ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Του το χάρισε ο Σαργκάνης (Vids)!

Στις 8 Μαΐου του 1988 ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο στον τελικό των «αιωνίων», νικώντας τον Ολυμπιακό στα πέναλτι, χάρη στο Νίκο Σαργκάνη.

Του το χάρισε ο Σαργκάνης (Vids)!

Σαν σήμερα το 1988, πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ ένας από τους πιο δραματικούς τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Δημήτρη Σαραβάκου έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό στο 31ο λεπτό της μεγάλης αναμέτρηση. Στο 59′ ο Χιλμπέρτο Φούνες ισοφάρισε στο 59′ για τον Ολυμπιακό και έστειλε την αναμέτρηση στην παράταση.

Άξιζει να  σημειωθεί ότι οι «πράσινοι» είχαν μείνει με 10 παίκτες από 79′, λόγω της αποβολής του Κώστα Μπατσινίλα, σε μία φάση που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες.

Στο 6ο λεπτό της παράτασης προηγήθηκε ο Ολυμπιακός με πέναλτι που εκτέλεσε ξανά ο Φούνες. Η «πράσινη» απάντηση ήρθε 5 λεπτά αργότερα, όταν ο Χρήστος Δημόπουλος σκόραρε και «έφερε» πάλι το παιχνίδι στην ισοπαλία.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στην διαδικασία των πέναλτι ήταν ο Σαργκάνης, ο οποίος ουσιαστικά έδωσε το Κύπελλο στους «πράσινους». Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απέκρουσε τα χτυπήματα των Χατζίδη, Φούνες, ενώ ευστόχησε όταν ήρθε η δική του σειρά, χαρίζοντας, έτσι, το Κύπελλο στον Παναθηναϊκό.

Παναθηναϊκός: Σαργκάνης, Χατζηαθανασίου, Βαμβακούλας, Καλιτζάκης, Μαυρίδης, Ζάετς (75’ Βλάχος), Σαραβάκος, Χριστοδούλου (46’ Μπατσινίλας), Χρ. Δημόπουλος, Ρότσα, Γεωργαμλής.

Ολυμπιακός: Ταληκριάδης, Αποστολάκης, Χατζίδης, Αλεξίου, Μπανιώτης, Τσαλουχίδης, Μπονόβας (46’ Μουστακίδης), Ξανθόπουλος, Φούνες, Μητρόπουλος, Τσιαντάκης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...