο, όπου θα μπορούσε να προηγείται και με διαφορά, βάσει της εικόνας των δύο ομάδων, ωστόσο, απόψε-σε σχέση με την Τετάρτη-βρισκόταν στο γήπεδο και αυτό ήταν το καλύτερο μήνυμα.

Καλησπέρα με… τρίποντο

Ο Μπέρτανς συνέχισε το βιολί του… και με τρίποντο με την έναρξη της 3ης περιόδου, η Λαμποράλ έκανε το 41-36, με τους Βάσκους να αποκτούν τη μεγαλύτερη διαφορά τους στο ματς.

Ο Ραντούλιτσα δεν τελείωσε σωστά δύο φάσεις, αλλά και η Λαμποράλ ήταν άστοχη, ο Άνταμς με τρίποντο έκανε το 44-38, με τη Λαμποράλ, να έχει σταθερά το προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο, με το «τριφύλλι» να μην πατά καλά στο παρκέ.

×ÅÉÍÓ ËÁÌÐÏÑÁË ÊÏÕÔÓÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Εμφάνισε το κακό του πρόσωπο…

Ο Παναθηναϊκός άφησε το καλό του πρόσωπο στα αποδυτήρια, η Λαμποράλ μέσα σε ένα 4λεπτο ανέβασε τη διαφορά στους 9 (47-38), αλλά ο Διαμαντίδης με τρίποντο έκανε το 47-41, με ένα μεγάλο καλάθι, ενώ στη συνέχεια έπαιξε εξαιρετική άμυνα, αναγκάζοντας τον Μπέρτανς να κάνει βήματα.

Η τύχη με το μέρος τους…

Ο Μπερτανς σηκώθηκε για τρίποντο από τα εννέα μέτρα, ο Διαμαντίδης στην προσπάθειά του να τον δυσκολέψει, έκανε φάουλ… με τον Λετονό να κάνει το 50-41 (5:24), με τον Παναθηναϊκό να έχει χάσει τον έλεγχο του αγώνα και τους Βάσκους να έχουν το προβάδισμα.

Ο Ραντούλιτσα μείωσε σε 50-43 (10 π.), ο Ουίλιαμς ήταν αρνητικός, οι «πράσινοι» δεν είχαν την υπομονή που έπρεπε στην επίθεση και η Λαμποράλ, χωρίς να εντυπωσιάζει, διατηρούσε μια διαφορά ασφαλείας, μεταφέροντας το άγχος στην πλευρά της ελληνικής ομάδας.

Κακός αλλά μέσα στο παιχνίδι…

Με μια πάσα πίσω από την πλάτη του ο αρχηγός, σέρβιρε στον Γκιστ που κάρφωσε (50-45), η Λαμποράλ αστόχησε, αλλά τη στιγμή που έπρεπε και πάλι… ο Γκιστ αστόχησε σε δύο βολές, αλλά για καλή του τύχη, η μπάλα βγήκε έξω από ισπανικά χέρια.

Ο Διαμαντίδης είχε κέφια, έπαιρνε προσπάθειες, κέρδισε το 3ο φάουλ του Ντιόπ και με δύο βολές έκανε το 50-47, 2:38 για τη λήξη του δεκαλέπτου, με τον Παναθηναϊκό να είναι μέσα στο ματς.

Ξανά ο αρχηγός, με ένα ζευγάρι βολών, μείωσε στους 3 (52-49), κρατώντας την ομάδα του μέσα το παιχνίδι, όντας πλέον ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» με 11. Η Λαμποράλ αστόχησε, αλλά ο Παναθηναϊκός απάντησε με… λάθος (βήματα του Πάβλοβιτς), σπαταλώντας άλλη μια ευκαιρία να φτάσει μια ανάσα από τη Λαμποράλ.

Το 3ο φάουλ του Ραντούλιτσα, έδωσε το δικαίωμα στον Μπλάζιτς να κάνει το 54-49, 37΄΄ για το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να κυνηγάει συνεχώς. Ο Φώτσης με ένα φόλλου, έκανε το 54-51 και όλα έδειχναν, ντέρμπι στην τελευταία περίοδο.

ÑÁÍÔÏÕËÉÔÓÁ ËÁÌÐÏÑÁË ÊÏÕÔÓÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Όλα για όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο

Ξανά ο Μπέρτανς, όπως και στην 3η περίοδο, η Λαμποράλ ξεκίνησε με τρίποντο (57-51), με την ισπανική ομάδα να στέκεται και πάλι τυχερή, κερδίζοντας δύο έξτρα κατοχές και με τον Τζέιμς, να κάνει το 59-51, με τον Παναθηναϊκό να κάνει πολύ φθηνά λάθη.

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε πλέον με την πλάτη στον τοίχο, ο Πάβλοβιτς με μια ανόητη κίνηση (τεχνική ποινή μετά από φάουλ), έδωσε τη δυνατότητα στη Λαμποράλ να βάλει έναν εύκολο πόντο και να έχει και την κατοχή (62-53, 075).

Μόνο ο αρχηγός

Με καλάθι του Κούζμιτς, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 62-55, ο Άνταμς αστόχησε, ο Διαμαντίδης με ένα μεγάλο τρίποντο μέιωσε κι’ άλλο (62-58), βάζοντας την ομάδα του ξανά μέσα στο ματς.

Ο Διαμαντίδης πάλευε, ο μοναδικός που τον βοηθούσε ήταν ο Ραντούλιτσα, η Λαμποράλ διατηρούσε μια διαφορά (65-58), με αποτέλεσμα

Ο Άνταμς με τρίποντο-μαχαιριά, έκανε το 68-60, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο  (2,5 λεπτά), με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει… ένα θαύμα για να επιστρέψει στο ματς, το οποίο έδειχνε να χάνεται.

Ο Ουίλιαμς με τρίποντο έκανε το 68-63, η άμυνα βγήκε για το τριφύλλι, αλλά πλέον ο χρόνος πίεζε ασφυκτικά. Ο Τιγί με καλάθι και φάουλ, διαμόρφωσε το 70-63,  ο Ουίλιαμς με προσωπικό καλάθι έκανε το 70-65, διατηρώντας τις όποιες-έστω θεωρητικές-ελπίδες είχε η ομάδα του να γυρίσει το παιχνίδι.

Ο Κούζμιτς με δύο βολές έκανε το 70-67, αλλά ο Άνταμς ξανά με τρίποντο, έκανε το 73-67, παίρνοντας τον ρόλο του ήρωα της αναμέτρησης για τη Λαμποράλ, αφού όταν χρειάστηκε, έβαλε τα κρίσιμα καλάθια. Ο Χέινς με τρίποντο έκανε το 73-70, η Λαμποράλ έκανε λάθος και στα 13΄΄ ο Παναθηναϊκός είχε ξανά κατοχή, όντας τρεις πόντους πίσω.

ÊÁËÁÈÇÓ ËÁÌÐÏÑÁË ÊÏÕÔÓÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ!

Μόνο ο Διαμαντίδης θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, με μεγάλο, τεράστιο τρίποντο ισοφάρισε στα 8” (76-76) και πλέον μια καλή άμυνα χώριζε το τριφύλλι από την παράταση η οποία και ήρθε αφού ο Καλάθης έκλεψε από τον Άνταμς, την ώρα που εκείνος εφορμούσε στη ρακέτα του Παναθηναϊκού.

Πέντε λεπτά ακόμα…

Με άστοχο τρίποντο του Καλάθη και δύο πόντους του Μπουρούση, άρχισε η παράταση (75-73), αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι άστοχος, με αποτέλεσμα, να βρεθεί από νωρίς πίσω με 3 (76-73). Ο Ραντούλιτσα πέρασε στο παρκέ, ο Μπουρούσης όμως έκλεψε την μπάλα, ο Τζέιμς αστόχησε, με τον Διαμαντίδη να μαζεύει το ριμπάουντ και στη συνέχεια πάσαρε εξαιρετικά στον Καλάθη για το 76-75.

Ο Έλληνας σέντερ της Λαμποράλ, πήγε ξανά στις βολές (78-75, 3:02), ο Φελντέιν έκανε μεταφορά μπάλας, συνεχίζοντας τα λάθη για τον Παναθηναϊκό, ο Γκιστ έκοψε εξαιρετικά τον Τιγί, γλιτώνοντας το καλάθι για την ομάδα του, ο Τζέιμς αστόχησε, αλλά ο Ουίλιαμς έκανε και πάλι λάθος, με τον Άνταμς να καρφώνει για το 80-75, 2:18 για το τέλος.

ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ ×ÅÉÍÓ ÊÏÕÆÌÉÔÓ ËÁÌÐÏÑÁË ÊÏÕÔÓÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε μόνο με τρίποντα στο τελευταίο δίλεπτο της παράτασης, ο Ουίλιαμς κέρδισε φάουλ από τον Μπουρούση, εκτέλεσε δύο βολές, έχασε τη μία (!), πράγμα ασυνήθιστο (80-76), με ένα λεπτό να απομένει.

Ο Τζέιμς έκανε λάθος, ο Ραντούλιτσα πήρε το ριμπάουντ και με baseball πάσα, έβγαλε τον Ουίλιαμς φάτσα με το καλάθι και με κάρφωμα ο Αμερικανός έκανε το 80-78, με το ματς να είναι ακόμα ανοικτό.

Ο Μπουρούσης αστόχησε, η μπάλα πήγε στον Ραντούλιτσα, εκείνος στάθηκε άτυχος, με τον Άνταμς να εκτελεί δύο βολές στα 5”, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει ένα ακόμα τεράστιο τρίποντο.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 38-36, 54-51,  73-73 (κ. α. 82-78).

Χωρίς τίτλο
Χωρίς τίτλο

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE