ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΡΗΣ 74-60

Έβγαλε σκούπα…

Με έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ο Παναθηναϊκός «πάτησε» τον Άρη για δεύτερη φορά, μέσα σε δύο μέρες, διπλασίασε τις νίκες του και πλέον χρειάζεται άλλη μία για να πάρει το εισιτήριο για τους τελικούς της Α1.

Έβγαλε σκούπα...

Σε ένα χορταστικό ματς, ο Παναθηναϊκός δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 στη σειρά με τον Άρη, με την ομάδα του Πεδουλάκη, να παίζει εξαιρετικό μπάσκετ, κατά διαστήματα.

Ο Αντώνης Φώτσης, πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση, ενώ από κοντά και οι Ραντούλιτσα, Διαμαντίδης, Καλάθης, Ουίλιαμς και Γκιστ, προσέφεραν ένα μεγαλειώδες show στον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ.

Το ματς

Με τους Καλάθη, Χάντερ, Φώτση, Χαραλαμπόπουλο και Έλιοτ Ουίλιαμς ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Άρης με τους Μακνίλ, Ουάιτ, Γουότερς, Μούρτο και Σίμτσακ.

Σούπερ άμυνα

Με ένα εξαιρετικό συνδυασμό των Καλάθη-Χαραλαμπόπουλο άνοιξε το σκορ στο ματς (2-0. 8:37), με τον Άρη να μειώνει με τον Σίμτσακ (1/2 βολές). Οι παίκτες του Πεδουλάκη, πίεζαν αρκετά στην περιφέρεια-κάτι που ήθελε και ο τεχνικός του ΠΑΟ-ο Άρης δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει την μπάλα, με τον Φώτση, μετά από επιθετικό ριμπάουντ, να κάνει το 4-2, με τον Γουότερς να ισοφαρίζει άμεσα με jump shoot.

Σε αντίθεση με την αρχή του πρώτου αγώνα, οι «πράσινοι» έμπαιναν πιο δυνατά στα block-out, κέρδιζαν έξτρα κατοχές (6-4, Χάντερ), με τον Ουίλιαμς να πετυχαίνει ένα όμορφο και δύσκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό, αποτέλεσμα της εξαιρετικής άμυνας των γηπεδούχων (8-4, 6:04).

Καλάθης και Ουίλιαμς, πήγαιναν αρκετές φορές στο 1vs1, είτε στο ανοιχτό γήπεδο, είτε στο low post, με σαφέστατη οδηγία, να φθείρουν είτε με πόντους, είτε με φάουλ τους αντιπάλους τους.

Πλησίασε προς στιγμήν ο Άρης…

Ο Ουάιτ μείωσε σε 11-6 (4:30), ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήλεγχε το ματς, είχε επιβάλει το ρυθμό του και αν ήταν στοιχειωδώς πιο εύστοχος, η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη. Ο Σίμτσακ με μία βολή, μείωσε κι’ άλλο (11-7, 4:13), αλλά ο Φώτσης με τρίποντο έκανε το 14-7, με το «τριφύλλι» να κερδίζει αμέσως την κατοχή της μπάλας, μετά από λάθος των φιλοξενούμενων.

Αποθέωση και καλάθι!

Ο Διαμαντίδης πέρασε στο παρκέ, λίγο πριν το τέλος της 1ης περιόδου και αμέσως έβαλε την υπογραφή του… με δύσκολο καλάθι (18-9, 1:32), ο Ραντούλιτσα πέρασε στο παρκέ και αμέσως και εκείνος, ανέλαβε δράση (20-11, με 2/2 βολές), αλλά ο Κόεν, εκμεταλλευόμενος τα αργά πόδια του Σέρβου, μείωσε στους 7 (20-13), με μόλις 31’’ να απομένουν για τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Απλά Διαμαντίδης…

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, με ένα απίστευτο τρίποντο πάνω σε άμυνα, νίκησε χρόνο και αντίπαλο… για το 24-13, σκορ, πρώτης περιόδου, με το γήπεδο να χειροκροτεί όρθιο το μεγάλο αρχηγό!

Ζεστός και ο Φελντέιν

Με τον Δομινικανό να μπαίνει στο παρκέ, στις αρχές της 2ης περιόδου (ένα τρίποντο, ένα κλέψιμο), ο Παναθηναϊκός ανέβασε τη διαφορά στους 13 (27-14),  Γκιστ έκλεψε μια φαινομενικά, χαμένη μπαλιά και κέρδισε-εν μέσω χειροκροτημάτων και επιφωνήσεων-το φάουλ, αστοχώντας όμως και στις δύο βολές, με τον Μακνίλ να σκοράρει από τα 6,75 για το 27-17 (7:19).

Ο Χέινς απέτυχε να σκοράρει δύο φορές από το τρίποντο, αλλά ο Γκιστ με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα tomahawk, έκανε το 29-17, ξαπλώνοντας φαρδιά-πλατιά τον Φλιώνη στο παρκέ!

Παππάς και Ουίλιαμς… ίσον ενέργεια

Ο Πεδουλάκης πέρασε στο παρκέ τον Παππά (αποθεώθηκε), έβαλε και τον Ουίλιαμς, συνθέτοντας μια τριπλέτα στην περιφέρεια (Καλάθης) που έτρεχε πολύ και έδινε εξωφρενικό ρυθμό στο ματς.

Ο Άρης δυσκολευόταν να ακολουθήσει σε άμυνα και επίθεση, ο Παναθηναϊκός διατηρούσε εύκολα διψήφια διαφορά, με το σκορ, 3:50 πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, να έχει διαμορφωθεί σε 31-17.

Κοντά σχήματα…

Ο Πεδουλάκης, αν εξαιρέσει κανείς, τα τελευταία λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου, χρησιμοποιούσε κοντά σχήματα (Γκιστ-Χάντερ-Φώτση-Χαραλαμπόπουλο) στο «4»-«5», ο Ουίλιαμς με ένα εντυπωσιακό καλάθι, έκανε το 33-19 (2:18), με το «τριφύλλι», να έχει βάλει το… νερό στο αυλάκι.

Σκορ και θέαμα…

Το τελευταίο δίλεπτο του πρώτου μέρους, ήταν συναρπαστικό, από πλευράς θεάματος, με τον Ουίλιαμς και τον Γκιστ, να προσφέρουν όμορφες φάσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ, η «πράσινη» άμυνα, ήταν από… ατσάλι με αποτέλεσμα η ομάδα του Πεδουλάκη, να βρίσκεται μπροστά με 14 (37-23), 21,9΄΄ πριν το τέλος.

Καλαθης και Γκιστ έπαιξαν εξαιρετικά το pick’n’roll, ή καλύτερα ένα τρικ αυτού… αλλά το φάουλ του Ουάιτ, δεν άφησε τον Αμερικανό του Παναθηναϊκού, να ολοκληρώσει το εντυπωσιακό κάρφωμα. Ο Άρης στην εκπνοή, δεν κατάφερε να σκοράρει, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, με το σκορ στο 37-23.

Σκληρό ματς, έπεφταν κορμιά

Με τρίποντο του Ουάιτ, άρχισε το Β΄ μέρος (37-26), ο Σίμτσακ, με ένα σκληρό φάουλ (αντιαθλητικό), απέτρεψε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Ραντούλιτσα, ο οποίος από τα τρία μέτρα, έκανε το 38-26, ωστόσο αστόχησε στην επίθεση.

Ο Φώτσης με ένα ακόμα τρίποντο, έκανε το 41-28 (8 π., πρώτος σκόρερ),  ο Γουότερς κέρδισε ένα αμφισβητούμενο φάουλ και μείωσε κατά έναν πόντο. Ο Καλάθης αστόχησε, αλλά ο Διαμαντίδης, σαν από μηχανής θεός, πήρε το ριμπάουντ και κέρδισε φάουλ από τον Κοέν (42-29, 7:40).

Έπιασε δουλειά ο «Μίρο», το βιολί του ο Φώτσης

Ο Ραντούλιτσα, μετά από πάσα του αρχηγού, έκανε το 44-32, ο Καλάθης έκλεψε και ο Φώτσης με νέο τρίποντο, εκτόξευσε τη διαφορά (47-32, 6:15), με τον Παναθηναϊκό να τσακίζει στην άμυνα, κερδίζοντας πολλές έξτρα κατοχές από τον Άρη.

Η έμφαση στην άμυνα και τις περιστροφές, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, αφού οι «πράσινοι» δεν άφηναν τίποτα στην τύχη… ο Διαμαντίδης σε κέφια, μοίραζε αφειδώς τελικές πάσες, με το «τριφύλλι» να φτάνει στο +19, πολύ γρήγορα (51-32, 5:45).

Ο Ραντούλιτσα, ο οποίος δεν πήρε πολύ χρόνο στο πρώτο ημίχρονο, εκτός από το σκοράρισμα, έπαιρνε την μπάλα πολλές φορές στο high post και είτε τελείωνε τις φάσεις, είτε μοίραζε σαν άλλος… Διαμαντίδης τελικές πάσες, με τον Αργύρη Πεδουλάκη, να επικροτεί συνεχώς όλες αυτές τις φάσεις, στην προσπάθειά του, να εμπλουτίσει κι’ άλλο το παιχνίδι του Σέρβου και κατ’ επέκταση το παιχνίδι της ομάδας.

Πάτησε φρένο ο Παναθηναϊκός…

Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τη μερική αδράνεια του Παναθηναϊκού και με συνεχόμενα καλάθια, μείωσε τη διαφορά στους 13 (53-40, 1:28), με τον Πεδουλάκη, να καλεί τάιμ άουτ, για να σχεδιάσει το πλάνο των τελευταίων δευτερόλεπτων της 3ης περιόδου. Η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 58-43 και τον Παναθηναϊκό να ελέγχει πλήρως τον αγώνα.

Η τελευταία περίοδος, ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, ο Παναθηναϊκός διατηρούσε μεγάλη διαφορά, ο Άρης δεν τα παρατούσε, ωστόσο η ατσάλινη… άμυνα των παικτών του Πεδουλάκη, είχε καθορίσει την έκβαση του αγώνα, με τους Καλάθη-Γκιστ-Ουίλιαμς να προσφέρουν και θέαμα και τον κορυφαίο του αγώνα, Φώτση, να παίρνει ανάσες.

Ο Παναθηναϊκός δεν πάτησε το… γκάζι, έκανε συντήρηση δυνάμεων, αλλά με τις εμπνεύσεις πολλών παικτών του, διατηρούσε διαφορά ασφαλείας, απέναντι στον μαχητικό Άρη, ο οποίος δεν πετούσε λευκή πετσέτα, παρότι το ματς, είχε επί της ουσίας κριθεί.

Με μπροστάρη τον Γουότερς, ο Άρης μείωσε στους 10 (68-58), δύο λεπτά πριν το τέλος, ο Ραντούλιτσα, λειτουργώντας και πάλι ως πλέι μέικερ έκανε το 70-58 και εν συνεχεία οι Ουίλιαμς και Διαμαντίδης, σε δύο συνεχόμενους αιφνιδιασμούς, έκαναν το 74-58, αποκαθιστώντας την τάξη…

Τα δεκάλεπτα: 24-13,37-23, 58-43, 74-60.

ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÑÇÓ (ÐËÅÉ ÏÖ BASKET LEAGUE 2015-2016)PANATHINAIKOS - ARIS
ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÑÇÓ (ÐËÅÉ ÏÖ BASKET LEAGUE 2015-2016)PANATHINAIKOS - ARIS

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE