ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ 75-84

Δεν του άξιζε αυτό το τέλος…

Ο Παναθηναϊκός δε στάθηκε στο ύψος του, ο Διαμαντίδης και απόψε, βρήκε ελάχιστους συμπαραστάτες, με αποτέλεσμα, να αποκλειστεί από την καλύτερη Λαμποράλ και να μείνει εκτός Final-4. Άνταμς και Τζέιμς, εκτέλεσαν και πάλι την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Αποθέωση για τον Μήτσο, στο κύκνειο άσμα του στην Ευρωλίγκα.

Δεν του άξιζε αυτό το τέλος...

Ο Παναθηναϊκός δεν αποχαιρέτησε όπως θα ήθελε τη διοργάνωση, ηττήθηκε δίκαια από τη Λαμποράλ με 84-75 και στο 3ο ματς, ο Διαμαντίδης δεν ολοκλήρωσε την καριέρα του, όπως θα ήθελε, με το τριφύλλι, να μην μπορεί να ανταγωνιστεί τους Βάσκους, σε κανένα σημείο και των τριών αγώνων, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε απόψε.

Πλην του αρχηγού, ο Βλάντο Γιάνκοβιτς τα έδωσε όλα, εκθέτοντας και τον προπονητή του, ο οποίος δεν τον είχε χρησιμοποιήσει στα προηγούμενα ματς, με τον Παναθηναϊκό πλέον να στρέφεται στις εγχώριες διοργανώσεις και στο πρωτάθλημα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Ραντούλιτσα, Γκιστ, Καλάθη, Γιάνκοβιτς και Ουίλιαμς, ενώ η Λαμποράλ με τους Πλάνινιτς, Μπερτάνς, Άνταμς, Μπλάζιτς και Τιγί.

Καυτός Βλάντο και 8-2

Με το ΟΑΚΑ, να φλέγεται… ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυναμικά και με ενέργεια, με Γκιστ και Γιάνκοβιτς να διαμορφώνουν το 8-2, πολύ γρήγορα. Ο κόσμος έσπρωχνε την ομάδα, η Λαμποράλ αστοχούσε από μακριά, με τον Βλάντο να βγάζει απίστευτο πάθος, διεκδικώντας όλες τις μπάλες με μανία!

Έπεσε ο ρυθμός… μείωσε η Λαμποράλ

Η Λαμποράλ, εκμεταλλευόμενη κάποιες βιαστικές επιθέσεις των «πράσινων», κέρδισε επιθετικά ριμπάουντ και με βολές μείωσε σε 9-6 (6:25), λίγο μετά την αλλαγή του Γιάνκοβιτς (μπήκε ο Πάβλοβιτς), που προκάλεσε τη γιούχα του κόσμου!

Ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα συνεχώς (11-8, 05:00), ωστόσο η άμυνά του τον κρατούσε, παρότι επιθετικά, παρουσίασε δυσλειτουργία.

Με καλάθι του Κούζμιτς, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 13-13, με τη Λαμποράλ, να εκμεταλλεύεται στο έπακρο το bonus των βολών και με τον Άνταμς να κάνει το 13-15 στο ανοικτό γήπεδο.

Ντέρμπι…

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στην πρώτη περίοδο (17-15, 58΄΄), ο Μπουρούσης από τα τρία μέτρα ισοφάρισε (17-17), ο Ραντούλιτσα αστόχησε και ο Μπερτάνς με το… γνώριμο τρόπο, έκανε το 17-20, στα 15΄΄, ο «Μίρο» στάθηκε άτυχος και η πρώτη περίοδος, ολοκληρώθηκε με τη Λαμποράλ, να προηγείται με διαφορά τριών πόντων.

Φώτσαρος!!!

Ο Αντώνης Φώτσης, με συνεχόμενους πόντους έκανε το 21-19, ο Τζέιμς απάντησε για το 21-22 (08:31), με τον υπαρχηγό να παίρνει χρόνο και να βοηθάει με την πολύτιμη εμπειρία του.

Ο Μπερτάνς όμως, συνέχιζε να είναι «ζεστός», όπως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια (21-24), με τον Παναθηναϊκό να δείχνει να μην μπορεί να σταματήσει τον… πονοκέφαλο, που προκαλούσε ο Λετονός, στο «τριφύλλι».

Ισοφάριση από «Μίρο»

Ο Ραντούλιτσα με καλάθι και φάουλ, ισοφάρισε αλλά ο Τζέιμς με τρίποντο ξαναέδωσε προβάδισμα στη Λαμποράλ (24-27, 07:14), με τον Παναθηναϊκό να είναι βραχυκυκλωμένος επιθετικά και τον Τζόρτζεβιτς να προχωράει σε δύο μαζεμένες αλλαγές (Χάντερ-Γκιστ).

«Έφτιαχνε» στην άμυνα, «χαλούσε» στην επίθεση

Ο Παναθηναϊκός αμυντικά, λειτουργούσε εξαιρετικά (πλην μερικών «τρελών» τρίποντων  της Λαμποράλ), ωστόσο επιθετικά, ήταν μονοδιάστατος και στη δεύτερη περίοδο, υπέπιπτε σε πολλά λάθη (26-32, 05:27).

Ο Ραντούλιτσα με εντυπωσιακό κάρφωμα, έκανε το 28-32, οι «πράσινοι» έκλεψαν, αλλά τα λάθη-βεβιασμένα-έδωσαν την ευκαιρία στον Τζέιμς με νέο τρίποντο να κάνει το 28-35, με τη Λαμποράλ, να ελέγχει το παιχνίδι.

Δε γίνονται αυτά…

Ο Παναθηναϊκός αστοχούσε συνεχώς και ενώ στην άμυνα τα έδινε όλα, ο Γκιστ στην προσπάθειά του να ανακόψει τον Μπερτάνς, του έκανε φάουλ στα 6,75, με αποτέλεσμα να κάνει το 3ο του και τη Λαμποράλ να βρίσκεται μπροστά με 8 (30-38).

Η πρόθεση των «πράσινων», ήταν να πάνε την μπάλα στο ζωγραφιστό, ο Ραντούλιτσα τελείωνε τις φάσεις (9 π.), αλλά το μονοδιάστατο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, δεν του άφηνε περιθώρια, αφού έπρεπε να μπουν και τα μακρινά σουτ.

Τα έκανε σαλάτα ο Λαμόνικα και -10

Ο Ιταλός πολύπειρος διαιτητής, προκάλεσε… έμφραγμα στο ΟΑΚΑ με κάποιες αποφάσεις του, αδικώντας τον Παναθηναϊκό, σε προσπάθεια του Διαμαντίδη (καλάθι κι φάουλ και ξεκάθαρο φάουλ στον Γιάνκοβιτς), με αποτέλεσμα η Λαμποράλ να προηγηθεί με 10 (32-42)!

Με Διαμαντίδη μπροστάρη!

Με τρίποντο του αρχηγού, ο Παναθηναϊκός, 48΄΄ πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, μείωσε σε 37-42, σε ένα ματς, που… δεν ήταν για καρδιακούς, με τη Λαμποράλ, ωστόσο να διαθέτει τεράστια ψυχραιμία και να διαβάζει το ματς, άριστα.

Ο Παναθηναϊκός «έβγαλε» την τελευταία άμυνα του ημιχρόνου, ωστόσο ο Βλάντο έχασε την ευκαιρία να σκοράρει, αφού του γλίστρησε η μπάλα μέσα από τα χέρια, με το σκορ του πρώτου 20λέπτου, να διαμορφώνεται στο 37-42, υπέρ των Βάσκων.

Ανέλαβε δράση ο Βλάντο και πάλι!

Με ένα εξαιρετικό pick’n’roll της Λαμποράλ, άνοιξε το σκορ στο Β΄ μέρος και τον Καλάθη να αστοχεί στη συνέχεια. Ο Γιάνκοβιτς όμως με τρίποντο, έκανε το 40-44, ενώ ο Ουίλαμς με μία βολή, μείωσε κι’ άλλο (41-44, 08:27).

Δεν τον ήθελε η μπάλα…

Ο Ουίλιαμς, σε μία ακόμα προσωπική ενέργεια, έφτασε κοντά στο «γκολ-φάουλ), ωστόσο η στεφάνι, του την πέταξε έξω, ενώ έχασε και μία βολή και πάλι (42-44), τη στιγμή η Λαμποράλ, δεν έβρισκε τρίποντο.

Ο Γιάνκοβιτς κρατούσε την ομάδα με το πάθος και την ενέργειά του, ο Ουίλιαμς με μεγάλο καλάθι ισοφάρισε (44-44), αλλά ο Καλάθης ξανά σε κακή μέρα, με βήματα, στέρησε το προβάδισμα από την ομάδα του.

Αυτοκτονούσε μόνος του…

Ο Παναθηναϊκός παρουσίαζε τάσεις αυτοχειρίας, όταν ο Μπουρούσης σκόραρε, την ίδια στιγμή, που ο Γιάνκοβιτς έκανε φάουλ εκτός φάσης στον Μπερτάνς, δίνοντας την κατοχή στη Λαμποράλ (46-50, 05:43).

Με τον Γιάνκοβιτς να κρατά όρθιο τον Παναθηναϊκό (48-50), το ματς συνέχιζε να είναι «κλειστό», ωστόσο ο χρόνος κυλούσε και η ομάδα του «Σάλε», δεν είχε πάρει κεφάλι στο σκορ, στα μισά της 3η περιόδου.

Διαμαντίδης ο Μέγας

Με τρίποντο του Ουίλιαμς, οι «πράσινοι» μείωσαν στον πόντο (51-52, 03:30), αλλά ένα λάθος στην επίθεση, έδωσε την κατοχή στη Λαμποράλ, με τον Μπουρούση να αστοχεί, αλλά ο Διαμαντίδης με ένα ακόμα μεγάλο τρίποντο, έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, μετά από ώρα! (53-52), με το «τριφύλλι» να ανακτά το προβάδισμα, μετά από την πρώτη περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός από τη στιγμή που ανέκτησε το προβάδισμα, έχασε δύο ευκαιρίες να αυξήσει τη διαφορά (Φελντέιν-Κούζμιτς), η Λαμποράλ σκόραρε με τον Πλάνινιτς (53-54), ο Διαμαντίδης δημιούργησε για τον Κούζμιτς, ο οποίος πήγε στις βολές στα 46,4΄΄ (55-54).

Άτυχος ξανά…

Ο Παναθηναϊκός εκτός των άλλων, ήταν και άτυχος, αφού η Λαμποράλ, είχε εκμεταλλευτεί όλα τα λάθη του, ενώ από την άλλη, οι «πράσινοι», έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, για να ανοίξουν τη διαφορά, με αποτέλεσμα η 3η περίοδος, να λήξει με σκορ 55-56.

Με τον Χάντερ να αξιοποιεί την πάσα του αρχηγού, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 57-56, αλλά πολύ γρήγορα, ισοφάρισε η Λαμποράλ, κερδίζοντας συνεχώς επιθετικά ριμπάουντ.

Με τον Γκιστ (ασίστ Διαμαντίδη), ο Παναθηναϊκός έκανε το 59-58, αλλά ο Άνταμς με τρίποντο έκανε το 59-61 και τον Φελντέιν στη συνέχεια να αστοχεί, με το τριφύλλι να κάνει ότι… μπορεί για να μην προηγηθεί.

Καλάθι και φάουλ ο Άνταμς

Ο Άνταμς προσπέρασε όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού-σαν σε προπόνηση-τελειώνοντας τη φάση, κερδίζοντας και το φάουλ, προκαλώντας παγωμάρα στο κλειστό (59-64), με τους Ισπανούς να ανοίγουν και πάλι τη διαφορά, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο.

Η Λαμποράλ, με τρίποντο του Κορμπάχο (59-67), έφτασε στο +9, ο Γκιστ μείωσε σε 61-67, έξι λεπτά πριν τη λήξη του ματς, αλλά ο Άνταμς με νέο τρίποντο, έκανε το 61-70.

Με ένα γρήγορο 4-0, ο Παναθηναϊκός, μείωσε στους 4 (68-72), αλλά το μομέντουμ, ήταν και πάλι με τους Βάσκους, αφού τα ξεσπάσματα, δεν αρκούσαν, για να ισοφαρίσει η ομάδα του Τζόρτζεβιτς, ο οποίος ρίσκαρε το τρίποντο των Ισπανών, κλείνοντας τη ρακέτα, προκειμένου, να μη δεχθεί άλλους… τσάμπα πόντους, από επιθετικά ριμπάουντ.

Ο Άνταμς όμως, με νέο τρίποντο (68-75, 24π. ο Αμερικανός), ξαναέδωσε ψυχολογία στη Λαμποράλ, η οποία διαχειριζόταν άριστα το ματς, 3:08 για το τέλος.

Τα τελευταία λεπτά, ήταν διαδικαστικά, αφού η Λαμποράλ, με μεγάλα καλάθια, άνοιξε τη διαφορά ξανά (73-84), με μόλις ενάμισι λεπτό να απομένει και τον κόσμο να αποχωρεί απογοητευμένος από το ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 37-42, 55-56, 75-84.

ÌÐÏÕÑÏÕÓÇÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ËÁÌÐÏÑÁË ÊÏÕÔÓÁ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)
ÌÐÏÕÑÏÕÓÇÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ËÁÌÐÏÑÁË ÊÏÕÔÓÁ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE