ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Μπατίστ για Διαμαντίδη, Ζοτς και Ιτούδη

«Στο Βερολίνο παίξαμε σαν ομάδα του Ομπράντοβιτς»

Την κατάκτηση του τροπαίου στο Βερολίνο το 2009 θυμήθηκε ο Μάικ Μπατίστ, που αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά και στους Ομπράντοβιτς-Ιτούδη, τους οποίους θέλει να δει στον τελικό του φετινού Final-4.

«Στο Βερολίνο παίξαμε σαν ομάδα του Ομπράντοβιτς»

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Final-4, ένας από τους κορυφαίους παίκτες που αγωνίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, ο Μάικ Μπατίστ, μίλησε για τις αναμνήσεις που έχει από το Βερολίνο, θυμήθηκε τις οδηγίες του Ομπράντοβιτς πριν από τα μεγάλα ματς και φυσικά αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Παράλληλα, εξέφρασε την προτίμηση του για έναν τελικό ανάμεσα σε ΤΣΣΚΑ και Φενέρ.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Euroleague Show» της ΕΡΤ:

«Είναι μια μικρή τροπαιοθήκη από τα επιτεύγματα όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν παίκτης. Εχω βάλει εκεί αυτά που έχω πιο πολύ στην καρδιά μου. Εχω τα τρία ευρωπαϊκά, άλλα μετάλλια από τα πρωταθλήματα Ελλάδας και τα παπούτσια απο το 2011, όπου έχουν υπογράψει όλοι οι συμπαίκτες μου. Οταν τα κοιτάω, με κάνει χαρούμενο γιατί θυμάμαι όσα πέτυχα στην καριέρα μου».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 46.777 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τις αναμνήσεις του από το Βερολίνο: «Εχω εξαιρετικές αναμνήσεις από το Βερολίνο και από εκείνη τη σεζόν γενικά. Δεν παίζαμε στην αρχή της σεζόν όσο καλά μπορούσαμε, γιατί είναι δύσκολο να παίξουν όλοι αυτοί οι παίκτες μαζί, αλλά μετά τον Φεβρουάριο ανεβάσαμε στροφές. Δουλέψαμε πολύ, παίκτες και τεχνικό επιτελείο για να γίνουμε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και να πετύχουμε σε όλες τις διοργανώσεις. Πνευματικά και σωματικά στο τέλος της σεζόν φτάσαμε εκεί που θέλαμε και παίξαμε ως ομάδα που όλοι περίμεναν να είμαστε. Παίξαμε σαν ομάδα του Ομπράντοβιτς».   Για το πως ζει ένας παίκτης το Final-4: «Είσαι χαρούμενος και μόνο όταν είσαι εκεί. Θυμάμαι το 2005 στη Μόσχα ήταν η πρώτη φορά που έφτασα εκεί. Ενιωθα πίεση με όλο τον κόσμο που ήταν εκεί και ασχολούταν μαζί μας και ήμουν λυπημένος μετά που χάσαμε από τη Μακάμπι και δεν είχα παίξει καλά. Μετά όμως υποσχέθηκα ότι την επόμενη φορά που θα ήμουν εκεί θα έκανα τη δουλειά μου για να νικήσει η ομάδα. Ολοι πρέπει να το κάνουν αυτό».   Για τον Ομπράντοβιτς και το τι έλεγε στους παίκτες του: «Δεν θα πει πολλά γιατί καταλαβαίνει ότι αν δεν είσαι με κίνητρο σε αυτό το επίπεδο δεν πρέπει να είσαι εκεί. Αυτά που θα πει θα αφορούν το πλάνο και εσύ πρέπει να τα κάνεις. Δεν χρειάζεται να πει πολλά».

Για τον Διαμαντίδη που σταματά το μπάσκετ: «Είμαι χαρούμενος γι’ αυτόν. Ισως θα ήθελε να σταματήσει με την κατάκτηση της Euroleague, δεν θα μπορέσει, αλλά δεν πειράζει. Ολα αυτά που έχει προσφέρει στο μπάσκετ είναι το καλύτερο αντίο για την καριέρα του. Οι επιτυχίες όλα αυτά τα χρόνια του μιλούν για λογαριασμό του και μπορεί να βγει από το γήπεδο με ψηλά το κεφάλι. Είναι ένας εκ των κορυφαίων όλων των εποχών. Τον έκανα και με έκανε καλύτερο, όπως συνέβη με όλους τους συμπαίκτες».

Για τον Ιτούδη: «Ο Δημήτρης ήταν πολύ σημαντικός για την ομάδα έτσι που ήταν δεμένος με όλους τους παίκτες. Στην εποχή του Παναθναϊκού ήταν βοηθός, αλλά ήταν θέμα χρόνου να γίνει πρώτος προπονητής. Είναι ένα ρίσκο που πρέπει να πάρεις κάποια στιγμή και αυτός το έκανε. Και ο Ομπράντοβιτς έγινε μέσα σε μια νύχτα. Το 2012 και αυτός και ο Ομπράντοβιτς έκαναν ένα διάλειμμα και αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να βγει από τα παπούτσια του βοηθού. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν».

Για τον τελικό του 2009 με την ΤΣΣΚΑ στο Βερολίνο: «Κάθε ματς είναι δύσκολο στην Euroleague, αλλά σε έναν τελικό 4-5 φορές πιο δύσκολο. Είχαμε εξαιρετική άμυνα στο πρώτο ημίχρονο. Η ΤΣΣΚΑ μετά έδειξε την ποιότητά και το πνεύμα νικητή που έχει. Θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο στο τέλος, αλλά ευτυχώς το σουτ του Σίσκα βγήκε έξω. Ηταν το δεύτερο τρόπαιο για μένα και το χάρηκα πολύ. Πριν από αυτόν τον τελικό παίξαμε με τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό που ήταν ακόμα πιο δύσκολο για εμάς εξαιτίας της αντιπαλότητας μαζί τους».

Για την οδηγία του Ομπράντοβιτς στο τελευταίο τάιμ άουτ του τελικού: «Υπήρχε η δυνατότητα να κάνουμε φάουλ ή να παίξουμε άμυνα. Μας ρώτησε τι θέλουμε, αλλά εμείς επιλέξαμε να παίξουμε άμυνα. Ολοι μας ξέραμε ότι αν πηγαίναμε στην πάρτάταση ίσως να μην ήμασταν πρωταθλητές Ευρώπης. Εφαρμόσαμε αυτό που μας χαρακτηρίζει. Νικάμε σαν ομάδα και χάνουμε σαν ομάδα. Ευχαριστώ το θεό που νικήσαμε».   Για το τι θέλει να δει στο Final-4: «Θέλω να κάτσω και να δω εξαιρετικά παιχνίδια. Οποιος το πάρει θα το αξίζει. Ολοι ξέρουμε ποιος είναι φαβορί και έχει το πλεονέκτημα».

Για το ποιον θέλει να δει πρωταθλητή: «Ξέρετε νομίζω ποιους θέλω στον τελικό. Θέλω να δω Ομπράντοβιτς και Ιτούδη. Θέλω να δω αυτό το παιχνίδι και οι δύο θα είναι νικητές στο τέλος για μένα. Ομως και οι 4 ομάδες είναι πρωταθλήτριες και αξίζουν να είναι εκεί».   Για το πότε θα έρθει στην Ελλάδα: «Το επόμενο καλοκαίρι για διακοπές. Δεν πάω πουθενά χωρίς την οικογένεια. Προσπαθώ να καθιερωθώ ως προπονητής στις ΗΠΑ. Οσα έμαθα στην Ευρώπη θέλω να τα μεταδώσω εδώ. Πολλοί δεν γυρνάνε πίσω για να δώσουν τη γνώση στα παιδιά, αλλά εγώ θέλω να το κάνω γιατί είχα την ευκαιρία να είμαι σε υψηλό επίπεδο ως παίκτης. Μπορεί οι Αμερικανοί να υπερτερούν σε αθλητικά προσόντα, αλλά οι Ευρωπαίοι υπερτερούν στο πνευματικό κομμάτι και τα βασικά του μπάσκετ και προσπαθώ να δώσω τις γνώσεις μου στα παιδιά. Να τους μάθω τα βασικά του μπάσκετ».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...