ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Με Ζιλμπέρτο, ένα σαφές πλάνο

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για το πώς πρέπει να χτιστεί ο Παναθηναϊκός του «αύριο» και την ανάγκη επιστροφής συγκεκριμένου σχεδίου στην ομάδα.

Με Ζιλμπέρτο, ένα σαφές πλάνο

Πίσω στο 2013. Τότε που ο Γιάννης Αλαφούζος αποφασίζει να δώσει τα «κλειδιά» του Παναθηναϊκού στον Γιάννη Αναστασίου και τον Νίκο Νταμπίζα. Τότε, που χαράζεται απ’ όλους ένα νέο σχέδιο για τον σύλλογο, ο οποίος είχε ως πρώτο στόχο την οικονομική κάθαρση και παράλληλα τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας, που θα αποτελείται κυρίως από νέους φιλόδοξους ποδοσφαιριστές και σ’ αυτές τις βάσεις θα πατούσε. Και πράγματι, αυτό έγινε. Ολοι έμειναν πιστοί στο project, ο Παναθηναϊκός έκανε κάτι παραπάνω την πρώτη χρονιά απ’ αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, συνέχισε καλά και τη δεύτερη σεζόν, διεκδικώντας τον τίτλο και μετά όλα τα παραπάνω σβήστηκαν. Όχι μονομιάς. Αλλά σιγά, σιγά.

Πρώτα έφυγε ο Νίκος Νταμπίζας, αφού είχε προσληφθεί ο Τάκης Φύσσας ως διευθυντής ποδοσφαίρου. Στη συνέχεια ήρθε και ο Λεωνίδας Βόκολος για να αναλάβει την τεχνική διεύθυνση. Και πολύ αργότερα έφυγε ο Γιάννης Αναστασίου. Πλάνο, όλο αυτό το διάστημα, δεν υπήρξε ποτέ ξανά στον Παναθηναϊκό. Το project που είχε υλοποιηθεί πήγε περίπατο, ένα νέο δεν έγινε ποτέ ξεκάθαρο,  οι ρόλοι δεν ήταν διακριτοί και όλο αυτό οδηγούσε σε επαναλαμβανόμενα λάθη και ποδοσφαιρικές ανορθογραφίες. Ακολούθησαν,  μια ωραία πρωία, οι λύσεις συνεργασίας με Φύσσα – Βόκολο. Και φτου κι απ’ την αρχή, με γενικό κουμανταδόρο τον Αντρέα Στραματσόνι…

Είναι ξεκάθαρο ότι όλο αυτό το… τουρλουμπούκι του τελευταίου 1,5 χρόνου δεν οδηγεί πουθενά. Τρανή απόδειξη το γεγονός ότι όταν ανέλαβε ο Ιταλός προπονητής της ομάδας, έκανε ένα σκασμό μεταγραφές τον Ιανουάριο και ένα «ράβε – ξήλωνε», που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί, μέσα σε σεζόν! Ο «Στράμα» ήρθε, είδε, αποφάσισε ότι με αυτό το ρόστερ δεν πάει πουθενά και ζήτησε από τη διοίκηση πολλές κινήσεις. Κινήσεις που έγιναν. Από εδώ και πέρα, χρειάζεται η χάραξη ενός νέου πλάνου. Ενός πλάνου ξεκάθαρου, με σαφείς στόχους και φυσικά διακριτούς ρόλους.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.139 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτή θα πρέπει να είναι και άμεση προτεραιότητα όλων στην ομάδα, με την άφιξη του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος, σε συνεργασία με τον «Στράμα», δεν θα πρέπει απλώς και μόνο να προχωρήσουν στην ενίσχυση της ομάδας, για τη νέα σεζόν. Το κυριότερο, θα πρέπει να δημιουργήσουν τη νέα στρατηγική και να την κάνουν σαφή. Τι στόχους θα έχει η ομάδα από εδώ και πέρα, τι τύπου ποδοσφαιριστές θα εξετάζει (κυρίως) το κλαμπ, πως θέλει να παίξει, τι μ.ο ηλικίας επιθυμεί, ποιες οι ευρωπαϊκές βλέψεις και ποιος ο άμεσος σκοπός και ο πιο μακροχρόνιος.

Το «Α και το Ω», για τη νέα σελίδα που θα γυρίσει το «τριφύλλι» θα είναι αυτό. Το πλάνο. Ένα πλάνο που αφού χαραχτεί και το επικοινωνήσουν από την ΠΑΕ, θα πρέπει και να τηρηθεί με… θρησκευτική ευλάβεια, με μπροστάρη τον τελειομανή Βραζιλιάνο, που ως ποδοσφαιριστής έδινε πάντα το κάτι παραπάνω σε ένα ρόστερ. Ως τεχνικός διευθυντής, θα αρχίσει τώρα να δοκιμάζεται…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.