ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Το ντέρμπι που έφερε τον τίτλο πιο κοντά (vid, pics)

Σαν σήμερα, πριν από 12 χρόνια, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στο ντέρμπι κορυφής της Α' Εθνικής στη Λεωφόρο, με τους «πράσινους» να κάνουν «βήμα» τίτλου.

Το ντέρμπι που έφερε τον τίτλο πιο κοντά (vid, pics)

Ήταν 18 Απριλίου του 2004, όταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Παναθηναϊκός, υποδεχόταν στη Λεωφόρο τον «αιώνιο» αντίπαλο, για την 26η αγωνιστική της Α’ Εθνικής, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τους «πράσινους» ένα βήμα πριν τον τίτλο του πρωταθλητή.

Το «τριφύλλι» είχε καταφέρει πριν την έναρξη του ντέρμπι να είναι μπροστά από τον Ολυμπιακό με δύο βαθμούς διαφορά, με πέντε αγωνιστικές να μένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος, το οποίο τελικά πήγε σε «πράσινα» χέρια, μετά τις τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια.

ÔÏ 1-0 / ÌÐÁÓÉÍÁÓ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS

Ιδανικό το ξεκίνημα

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Γιτζάκ Σουμ, με τον Παπαδόπουλο να κερδίζει πέναλτι μόλις στο 7ο λεπτό από τον Βάλλα. Ο Μπασινάς ήταν εκείνος που ανέλαβε την εκτέλεση και από νωρίς έβαλε το «τριφύλλι» μπροστά.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο γνωστός για αυτές του τις κινήσεις, Καστίγιο, χτύπησε εκτός φάσης τον Μπασινά με τον Δούρο να του δείχνει απλά την κίτρινη κάρτα.

ÔÏ 1-1 / ÓÔÏËÔÉÄÇÓ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS

Αντέδρασε ο Ολυμπιακός

Σε μία πολύ δύσκολη φάση, που δεν είναι ξεκάθαρο το αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή, ο Στολτίδης ισοφάρισε με κεφαλιά στο 44ο λεπτό του ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1.

ÓÔÏËÔÉÄÇÓ ÁÍÁÔÏËÁÊÇÓ ÔÆÏÑÔÆÅÂÉÔÓ ÔÆÉÏÂÁÍÉ / STOLTIDIS ANATOLAKIS DJORDJEVIC GIOVANNI / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 54ο λεπτό, ο Τζόρτζεβιτς με κοντινό πλασέ μετά από εκτέλεση φάουλ έκανε την ανατροπή για τον Ολυμπιακό, που μπήκε μπροστά στο σκορ με 1-2.

Πρωταγωνιστής ο Δούρος

Στο 72′ σημειώθηκε η φάση που σημάδεψε το ντέρμπι, με τους Κυργιάκο και Ζιοβάνι να έχουν μία αψιμαχία που κατέληξε στην κόκκινη κάρτα του Βραζιλιάνου, που μετά από χτύπημα με τον αγκώνα του Έλληνα αμυντικού, αντέδρασε με κλωτσιά.

ÔÆÉÏÂÁÍÉ ÊÕÑÃÉÁÊÏÓ / GIOVANNI KIRGIAKOS / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS

Γκούμας, ισοφάριση και τίτλος

Στο 81ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ισοφάριση με το γκολ του Γκούμα μέσα από την περιοχή, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μπασινά και κακό διώξιμο του Καρεμπέ.

Το τελικό 2-2, έδωσε στο «τριφύλλι» τη δυνατότητα να διατηρήσει τους δύο βαθμούς της διαφοράς από τον Ολυμπιακό και με τρεις νίκες στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια, να πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή.

ÌÐÁÓÉÍÁÓ ÏËÉÆÁÍÔÅÌÐÅ ÃÊÏÕÌÁÓ / BASINAS OLIZADEBE GOUMAS / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS

Έντονα παράπονα προς Δούρο

Ο Δούρος, που ήταν ο διαιτητής εκείνης της αναμέτρησης, κατάφερε με τις αποφάσεις του τα παράπονα και των δύο ομάδων, με τον Παναθηναϊκό να βγάζει ανακοίνωση λίγο μετά τη λήξη και τον Αλέφαντο να δίνει ένα από τα δικά του σόου.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

(7′ πέν. Μπασινάς, 81′ Γκούμας – 44′ Στολτίδης, 54′ Τζόρτζεβιτς)

Παναθηναϊκός (Γιτζάκ Σουμ): Χαλκιάς, Μόρις (74′ Σαπάνης), Σεϊταρίδης, Γκούμας, Μινχ, Μπασινάς, Κωνσταντινίδης (46′ Κυργιάκος), Μικάελσεν, Γκονζάλες (64′ Ολισαντέμπε), Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνου.

Ολυμπιακός (Νίκος Αλέφαντος): Γιάννου, Μαυρογενίδης (17′ Χούτος), Βάλλας, Πάντος, Ανατολάκης, Καρεμπέ, Στολτίδης, Καστίγιο (60′ Βενετίδης), Ζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος (74′ Καφές).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ