ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Κούρκουλας: «Ένα μνημείο στην πόλη της Αθήνας η Λεωφόρος»

Ο αρχιτέκτονας Ανδρέας Κούρκουλας, παρουσίασε το πλάνο της ανακατασκευής της Λεωφόρου, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν τα έργα, τονίζοντας, πως τα γήπεδα, πρέπει να βρίσκονται μέσα στις πόλεις και όχι μακριά από αυτές.

Κούρκουλας: «Ένα μνημείο στην πόλη της Αθήνας η Λεωφόρος»

Ο κ Κούρκουλας, παρουσίασε με φωτογραφίες και αρχιτεκτονικά σχέδια, τα έργα ανακαίνισης της Λεωφόρου, η οποία θα αλλάξει εικόνα, από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν.

Ο αρχιτέκτονας της εταιρίας, φάνηκε σίγουρος πως αυτός και οι συνεργάτες του, έκαναν ό,τι καλύτερο για να εκσυγχρονιστεί η Λεωφόρος, με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέας Κούρκουλας, συνεργάτης της κ. Κοκκίνου, από το αρχιτεκτονικό γραφείο που ανέλαβε την ανακαίνιση:

«Τα γήπεδα πρέπει να υπάρχουν μέσα στις πόλεις. Είναι μνημεία, γιατί εκεί συμπυκνώνονται μνήμες πολλών ανθρώπων. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να υπερασπιστεί έναν χώρο με τεράστια ιστορία. Μπορεί να γίνει, αν το γήπεδο εκσυγχρονιστεί και αυτό είναι εφικτό. Να γίνει ένα γήπεδο αντάξιο του επιπέδου της ομάδας του Παναθηναϊκού. Αυτό θα γίνει με το να καλυφθεί το γήπεδο περιμετρικά, από ένα υλικό που είναι σαν σήτα και καλύπτει τις ατέλειες.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 284.363 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η προσπάθεια είναι να μην περάσουμε το υπάρχον ύψος. Οι νέες κερκίδες θηλυκώνουν πάνω στις υπάρχουσες, ενώ προστίθεται ένας χώρος εστιατορίου, που μπορεί να είναι και χώρος μουσείου. Στα τέσσερα σημεία του κόρνερ διαμορφώνονται διώροφοι χώροι για σουίτες και στα κάτω σημεία μπαρ και χώροι για να εξυπηρετούν τους φιλάθλους. Εξωτερικά μπορεί να βγάζει φως προς την πόλη, με κάτι σαν κέλυφος γύρω από το γήπεδο. Αυτό το κέλυφος μπορεί να αξιοποιηθεί για να αποκτήσει το γήπεδο φιλική εικόνα προς την πόλη.

Το σύνολο των κερκίδων θα φτάσει στις 20.000 με τις προσθήκες αυτές. Το εστιατόριο θα έχει μοναδική θέα προς το Λυκαβηττό και φυσικά θα βλέπει προς το γήπεδο. Εκσυγχρονίζονται όλες οι διαδικασίες εισόδου και οι υποδομές στο γήπεδο. Οι δυσκολίες ήταν μεγάλες, γιατί οι διαδικασίες πρέπει να γίνουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Όλη η προσπάθεια έγινε ώστε χωρίς να πειραχτεί το γήπεδο να εκσυγχρονιστεί και να αλλάξει, με μικρό κόστος. Νομίζω πως το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.