ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«ΕΚΡΥΨΕ» ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ Η ΤΡΙΠΛΕΤΑ ΜΠΕΡΓΚ-ΛΕΤΟ-ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ

Κριστόφ, Γκόραν… Μπεργκ

Ο Μάρκους Μπεργκ, μιμήθηκε τους Βαζέχα και Βλάοβιτς, σκόραρε πέντε γκολ απέναντι στον Πανθρακικό (23΄,41΄, 45΄, 53΄,61΄Μπεργκ, 70΄Βιγιαφάνιες, Μουδούρογλου 49΄) με τον Παναθηναϊκό να σκοράρει έξι συνολικά. «Μαγεία» από Λέτο-Βιγιαφάνιες.

Κριστόφ, Γκόραν… Μπεργκ

Το ματς

Ο Αντρέα Στραματσόνι, παρουσίασε μια ομάδα, με πολλές αλλαγές, με τον Νίκο Γιαννακόπουλο να ντεμπουτάρει με την «πράσινη» φανέλα, ενώ επέστρεψε στην ενδεκάδα ο Μάρκους Μπεργκ, με σχηματισμό 4-4-2.

Μετά από ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του αδικοχαμένου Σπύρου Ντόκου, το ματς άρχισε, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή και μόλις στο 1ο λεπτό, ο Χουούμης, μετά από κλέψιμο της μπάλας, την έδωσε στον Λέτο, ο οποίος εφόρμησε στην περιοχή του Πανθρακικού, εκτέλεσε, αλλά η μπάλα, κατέληξε στο εξωτερικό μέρος των διχτυών, της εστίας του Τζελέπη.

Το 5-3-2 του Πανθρακικού, δεν άφηνε χώρους στο «τριφύλλι», το οποίο κυκλοφορούσε μεν την μπάλα, ωστόσο, δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις, στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Καλή στιγμή στο 11΄

Ο Χουχούμης ελίχθηκε από αριστερά, έβγαλε μια ωράια σέντρα, ο Μπεργκ στο ύψος της μικρής περιοχής έκανε ένα όμορφο τακουνάκι, σε μια προσπάθεια να πετύχει ένα όμορφο γκολ, ωστόσο η μπάλα έφυγε πολύ μακριά από την εστία του Τζελέπη, στη δεύτερη «επίσκεψη» των «πράσινων», στην περιοχή του Πανθρακικού.

Ξανά σε θέση βολής ο Μπεργκ

Στο 14΄ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Καλτσάς, από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, ο Μπεργκ ανενόχλητος, έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Τζελέπης μπλόκαρε την μπάλα, γλιτώνοντας την ομάδα του, την ιδια στιγμή, που ο Πανθρακικός, προχωρούσε στην πρώτη του αλλαγή, (Μουδούρογλου αντί Ηλιάδη λόγω τραυματισμού).

Απίστευτη ευκαιρία με τον Καλτσά!

Στο 17΄ο Καλτσάς έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Λέτο, η μπάλα βρήκε στο τοίχος, ωστόσο μετά από ένα γέμισμα της μπάλας, ο Καλτσάς βρέθηκε απέναντι από τον Τζελέπη, ο οποίος ενστικτωδώς, έδιωξε με τα πόδια, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους μετά το δεκάλεπτο, ωστόσο δεν τελείωναν τις φάσεις, κάτι που γενικά, στοίχισε φέτος στον Παναθηναϊκό, σε πολλά παιχνίδια, με το «τριφύλλι» σε πολλά ματς, να μην είναι αποτελεσματικό.

Γκολάρα!

Βιγιαφάνιες, Λέτο, Μπεργκ, έκρυψαν την μπάλα, με τον «Βίγια» να «κόβει» αριστερά στον Λέτο, εκείνος με τη μία, έβγαλε παράλληλη σέντρα και ο επερχόμενος Μπεργκ, μπήκε… με την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-0 στο 22΄, σε ένα πανέμορφο γκολ.

Ο Μέστο στο 29΄, σέντραρε από δεξιά, ο Μπεργκ ξανά χωρίς κάποιον να τον ενοχλεί, σηκώθηκε για κεφαλιά, ωστόσο ο Τζελέπης μπλόκαρε την μπάλα, την ίδια στιγμή, που ο Λέτο, προσέφερε όμορφες στιγμές στους 5-6.000 ανθρώπους που βρίσκονταν στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός είχε ψυχολογία, έπαιζε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, με το 1-0 να τον αδικεί… καθώς θα μπορούσε να έχει σκοράρει άλλο ένα γκολ, στο πρώτο ημίωρο.

Η «τριπλέτα» Μπεργκ-Λέτο-Καλτσάς, αλλά και ο Βιγιαφάνιες από πίσω, λειτουργούσε άψογα, οι συνεργασίες ήταν καλές, με τον Παναθηναϊκό να παράγει φάσεις, δίνοντας… χρώμα, σε ένα… «άχρωμο» ματς.

Στο 37΄ο Λουντ, αφού έκλεψε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, έδωσε στον Μπεργκ, εκείνος από το ημικύκλιο, έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ, με πολλά φάλτσα, αλλά ο Τζελέπης έδιωξε δύσκολα, ενώ στη συνέχεια της φάσης (κόρνερ), ο Μολέντο σκόραρε, με τον βοηθό να υποδεικνύει λανθασμένα οφ-σάιντ, θεωρώντας πως ο εκτεθειμένος Τελάντερ, ακούμπησε την μπάλα, με το ριπλέι να τον διαψεύδει.

Ξανά σκόρερ ο Μπεργκ!

Μετά από μια απίστευτη κάθετη πάσα του Βιγιαφάνιες, ο Μπεργκ έφυγε μόνος του, απέναντι στον Τζελέπη και με μια εξαιρετική λόμπα, έκανε στο 42΄το 2-0, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει αυτό που άξιζε, μέχρι στιγμής στο παιχνίδι.

Χατ-ρικ ο Μπεργκ!

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού μετά από σέντρα ξυράφι του Μέστο, η μπάλα στρώθηκε στον Λέτο, εκείνος επιχείρησε να «σκοτώσει» τον Τζελέπη, ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού πραγματοποίησε μια ασταθής απόκρουση, η μπάλα βρέθηκε στο διάβα του Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0, στην τελευταία  φάση του πρώτου 45λέπτου!

Αλλαγή από το 45΄

Με τον Εβαντζελίστα να παίρνει τη θέση του Λουντ, άρχισε το δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στην πρώτη του επίθεση, έκρυψε την μπάλα, με τον Λέτο να «μπαίνει» από αριστερά να «σκάβει» την μπάλα στον Μπεργκ, εκείνος με τακουνάκι, ξαναέδωσε στον Αργεντινό (με μια μικρή κόντρα), ο «Σέμπα», έπιασε έναν κεραυνό, αλλά η μπάλα κατέληξε ψηλά αόυτ.

Από το πουθενά 3-1…

Ο Μουδούρογλου, μείωσε για τον Πανθρακικό στο 49΄, όταν βρέθηκε πίσω από την «πράσινη» άμυνα, ο Γιαννακόπουλος έκανε λάθος εκτίμηση, βγήκε μακριά από την περιοχή του-έξω από αυτήν-με τον πιτσιρικά των Ακριτών, να πλασάρει με το αριστερό, για το 3-1.

Καρέ… του Μπεργκ

Ο Σεμπάστιαν Λέτο, με τη δεύτερη ασίστ του, έστρωσε στον Σουηδό (με σκάψιμο), εκείνος πλάσαρε υπέροχα, «τσιμπώντας» την μπάλα για το 4-1, σο 53΄, με τον  Μπεργκ, να κάνει μαγική εμφάνιση, όπως φυσικά και ο «Σέμπα».

Μπεργκ και… 5-1!

Ο Σουηδός συνέχιζε ακάθεκτος, σκόραρε στο 61΄το 5ο του γκολ, φτάνοντας τους Κριστόφ Βαζέχα και Γκόραν Βλάοβιτς (με Πανιώνιο ’95 και Παναχαϊκή το ’02), στη σχετική λίστα, με το γήπεδο να έχει πάρει φωτιά, έχοντας χορτάσει από γκολ και θέαμα!

Κι’ άλλο γκολ, κι’ άλλο γκολ…

Ο Βιγιαφάνιες, προσπάθησε να σεντράρει προς τον Μπεργκ, από αριστερά, η μπάλα «γκέλαρε» στο έδαφος, μπέρδεψε κόσμο και… κοσμάκη και κατέληξε στα δίχτυα του Τζελέπη για το 6-1 (70΄), σε ένα, πραγματικά χορταστικό ματς.

Ο Στραματσόνι, επίλεξε να βγάλει εκτός γηπέδου τον Μπεργκ, ο κόσμος τον αποθέωσε, με τον Ιταλό να του στερεί… τη δυνατότητα να σκοράρει ακόμα περισσότερο και να δημιουργήσει ένα ακόμα μεγαλύτερο ρεκόρ, ξεπερνώντας Βαζέχα και Βλάοβιτς, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να διευρύνει κι’ άλλο το σκορ, σε κάθε περίπτωση όμως, αντάμειψε τον κόσμο που βρέθηκε στη Λεωφόρο, στέλνοντας και ένα ευχάριστο-για τον κόσμο του-μήνυμα ενόψει play off και ένα… δυσάρεστο για τους αντιπάλους του.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Στραματσονι): Γιαννακόπουλος, Χουχούμης, Λέτο, Λαγός, Μπεργκ (76΄Μπουμάλ), Λουντ (45΄Εβαντζελίστα), Βιγιαφάνιες, Καλτσάς (59΄Βλαχοδήμος), Τελάντερ, Μέστο, Μολέντο.

Στον πάγκο: Βλαχοδήμος Οδ., Κλωναρίδης, Νάνο, Σάντσεθ, Μπουμάλ, Βλαχοδήμος Π., Εβαντζελίστα.

Πανθρακικός (Στοίνοβιτς): Τζελέπης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Ηλιάδης (15΄Μουδούρογλου), Χασομέρης, Γαβριηλίδης, Χρήστου, Ρούσσος, Μπουγαΐδης, Μπαϊκαρά, Τσιάρας (70΄Ψάλτης).

Στον πάγκο: Γιούδας, Τζανής, Ζαράβος, Ψάλτης, Νικόλτσης, Μουδούρογλου, Ποτουρίδης.

Διαιτητής: Μουρτζάκης, βοηθοί: Καρσιώτης, Κουράκης, 4ος: Βάτσιος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE