ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Το «σήκωσε» με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνου (Vids)

Σαν σήμερα, πριν από 12 χρόνια ακριβώς, ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Κωνσταντίνου.

Στις 8 Μαΐου του 2004  ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδας, νικώντας τον Ολυμπιακό με 3-1 στον τελικό που έγινε στη Νέα Σμύρνη.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά σ’ εκείνη την αναμέτρηση και προηγήθηκε με κεφαλιά του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 3ο λεπτό του αγώνα, μετά από σέντρα του Μάρκους Μινχ.

Ο Ολυμπιακός όμως απάντησε στο 61′ με γκολ του Ζιοβάνι με κεφαλιά και έφερε τον τελικό στην ισοπαλία. Οι «πράσινοι» όμως φαίνονταν αποφασισμένοι να μην χαρίσουν πουθενά αυτό τον τίτλο.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή το Μιχάλη Κωνσταντίνου ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά προβάδισμα. Ο Κύπριος επιθετικός έκανε το 2-1 με ωραίο πλασέ, μετά από πάσα του Δημήτρη Παπαδόπουλου, για να «σφράγισει»  στο 80′ τη νίκη για την ομάδα του διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 και οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του τίτλου.

Παναθηναϊκός: Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Μόρις, Χένρικσεν, Γκούμας, Μπασινάς, Μινχ, Μικάελσεν (78′ Ζουτάουτας), Κωνσταντίνου, Γκονζάλες (90′ Βύντρα), Παπαδόπουλος (69΄Σαπάνης)

Ολυμπιακός: Γιάννου, Πάντος, Βενετίδης, Βάλλας (22′ Μαυρογενίδης), Ανατολάκης, Στολτίδης, Καρεμπέ, Γεωργάτος (15′ Χούτος, 53′ Κούζμπα), Καστίγιο, Τζόρτζεβιτς, Ζιοβάνι.

Exit mobile version