ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EDITORIAL

Έτσι θα ξαναφτάσει στην κορυφή

Ο Παναθηναϊκός, αρχής γενομένης από αύριο, μπαίνει στη μάχη της κατάκτησης ενός ακόμα πρωταθλήματος, με την πλάτη στον τοίχο, όπως συμβαίνει, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η θέση του panathinaikos24.gr.

Έτσι θα ξαναφτάσει στην κορυφή

Από το 2012 και μετά, σχεδόν κάθε χρόνο, ο Παναθηναϊκός ξεκινά ως αουτσάιντερ τη χρονιά, ωστόσο καταφέρνει συνήθως να «κόψει» πρώτος το νήμα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Έτσι και φέτος, μετά από μια… περίεργη σεζόν, με αλλαγή προπονητή, προσθήκες παικτών και πολλά άλλα, οι «πράσινοι» καλούνται-με μειονέκτημα έδρας-να ξανακατακτήσουν την κορυφή.

Ισχύς εν τη ενώσει

Ο Αργύρης Πεδουλάκης, είναι ο πλέον κατάλληλος, προκειμένου να ανορθώσει το ηθικό της ομάδας, να τους κάνει και πάλι μια γροθιά και να τους «ατσαλώσει». Ο δρόμος για την κορυφή, περνάει μέσα από το ΣΕΦ, με το πρώτο πράγμα που πρέπει να διορθωθεί, είναι η «συμπεριφορά» του Παναθηναϊκού μακριά από το ΟΑΚΑ.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 828 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Παναθηναϊκός μόλις δύο φορές πήρε αυτό που… έπρεπε, εκτός έδρας (Καρσίγιακα, Νταρουσάφακα), ενώ στραβοπάτησε σε όλες τις λεγόμενες «δύσκολες» έδρες.

Συνεπώς, η συμπεριφορά του «τριφυλλιού» στο ΣΕΦ, θα παίξει σημαίνοντα ρόλο, όσον αφορά την εξέλιξη των play off. Ο Έλληνας τεχνικός, πρώτα και πάνω απ’ όλα-γνωρίζοντας πως ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος-θέλει να δουλέψει στη ψυχολογία των παικτών του, να τους μεταδώσει τον απαραίτητο… τσαμπουκά και εν συνεχεία, να βάλει τις πινελιές του, στο τακτικό κομμάτι.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει αρκετή σκληρότητα στο αμυντικό κομμάτι. Έτσι πορεύθηκε όλη τη σεζόν και μπορεί αυτό στην Ευρωλίγκα να μην έφτασε, ωστόσο σε μια σειρά αγώνων, όπως είναι τα play off, μπορεί να μοιάζει αρκετή, αν ο Παναθηναϊκός δε βρει αντίδοτο.

Επιθετικά, Πρίντεζης και Σπανούλης τραβούν το… κάρο, ενώ ο Λοτζέσκι αποτελεί μια επιθετική αιχμή, που μπορεί να σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Ο «Άρτζι» το γνωρίζει αυτό και προετοιμάζει αναλόγως τους παίκτες του, με τα ματς με τον Άρη για την ημιτελική φάση, να είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, να δει κανείς, κάποια τρικ ή κάποιες σκέψεις του Έλληνα τεχνικού, για το πώς θα αντιμετωπίσει τον αντίπαλό του.

Κοινώς, από τον Ολυμπιακό ξέρεις τι να περιμένεις, το… μπαλάκι πέφτει στα «πράσινα» χέρια, για το πώς θα επιλέξει να αγωνιστεί και σε αυτό το κομμάτι, ο Πεδουλάκης, είναι… «μάστορας». Κρίνονται πολλά και πολλοί, ενόψει της νέας σεζόν Η μάχη του πρωταθλήματος και μόνο αυτή, βρίσκεται στο μυαλό όλων στην ομάδα. Εντούτοις και ενόψει της νέας σεζόν, το αποτέλεσμα των τελικών θα καθορίσει και το τι μέλει γενέσθαι.

Αργύρης Πεδουλάκης

Ο προπονητής πάνω απ’ όλα. Ο «Άρτζι» συμφώνησε να καθίσει στον «πράσινο» πάγκο, μέχρι και την ολοκλήρωση των τελικών και με βάση την έκβαση αυτών, θα παραμείνει ή όχι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ανεξαρτήτως αν είναι άδικο ή όχι αυτό, στον Παναθηναϊκό, πρέπει να εκπονηθεί ένα πλάνο διαφορετικό απ’ τα άλλα, των προηγούμενων σεζόν. Όποιος και αν είναι ο προπονητής, πρέπει να στηριχτεί μέχρι τέλους.

Κανείς δεδομένος…

Δεν είναι μόνο η θέση του τεχνικού, που κρίνεται φέτος. Πολλοί παίκτες, ακόμα και με συμβόλαιο, κρίνονται από την έκβαση των τελικών.

Ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» θέλει πάση θυσία τον τίτλο και κάνει ό,τι μπορεί γι΄ αυτό. Πιθανή απώλεια του πρωταθλήματος, να επιφέρει σημαντικές αλλαγές και στο ρόστερ, ειδικά δε, αν συνδυαστεί αυτό με την έλευση νέου προπονητή.

Η χρονιά ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο. Κύλησε μέτρα έως και… άσχημα, ωστόσο ακόμα και τώρα υπάρχει η δυνατότητα να κλείσει, έτσι όπως ακριβώς άνοιξε.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός της επόμενης σεζόν, θα ξεκινήσει έχοντας το βάρος στις πλάτες, από την απώλεια ενός ακόμα Final-4 ή και ενός δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος.

Συνυπολογίστε σ’ αυτό και την απώλεια του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο Παναθηναϊκός αλλάζει σελίδα, μπαίνει σε μια νέα εποχή.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...