ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

«Σπουδαίος ο Παναθηναϊκός, αλλά εκείνος ο Άγιαξ ήταν κάτι άλλο»!

Ο άνθρωπος που -σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια- έκοψε τα φτερά του Παναθηναϊκού προς τον τελικό του Champions League, o μεγάλος Γιάρι Λίτμανεν μιλάει για πρώτη φορά σε ελληνικό μέσο και αποκαλύπτει στο SDNA όλες τις άγνωστες λεπτομέρειες των δύο ημιτελικών ανάμεσα σε Άγιαξ και Παναθηναϊκό!

«Σπουδαίος ο Παναθηναϊκός, αλλά εκείνος ο Άγιαξ ήταν κάτι άλλο»!

Είναι αδύνατον να αποφύγεις την μοίρα σου. Καμιά φορά την συναντάς στον δρόμο που πήρες για να την αποφύγεις. Ο «βασιλιάς» Γιάρι Λίτμανεν ήταν γυμνός. Για πρώτη φορά έμοιαζε τόσο εύθραυστος κι ανίκανος να σταθεί στα πόδια του. Από τα 46 επίσημα ματς του Άγιαξ μέχρι τον μεγάλο επαναληπτικό του «ΟΑΚΑ», ο Φινλανδός είχε βγάλει μόνο 11 φορές και τα 90 λεπτά.

Ένας τραυματισμός στο ισχίο έγινε ο καθημερινός του φίλος. Ήταν αδύνατον να τον αποχωριστεί. Έπαιζε αναγκαστικά με… ενάμιση πόδι και θα το έκανε μέχρι το τέλος της σεζόν, με αγωγές, θεραπείες, ενέσεις και μπόλικη υπομονή. Άλλος τρόπος, δεν υπήρχε.

Αν όλα κυλούσαν φυσιολογικά, ο Γιάρι Λίτμανεν δεν θα ξεκινούσε ποτέ στον ιστορικό επαναληπτικό του «ΟΑΚΑ» απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η ιστορία πιθανώς να είχε γραφτεί αλλιώς. Ωστόσο, ένας τραυματισμός του Πάτρικ Κλάιφερτ έκανε την χρησιμοποίηση του «Ιπτάμενου Φινλανδού» μονόδρομο κι εκείνος με δύο γκολ «υπέγραψε» το 0-3 για τον «Αίαντα». Μία τόσο δα μικρή λεπτομέρεια πιθανώς και στέρησε από τον Παναθηναϊκό έναν ολόκληρο τελικό Champions League εκείνο το βράδυ της 17ης Απριλίου του 1996!

Διαβάστε την απολαυστική συνέντευξη του Γιάρι Λιτμάνεν στο sdna.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ