ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Όταν έραβε το 6ο (Vids,Pics)

Σαν σήμερα , πριν πέντε χρόνια ακριβώς, ο Παναθηναϊκός κατακτούσε την 6η Ευρωλίγκα της ιστορίας του.

Όταν έραβε το 6ο (Vids,Pics)

Στις 8 Μαϊου του 2011, οι «πράσινοι» κατακτούσαν άλλη μία Ευρωλίγκα και μεγάλωναν κι άλλο την συλλογή τους. Το Φάιναλ-φορ τότε είχε λάβει χώρα στην Βαρκελώνη, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει στον τελικό την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με 78-70.

Στην πορεία προς την κορυφή το «τριφύλλι» ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Σιένα στον ημιτελικό.  Στα προημιτελικά, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά καθώς ο Παναθηναϊκός βρέθηκε αντιμέτωπος με την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα που προέρχονταν από την κατάκτηση του τίτλου το 2010 στο Παρίσι.  Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, απέκλεισαν τους «μπλαουγκράνα», μπαίνοντας έτσι σε τροχιά τίτλου.

781088

Ο «Ζοτς» με την κατάκτηση αυτή έφτασε τα 8 τρόπαια, 5 εκ των οποίων τα είχε κατακτήσει με τον Παναθηναϊκό. Ο Ζέλικο μετά απ’ αυτό το γεγονός έγινε και ο πιο πολυνίκης προπονητής στην διοργάνωση.

781302

Την ίδια στιγμή, ο Δημήτρης Διαμανίδης πέτυχε κάτι μοναδικό. Έγινε ο μόνος παίκτης που κατακτά τρία βραβεία στο τέλος της σεζόν, μιας και ανακηρύχθηκε MVP του Φάιναλ Φορ, κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού αλλά και μια θέση στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

diamantidis

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 30-33, 43-54, 70-78

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ντέιβιντ Μπλατ): Πάργκο 12 (9ασ.), Χέντριξ, Σαρπ, Μπλου 14 (3), Ελιάχου 12, Πνίνι 8 (2), Μπερστάιν, Λαμπανόφσκι, ‘Ειντσον 17 (2), Μάτσβαν 3, Σχορτσανίτης 4

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 5 (7ρ.), Σάτο 13 (7ρ.), Νίκολας 14 (2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16 (9 ασίστ), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4 (6 ασίστ), Καϊμακόγλου.

https://youtu.be/rXWeJiGUqGQ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ