ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΡΘΡΟ

Σοβαρότητα για να μη βρεθεί προ εκπλήξεως

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει απόψε το 3-0 επί του Άρη για να ξεκινήσει την προετοιμασία του για το… κυρίως πιάτο που δεν είναι άλλο από τις μάχες για τον τίτλο του πρωταθλήματος. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Σοβαρότητα για να μη βρεθεί προ εκπλήξεως

Μία νίκη μακριά από τους τελικούς του πρωταθλήματος βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του απέναντι στον Άρη του δίνουν κάθε δικαίωμα να αισιοδοξεί ότι η αποστολή του αναμένεται να ολοκληρωθεί ακόμη και σήμερα, οπότε αμφότερες οι ομάδες συναντώνται στη Θεσσαλονίκη για το τρίτο και καθοριστικό ματς της σειράς των πλέι οφ.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη με τον αέρα του 2-0 θέλει να ξεμπερδεύει με το… ορεκτικό για να ξεκινήσει την προετοιμασία της για το κυρίως πιάτο, που δεν είναι άλλο από τις μάχες που αναμένεται να δώσει με τον «αιώνιο» αντίπαλο για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Αν και δεν είναι ιδιαίτερα κομψό να βιαζόμαστε και να θεωρούμε δεδομένο το ζευγάρι των τελικών, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία των πλέι οφ, καλώς ή κακώς η έως τώρα αγωνιστική εικόνα των ομάδων δεν δίνει πολλά περιθώρια για εκπλήξεις. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί, αν δεν αντιμετωπίσει το ματς με τη δέουσα σοβαρότητα.

Όσο έχω εσένα Κώστα Σλούκα, δεν φοβάμαι κανέναν
Όσο έχω εσένα Κώστα Σλούκα, δεν φοβάμαι κανέναν 971 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Άρης παρά την αξιόλογη φετινή προσπάθεια που έχει κάνει στο πρωτάθλημα, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Δημήτρη Πρίφτη και όχι μόνο, δε δείχνει ικανός να κάμψει την αντίσταση των «πρασίνων» που ειδικά μετά τον αποκλεισμό από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας αλλά και με την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας παίζουν πιο παθιασμένα.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να αλλάξει άρδην τη φιλοσοφία της ομάδας (το «χτίσιμο γίνεται στην αρχή της σεζόν και όχι στο τέλος, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση), κάνει φιλότιμη προσπάθεια να περάσει κάποια πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι αρκετοί παίκτες έχουν ανακτήσει την αυτοπεποίθησή τους και παίζουν πιο απελευθερωμένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Νικ Καλάθης, ο οποίος ειδικά στο πρώτο ματς των πλέι οφ με τον Άρη εντυπωσίασε. Η άμυνα που είναι το σήμα κατατεθέν του «Άρτζι» έχει βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να βελτιωθεί και στην επίθεση και αυτό φαίνεται από το διψήφιο αριθμό πόντων που είχαν έξι παίκτες στο τελευταίο ματς με τους «κιτρινόμαυρους». Το κοντό σχήμα με τον Γκιστ στο «5» που έχει δοκιμάσει ο Πεδουλάκης έχει βοηθήσει, ενώ το καλύτερο διάβασμα του αντιπάλου είναι γεγονός.

Αναμφισβήτητα το σημερινό ματς στη Θεσσαλονίκη δεν θα είναι το ίδιο. Ο Άρης με την βοήθεια του κόσμου του θα παίξει το τελευταίο του χαρτί και δεν αναμένεται να αποτελέσει εύκολη… λεία για τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί κάτι, αρκεί να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Να δείξει σοβαρότητα και συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, να αποφύγει τα λάθη (κάτι που παρατηρήσαμε στο δεύτερο ματς στα τελευταία λεπτά) και να εκμεταλλευτεί τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου του, μεταξύ αυτών και τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει (Ξανθόπουλος, Χάγκινς και Ζάρας).

Στο χέρι του είναι να αποδείξει στο παρκέ την αγωνιστική του ανωτερότητα και να πάρει το «εισιτήριο» για τους τελικούς, όπου θα διεκδικήσει τον 35ο τίτλο στην ιστορία του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.